Tuincoaches regio Raalte enthousiast over de Boerendag van Stöppelhaene

Tuincoaches regio Raalte waren erg tevreden over hun deelname aan de Boerendag van de Stöppelhaene. De Sallandse Vlinderfotograaf maakte de foto's.

Interessant? Deel het artikel

©De Sallandse Vlinderfotograaf
©De Sallandse Vlinderfotograaf

De kraam van de Tuincoaches regio Raalte werd afgelopen vrijdag druk bezocht tijdens Stöppelhaene. Het was de eerste keer dat de Tuincoaches zich publiekelijk presenteerden en de Boerendag vonden zij het meest geschikte moment om naar buiten te treden.

De Tuincoaches regio Raalte hadden speciaal voor deze dag twee grote bloembakken en een schutting vervaardigd. In de ene bloembak groeiden voornamelijk schaduwplanten en in de andere bak stonden vooral vaste planten voor in de zon. Aan de schutting hing een plantenbak vol met diverse eetbare kruiden.

Veel passanten onderbraken hun tocht langs de kraampjes om de fleurige aanplant in de bloembakken te bewonderen. De Tuincoaches maakten van deze momenten dankbaar gebruik om een gesprek aan te knopen. Er werd met belangstelling gevraagd naar de huidige situatie van de tuin, er werden tips gegeven en er kon volop informatie worden ingewonnen door de verschillende brochures door te bladeren die klaarlagen op de lange tafel bij de kraam.

Ook De Sallandse Vlinderfotograaf bezocht de kraam van de Tuincoaches een aantal keer, om foto’s te maken van hun primeur. En hoe kan het ook anders, hij trof zelfs een Klein Geaderd Witje aan op het ijzerhard in één van de bloembakken. De Tuincoaches noemden de Boerendag “uiterst geslaagd”.

Tijdens de Tuinexpo Binnenstebuiten, die plaatsvindt op 2, 3 en 4 september 2022 in Luttenberg, zijn de Tuincoaches regio Raalte eveneens aanwezig. U kunt met al uw vragen over het vergroenen van uw tuin (hierbij valt onder meer te denken aan verkoeling, kindvriendelijk, het aantrekken van vogels, vlinders of andere diersoorten, klimaatadaptief, maar ook het opvangen van regenwater en bewatering) terecht bij de Tuincoaches voor gratis advies. Neem hiervoor vrijblijvend contact op via tuincoachesregioraalte@gmail.com.

De Tuincoaches regio Raalte is een initiatief van Natuur en Milieu Overijssel, in samenwerking met Salland Zoemt, IVN-Raalte en Groei&Bloei. Zij opereert als zelfstandige werkgroep onder de vleugels van het IVN-Raalte.

©De Sallandse Vlinderfotograaf

 

 

©De Sallandse Vlinderfotograaf

 

©De Sallandse Vlinderfotograaf

 

©De Sallandse Vlinderfotograaf

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.