Van voedselbos naar voedsel uit je eigen tuin

Een uitdagende excursie naar 't Natuurlijk Huus in Raalte voor iedereen die het aandurft anders tegen haar eigen stukje groen aan te kijken!

Interessant? Deel het artikel

't Natuurlijk Huus, Raalte
't Natuurlijk Huus, Raalte

Eten uit je eigen tuin. Of met de buren het plantsoen van de gemeente overnemen en daar groente, fruit en ander eetbaar groen verbouwen. Dat zijn we niet gewend, maar bij ’t Natuurlijk Huus in Raalte doen ze dat al ‘een soort van’. In het kader van 900 Jaar Raalte Groen houdt Agnes Heethaar daarom een inspiratie-bijeenkomst. Deze bijeenkomst staat gepland op 5 april 2023 om 19.00 uur bij ’t Natuurlijk Huus.

Als alle achtertuintjes en balkons van Raalte groen aangelegd zijn, is dat meteen het grootste natuurgebied van Salland. Dat is goed voor planten en dieren, want door de monocultuur op het platteland zoemt het niet meer zo.

Een groene achtertuin is ook goed voor jezelf, want daar is het in hete zomers koeler en je hebt minder snel wateroverlast bij extreme regenval. Als je bij die vergroening kiest voor eetbare aanplant, scheelt je dat meteen in de portemonnee wegens je eigen oogst van fruitboompje, vruchtenstruik of andere eetbare gewassen.

Maar hoe dan? Dat kom je bij de excursie naar ’t Natuurlijk Huus te weten! Het voedselbos levert daar voedsel voor mens en dier, zelfs voor de bodem. Agnes Heethaar is deskundig in wat je zomaar uit de natuur kunt eten, zoals brandnetel, zevenblad of teunisbloem. Je kunt er zelfs ingrediënten voor thee en lekkere luchtjes voor in huis vinden.

In het feestjaar Raalte 900 organiseert de werkgroep Groen diverse activiteiten om inwoners van Raalte enthousiast te maken om hun eigen omgeving te vergroenen. Bezoek ook: www.900jaarraalte.nl.

Wanneer en waar

Woensdagavond 5 april, 19.00 uur bij ’t Natuurlijk Huus, Hogebroeksweg 25, Raalte

Aanmelden

Meld je aan door te mailen naar Karen Holtmaat van de Duurzaamheidscoalitie: info@duurzaamheidscoalitie.nl

Kosten

Gratis (je mag eventueel wel een vrije gift doen voor koffie met een lekker hapje uit de natuur).

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *