Tuintips in Week van de Groene Tuin: stenen er uit!

Interessant? Deel het artikel

tuin stenen
Zo ziet de tuin er nu uit

Het is de Week van de Groene Tuin. Doel is te kijken waar overbodige verharding in je tuin of buurt vervangen kan worden door groen, zoals planten of bloemen. Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, Tuinbranche Nederland, Milieu Centraal, Branchevereniging VHG en de Tuinen van Appeltern roepoen jou op jouw tuintip te delen via #Weekvandegroenetuin. Je mag ons ook een mailtje sturen natuurlijk, dan maken wij er een berichtje van.

Leefbaarheid

Meer groen in de tuin en straat zorgt ervoor dat er meer ruimte komt om piekbuien op te vangen die veroorzaakt worden door het veranderende klimaat. Ook zorgt groen voor minder hittestress, worden tuinen belangrijke ecologische plaatsen voor insecten en vogels en leveren ze een bijdrage aan de leefbaarheid in de buurt.

Tuintips

De ‘Week van de Groene Tuin’ start op dinsdag 30 maart en eindigt op Tweede Paasdag op 5 april. Tijdens deze week worden meerdere malen per dag via Facebook en Instagram praktische tuintips gegeven door tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, waarmee tuinbezitters direct aan de slag kunnen.

Alle informatie en tips zijn terug te vinden op weekvandegroenetuin.nl over de volgende thema’s:

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.