Uitgifte bouwkavels De Klimboom belangrijke stap in uitvoering gebiedsagenda Boskamp

Op de Boskamp werkt de gemeente samen met inwoners en stakeholders aan een gebiedsaanpak. Aanleiding vormen de verschillende vraagstukken die van invloed zijn op de leefbaarheid van de Boskamp. De gemeente werkt samen met verschillende partijen zoals SallandWonen, de kerk, Carinova, Belangengroep Beter Boskamp en de werkgroep Jong&Oud Olst-Wijhe.

Interessant? Deel het artikel

De Klimboom GoogleMaps
Jenaplan school De Klimboom Boskamp ©GoogleMaps

Een belangrijk onderdeel in de gebiedsaanpak is de gebiedsagenda, die de leidraad vormt voor toekomstige ontwikkelingen. Een van de punten uit de gebiedsagenda komt nu tot uitvoering. Vorige week heeft het college van burgemeester en wethouders namelijk het uitgifteprotocol voor de verkoop van bouwkavels op de plek van vroegere basisschool De Klimboom vastgesteld.

De gebiedsagenda geeft onder meer richtlijnen voor wat er gebeurt met de leegstaande schoollocaties, waar woningen worden gebouwd, voor wie en voor welke prijs? De gemeente gaat nu de grond van de vroegere basisschool De Klimboom uitgeven voor de bouw van 17 nieuwbouwwoningen. Zoals in het uitgifteprotocol staat, wil de gemeente vier kavels verkopen aan SallandWonen voor sociale huurders met een binding aan Olst-Wijhe. Negen kavels verkoopt de gemeente aan jongeren van de CPO-vereniging Boskamp. 

Unieke kans

Voor de vier overgebleven kavels aan de Dahliastraat zoekt de gemeente één aannemer of bouwbedrijf die hier vier betaalbare beneden- en bovenwoningen gaat realiseren. De gemeente Olst-Wijhe biedt hiervoor 773 m2 bouwgrond te koop aan via verkoop bij inschrijving. De verkoop van deze bouwgrond is een unieke kans om een bijdrage te leveren aan de toekomst van de Boskamp. De inschrijver moet onder andere een schetsplan voor de woningen bijvoegen, dat past bij de dorpse structuur van de Boskamp. De verkoopprijs van de woningen moet vallen binnen de aangegeven betaalbaarheidsgrenzen. Alle voorwaarden zijn te vinden in het uitgifteprotocol.

Procedure verkoop bij inschrijving

In het uitgifteprotocol staan alle voorwaarden en hoe de gemeente de inschrijvingen beoordeelt. Geïnteresseerde bouwers kunnen tot uiterlijk 1 mei 2024 om 12.00 uur een inschrijving doen en alle gevraagde bijlagen aanleveren. Alleen inschrijvingen die voldoen aan de voorwaarden worden in overweging genomen. De voorlopige gunning vindt eind mei of begin juni 2024 plaats met als doel om in juli of augustus 2024 de koopovereenkomst te ondertekenen.

Vervolg

De Klimboom-locatie krijgt binnenkort de bestemming ‘wonen’.  Het ontwerp bestemmingsplan heeft al ter inzage gelegen en er zijn geen zienswijzen ingediend. Naar verwachting neemt de gemeenteraad in april een besluit om het bestemmingsplan vast te stellen.

De bouw van de eerste woningen start naar verwachting eind 2024. De oplevering is mede afhankelijk van de bedrijven die elektra en water leveren. Helaas zijn de wachttijden voor elektra de afgelopen periode sterk opgelopen.

Met de herontwikkeling van De Klimboom naar woningen wordt een mooie bijdrage geleverd in de uitvoering van de gebiedsagenda en daarmee de leefbaarheid van de Boskamp.

bouwplan boskamp

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.