Tijdelijke noodmaatregel: 30km op Raarhoeksweg!

Interessant? Deel het artikel

Schermafbeelding 2021-08-26 om 12.15.11

Aans-umme, het alternatief op de Stöppelhaene-optocht die anders vanmiddag zou zijn, is zo succesvol, dat er op de Raarhoeksweg gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. De ervaring vanmorgen leerde dat misschien wel een op de twee auto’s geregeld stopt om de versieringen te bekijken, langs de weg waar vorig jaar het idee van de alternatieve optocht bedacht werd. Dat leidt tot files, maar ook tot onverantwoord inhalen van gasten die helemaal geen zin hebben te wachten.

Echt gevaarlijke situaties ontstaan er daarom, vooral ook omdat veel mensen de route langs de versierde tuinen en weilanden per fiets doen: gewone fietsen, elektrische fietsen, verschillende snelheden… al met al lijkt een oproep om het op de Aans-umme-route ook qua verkeersgedrag aans-umme te doen niet onlogisch: gewoon rustig aan doen. Want onveiligheid in het verkeer, die ontstaat door onveilig gedrag van deelnemers aan het verkeer.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.