Uitleg over de omgekeerde Nederlandse vlag

Willy uit Dalmsholte schreef een ingezonden stuk in DalfsenNet om meer toelichting op de omgekeerde vlaggen te geven.

Interessant? Deel het artikel

DalfsenNet 230213 omgekeerde vlageen

Goedendag, het is vast opgevallen dat de omgekeerde vlaggen eerder meer dan minder worden. Maar waarom is dat zo? Wij hebben boeren hebben onze krachten gebundeld en willen graag uitleg geven aan de burger.

“De omgekeerde vlag is een in onbruik geraakt signaal waarmee de Nederlandse zeevaart werd aangeduid dat een schip in nood verkeerde”.

(bron: wikipedia)

En dat is precies  de reden waarom u de omgekeerde vlaggen nog steeds ziet wapperen in Salland in Overijssel, ja in heel Nederland. Het is het signaal van het platteland dat in nood verkeert! De boeren maken zich ernstige zorgen over de toekomst. Den Haag is een leegroof begonnen tegen de landbouw, uw voedselproducent!

En waarom?

  • Om de vliegtuigen te kunnen laten opstijgen?
  • Om heel veel huizen te kunnen bouwen?
  • Of om het ene uitgestorven plantje?
  • Wij geloven er allang niet meer in!

Kijk eens goed om je heen Salland is prachtig en groen…Behalve ons Natura 2000 gebied de Lemeleberg die ligt er op het moment troosteloos bij. Een ware kaalslag heeft daar plaatsgevonden dat heeft toch niks meer te maken met de natuur??

En daarom moeten er boerderijen verdwijnen?! Voor ons aanleiding om de machteloosheid uit te drukken in de omgekeerde vlaggen en u aan het denken te zetten. Want er moet een verandering gaan komen in dit hele slechte beleid van de overheid. 24/7 wapperen de vlaggen voor ons!!

En hopelijk denkt u een beetje met ons mee want wij boeren zijn hard werkende mensen die het beste voor hebben met dier, natuur en de omgeving in al zijn pracht!! Houd het platteland in leven!!

Alvast bedankt

Vriendelijke  groeten van  “De boeren van Salland”

 

Bron: DalfsenNet

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.