Trendwatch: Meer groen, vaker onbewerkt en liever lokaal

Interessant? Deel het artikel

anneke ammerlaan
linkedin-profielfoto

Corona geeft ons meer tijd eten te koken, maar wijst ons er ook op dat een gezond lichaam beter is tegen beschermt. Trendwatcher Anneke Ammerlaan vertelt aan Bionext dat ze verwacht dat we daarom kiezen voor meer groen, meer onbewerkt en liefst lokaal.

Vaker lokaal
Meer en meer lokale initiatieven poppen uit de grond die het mogelijk maken om rechtstreeks bij de kleine, vaak biologische boer in te kopen. In Salland hebben we bijvoorbeeld de biologische winkels van Overesch en Kleinlangeveldsoo. Op het platteland, weg van de drukke supermarkt. Je koopt dan meteen minder in pakjes (volgestopt met zout), maar gaat meer koken vanuit vers gekochte ongesneden groeten.

Het aanbod bij de kleine biowinkel is vaak iets kleiner. Maar uit dat grote supermarktaanbod kocht je ook altijd al hetzelfde, terwijl de bioboer veel meer aanbiedt wat op dat moment geleverd wordt door de aarde. Ook dat is weer gezonder, maar het is meteen ook verrassend. Anneke Ammerlaan: “Dat maakt dat we voor die kleine blijven kiezen. We zitten nog in een voorfase, omdat de trends voornamelijk noodgedwongen razendsnel zijn ontstaan. Ze zullen dit jaar verder ontwikkelen doordat steeds meer partijen gaan inspelen op deze nieuwe vormen en de logistiek steeds efficiënter en optimaler wordt.”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.