Meer berichten

Een voordelige zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Gemeente Raalte biedt via Salland Verzekeringen ziektekostenverzekering aan aan inwoners met een laag inkomen.

Lees verder »

woodcast

Isala test duurzame gipsmethode: de Woodcast

Per dag voert Isala’s gipskamer zo’n twee kliko’s met gipsafval af, allemaal synthetisch materiaal wat niet afbreekt. Dat moet anders, zo bedachten gipsverbandmeesters Elsko Veger en Sjoerd de Jong. Zo kwamen ze terecht bij de Woodcast, een duurzaam alternatief.

Lees verder »

wereldlichtjesdag Raalte

Wereldlichtjesdag Raalte gaat ook dit jaar niet door

Wereldlichtjesdag Raalte zou op 12 december tussen het kerstgroen bij GroenRijk Raalte plaatsvinden. Helaas komt de organisatie nu net als vorig jaar met het bericht: Wereldlichtjesdag Raalte gaat niet door.

Lees verder »

Crisiz

GHOR IJsselland lanceert Crisiz, bordspel voor crisisteams

GHOR IJsselland lanceerde deze week het innovatie bordspel ‘Crisiz’. Dit spel is speciaal ontwikkeld om crisisteams van zorginstellingen op een laagdrempelige manier de effecten van een crisis te laten ervaren.

Lees verder »

boosterprik

Boosterprik voor ouderen nu mogelijk

GGD IJsselland begint versneld met de boosterprik tegen corona. Vanaf deze week kunnen ouderen die een uitnodigingsbrief hebben ontvangen een afspraak maken.

Lees verder »

testlocatie in Zwolle

Extra testlocatie in Zwolle vanwege grote drukte

Vanaf deze week neemt GGD IJsselland een nieuwe, extra testlocatie in Zwolle in gebruik. Deze bevindt zich aan de Ceintuurbaan 15. Met de nieuwe locatie hoopt de GGD de sterk gestegen testaanvragen beter aan te kunnen.

Lees verder »

salland zorgverzerkingen

Salland Zorgverzekeringen verlaagt premie

Alle zorgverzekeraars van Nederland hebben afgelopen week hun premie bekend moeten maken. De meeste premies worden een paar euro per maand duurder, maar Salland Zorgverzekeringen is hierop een uitzondering. Voor het eerst in jaren heeft de verzekeraar de premie kunnen verlagen. 

Lees verder »

Gemeente Zwolle komt met extra waardering voor mantelzorgers

De gemeente Zwolle verhoogt in verband met de coronacrisis het mantelzorgcompliment dit jaar eenmalig met €25. Extra waardering voor mantelzorgers is wat de gemeente betreft op z’n plaats. Met deze verhoging krijgt iedere mantelzorger dit jaar daarom een bedrag van €100.

Lees verder »

Isala start met tweede Da Vinci operatierobot

Isala breidt het aantal robot-geassisteerde operaties uit met een tweede robotsysteem. Vanaf deze week zet Isala de robot ook in bij operaties voor dikke darmkanker, alvleesklierkanker, blaaskanker, leveroperaties en gynaecologische ingrepen.

Lees verder »

Isala werkt aan innovatieve game, de beweegapp

Hoe de app er precies uit gaat zien, weet Isala nog niet, maar het doel is wel dat er een beweegapp komt op de tablet die straks iedere patiënt in het nieuwe ziekenhuis in Meppel krijgt. Op dit moment testen patiënten de app uit.

Lees verder »

GGD IJsselland komt weer met de vaccinatiebus naar Deventer

Deze week komt GGD IJsselland opnieuw met de vaccinatiebus en pop-uplocaties naar Deventer. Op deze manier hopen ze iedereen die wil alsnog de kans te bieden zich te laten vaccineren tegen corona.

Lees verder »

Gemeente Zwolle kampt met tekort aan huishoudelijke hulpen

De afgelopen periode is de vraag naar huishoudelijke ondersteuning flink toegenomen. Hierdoor is er op dit moment in de gemeente Zwolle een tekort aan huishoudelijke hulpen. Het gevolg is een vervelende wachtlijst.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen