Thuisbaas: Je huis energieneutraal maken, wat kost dat?

Interessant? Deel het artikel

thuisbaas

Van het gas af gaan, dat lijkt een hele tour, maar ‘Thuisbaas’ rekent voor dat je het nu al kunt doen, zonder extra kosten. Je moet kiezen voor een slim isolatie-pakket en weloverwogen nieuwe apparatuur aanschaffen. Dat betaal je met een lening die in vijftien jaar goedkoper af te lossen is dan de kosten die je bespaart op je energierekening.

Thuisbaas is een organisatie achter Urgenda. En Urgenda is de club die de Nederlandse overheid via de rechter dwong zich aan haar eigen klimaatafspraken te houden. Urgenda is niet een club die als de beste stuurlui aan wal staan, ze komen ook met oplossingen. In een brochure leggen ze uit hoe je blijkbaar vrij makkelijk van het gas kunt.

Makkelijk van het gas af

Dat begint met goede isolatie. In elk geval overal dubbel glas. Een goede spouwmuur en vloer-isolatie is een stevige pre. Daarna het vervangen van de cv-ketel voor een warmtepomp en ouderwetse radiatoren vervangen voor nieuwe types die met veel minder warm water toekunnen om de ruimte toch voldoende te verwarmen. En dan zonnepanelen op je dak om eigen energie op te wekken.

In de brochure gaat Thuisbaas uit van gemiddeldes. Alles niet niet overal mogelijk, maar het biedt een goede basis. En het is vooral een begin van anders denken: kijken wat er wél kan in plaats van denken in onmogelijkheden.

Lees hier de hele brochure.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.