Toch een streep door Stöppelhaene 2021

Interessant? Deel het artikel

stoppelhaene eigen foto

Door de nieuwe maatregelen en de grote onzekerheid over evenementen na 14 augustus heeft het Stöppelhaene bestuur met pijn in het hart moeten besluiten Stöppelhaene 2021 niet door te laten gaan. ‘We balen verschrikkelijk, maar dit is de enige verantwoorde keus die we hebben’, vertelt voorzitter Paul Wittenhorst.

Door Stöppelhaene

Na de persconferentie van afgelopen vrijdag zijn de raderen bij het Stöppelhaene bestuur opnieuw gaan draaien. ‘We hebben met elkaar gekeken naar de mogelijkheden, maar er is geen enkele duidelijkheid over evenementen na 14 augustus. Daarnaast kan Stöppelhaene als stichting geen gebruik maken van de extra financiële tegemoetkomingen.

Te groot financieel risico

Doorgaan met organiseren met de kans dat het last minute alsnog gecanceld moet worden, zou een financiële strop betekenen voor het Sallandse Oogstfeest. ‘We moeten nu besluiten, want we vinden het ook belangrijk om duidelijkheid te bieden aan onze leveranciers en artiesten. Zij willen weten waar ze aan toe zijn en dat is volstrekt logisch. De evenementenbranche heeft het momenteel gigantisch zwaar.’ Uiteraard wil ook ons trouwe publiek weten of ze de laatste dagen van augustus wel of niet vrij moeten houden.

De optocht aans-umme

In twee weken is er veel veranderd. De beslissing van toen moeten we nu alweer terugdraaien. Ondertussen zijn vele enthousiaste vrijwilligers al fanatiek aan de slag gegaan. Maar ook inwoners van Raalte en omstreken.

We moedigen de straatversierders aan om vooral door te gaan. Of had je eigenlijk met de optocht mee willen doen? Plak door en zet de creatie in jouw tuin of straat. Dit jaar doen we de optocht “aans-umme”. Een omgekeerde optocht, waarbij iedereen een fietsroute volgt langs Stöppelhaene versieringen. Meld je hiervoor aan via de website stoppelhaene.nl. De route is te volgen in het oorspronkelijke Stöppelhaene weekend. Op deze manier laten we het Sallands Oogstfeest, 25 t/m 29 augustus 2021, niet helemaal stilletjes voorbijgaan.

Op naar Stöppelhaene 2022

Het bestuur kijkt alweer vooruit. ‘We gaan volop voor volgend jaar. Dus zet 24 t/m 28 augustus 2022 maar vast in de agenda. Stöppelhaene 2022; we gaan er met z’n allen voor!’

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.