tien covers

Er ging een uitdaging rond om 10 dagen 10 covers van boeken te posten. Ik deed mee met alleen origineel Nederlandstalige boeken.

Interessant? Deel het artikel

9789460229978

Onlangs ging er op Facebook een uitdaging rond om de covers van boeken te plaatsen. Iedere dag één cover, tien dagen lang. Daarbij was het de bedoeling dat je geen kritiek of commentaar gaf. Nee, alleen de cover. Verder niets. Vaak werd er ook iemand genomineerd om de uitdaging over te nemen. Hierdoor verspreidde deze warme actie zich als een lopend vuurtje.

Alleen origineel Nederlandstalig

Ook ik deed aan deze actie mee, nadat ik door iemand was genomineerd. Ik vind het namelijk een hele leuke actie. En er zijn zoveel goede en leuke boeken. En lezen biedt ontspanning. Het verrijkt je leven. Je leert over andere meningen en culturen. Dat het ook anders kan en hoe dan. Ik vind iedere aandacht voor boeken goed. Maar er mag, naar mijn mening, best meer aandacht komen voor origineel Nederlandstalig werk. Ons taalgebied heeft zoveel moois te bieden! Daarom koos ik alleen covers van boeken die oorspronkelijk in de Nederlandse taal geschreven zijn. Zoals In Barbarije van John Meilink.

En we gaan nog even door

Dat bleek nog niet gemakkelijk. Juist omdat er zoveel goede boeken zijn. Uiteraard postte ik alleen de covers van boeken die ik daadwerkelijk heb gelezen. Maar dan nog kon ik kiezen uit heel veel boeken. Zoveel zelfs, dat ik na de tien dagen gewoon ben doorgegaan met het plaatsen van covers. Iedere dag één. Hopelijk inspireert het anderen om (meer) te gaan lezen.

 

Lees hier de andere reflecties van Liesbeth.
Bezoek ook haar website.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Andere frequentie

Lees verder »

Dagklad: Wal en schip

Lees verder »

Denne van Knöldert

Denne: een brievenbus opblazen, is dat traditie?

Lees verder »

1 gedachte over “tien covers”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *