Tobie Blom verkozen tot nieuwe Prins van de Heinose carnavalsvereniging De Gaägies

In Heino is Tobie Blom verkozen tot Jeugdprins van carnavalsvereniging De Gaägies.

Interessant? Deel het artikel

© N35 Media Heino
© N35 Media Heino

De eerste meters polonaise van het carnavalsjaar zitten erop. Prins Tobie werd gisteren verkozen tot jeugdprins van de Gaägies en zette na zijn bekendmaking direct de polonaise in. Prins Tobie wordt dit carnavalsjaar vergezeld door Adjudant Brent Jansman en President Stijn Schotman.

Helaas geen dampende stampende residentie dit jaar tijdens de prinswisseling. Wel een besloten prinswisseling binnen de corona-regels. Balen natuurlijk. Maar voor de jeugdraad, ouders en Raad van Elf mocht dat de pret niet drukken. Covid krijgt het carnavalsvirus niet klein. De middag begon met een warm welkom en het aftreden van Prins Tijs. Hij was na twee jaar er wel klaar mee. “Na twee jaar is het mooi geweest. De mouwen van mijn overhemd zijn te klein en het giletje zat wel erg krap. Tijd om af te treden.”

Tijs werd letterlijk de zaal uitgeveegd door de afveegploeg onder muzikale begeleiding van het liedje ‘Stappen in Olde Pekela’. Daarna namen Dave, Niek, Ludo en Milan afscheid van de jeugdraad. Ook Angenita Steijn nam na vier jaar afscheid als commissielid en kreeg een prachtige bos bloemen. Dat de Gaägies populair zijn blijkt wel aan het aanbod van nieuwe aanwas. Zeven nieuwe raadsleden werden gisteren geïnstalleerd waaronder vier dames. Cecile, Annemijn, Ise, Ize, Stijn, Bas, Tijl en Kevin werden gisteren beëdigd tot raadslid.

En dat is vier
Dat de prinswisselingscommissie bij Tobie uitkwam is geen toeval. De familie Blom ademt één en al carnaval. Tobie is alweer de vierde in de familie die de skepter mag zwaaien in het Stoppersgat. Eerder gingen zijn opa Wout, vader Bernard en broer Corné als Prins door het leven. De Prinswisselingsact was spannend en ging van links naar rechts. Alle raadseden hadden een masker van De Snollebollekes op met een bijpassende gele stropdas. Één voor één werden de raadsleden gevraagd of zij de nieuwe Snollebolleke zijn. Na een spannend slot werd duidelijk dat Tobie Blom de nieuwe Prins is onder het motto: Non Stop vol d’r op! Zet de tent hier op zijn kop!.

“Laat het carnavalsfeest maar beginnen. Wij zijn er klaar voor,” vertelde Tobie enthousiast.

Meer info over Carnaval In Heino vind je hier.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden