Utrecht bijvriendelijkste gemeente van 2020. Volgend jaar Salland?

Interessant? Deel het artikel

salland zoemt wilde bij

De gemeente Utrecht is door Nederland Zoemt uitgeroepen tot meest bijvriendelijke gemeente van het land. Utrecht zet zich in om van de gemeente een veilige en voedselrijke thuishaven te maken voor wilde bijen.

Nederland Zoemt was erg te spreken over de integrale aanpak van de gemeente. Zo zou Utrecht onder meer uitblinken in ludieke acties voor bijen en biodiversiteit, zoals het megabijenhotel op een reclamemast langs de A2. Ook zorgt de gemeente er met aanplant voor dat er het hele jaar door iets te eten is voor wilde bijen. Bloembollenmengsels, bijvriendelijke planten en ecologisch maaien, maar vooral ook samen optrekken met burgers, maakt dat de bijen het maar goed hebben in de Domstad.

Salland Zoemt
Salland heeft de werkgroep Salland Zoemt. In een driehoek tussen Raalte, Heino en Lemelerveld wordt geprobeerd het weer te laten zoemen. Bijen, maar ook andere insecten veroorzaken dat gezoem. Maar Salland Zoemt heeft ook al bereikt dat meer dan twintig bewoners van het platteland zich bereid hebben verklaard bomen en struiken te planten waardoor bijen het een jaar rond ook daar naar de zin gaan krijgen. Ook wordt gewerkt aan kennisuitwisseling door elkaars tuinen te gaan bezoeken. Dus het zoemt ook al onder de inwoners. Derde pijler van Salland Zoemt is met de armen over elkaar gaan zitten zodat de natuur verruigt en verrommelt, want ook dat is goed voor het insectenleven.

Of Salland Zoemt daarmee de bokaal volgend jaar naar Salland haalt hangt vooral ook af van gemeente en waterschap. Met Raalte en Waterschap Drents Overijsselse Delta worden gesprekken gevoerd om in het gebied wat minder enthousiast gras te maaien.

Lees hier meer verhalen over Salland Zoemt.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.