Laatste berichten Zorg

Advies | Gezondheid | Leefbaarheid | Meedoen | Politiek | Sociaal | Zorg

Inzet op zelfstandig wonen met hulp op maat

Redactie | 24 februari 2024
Zorg

Jaarlijkse Violenactie Soroptimistclub SallAnders

Column | Genieten | Media | Zorg

De veerkracht van kwetsbaarheid. Zo stappen we uit onze slachtofferrol

Advies | Column | Gezondheid | Meedoen | Zorg

Huisarts Machteld Huber: “Landbouw zou om gezondheid moeten draaien”

Column | Dierenwelzijn | Genieten | Goede zorg voor iedereen | Sociaal | Zorg

De Stamhoeve Raalte: Veel keus in kruiden en planten

Meer berichten

Inzet op zelfstandig wonen met hulp op maat

In samenwerking met de gemeenten Deventer, Lochem, Olst-Wijhe en Zutphen presenteert de gemeente Raalte met trots de Regiovisie Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang voor de periode 2024 tot 2026. Deze visie, getiteld “Kracht in Kwetsbaarheid,” legt de nadruk op het bevorderen van zelfstandig wonen met passende ondersteuning, zelfs voor degenen die psychisch kwetsbaar zijn of dakloos zijn geworden door omstandigheden.

Lees verder »

viooltjes soroptimisten pxhere

Jaarlijkse Violenactie Soroptimistclub SallAnders

Enthousiaste leden van Soroptimistclub SallAnders verkopen in februari trays violen voor Stichting HaVoNos. Deze stichting ondersteunt het werk van Good Shepherd Sisters in Sri Lanka.

Lees verder »

verscholen gezicht

De veerkracht van kwetsbaarheid. Zo stappen we uit onze slachtofferrol

We voelen ons snel beledigd, vooral op sociale media. Dat komt omdat we de ‘strong back soft front’-houding missen, volgens antropoloog Janine Schimmelpenninck. In deze blog helpt ze ons op weg deze houding eigen te maken. 

Lees verder »

Huisarts Machteld Huber: “Landbouw zou om gezondheid moeten draaien”

Als het aan huisarts en onderzoeker Machteld Huber ligt, is het voedselsysteem van de toekomst lokaal, biologisch en verbonden. Dat is namelijk niet alleen gezonder voor de Aarde, maar ook voor onszelf.

Lees verder »

De Stamhoeve Raalte: Veel keus in kruiden en planten

Midden in het mooie Salland ligt een boerderij. Het is ons thuis én de thuisbasis voor De Stamhoeve, onze zorgboerderij. Samen met onze deelnemers en vrijwilligers van de dagbesteding, de logés en natuurlijk de dieren hebben we het hier goed. We
bouwen met veel plezier samen aan de plek en maken hem steeds mooier en groener.

Lees verder »

Vrijwilligerswerk terminale zorg in Raalte, iets voor jou?

Stichting De Cirkel houdt op dinsdagavond 20 februari a.s. een informatiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers in het hospice aan de Monumentstraat 57b in Raalte.

Lees verder »

basiliek h.kruis raalte

Lezing over Spiritualiteit achter gesloten deuren in het Spiritualiteitscafé Raalte

Het Spiritualiteitscafé Raalte is een initiatief van Parochie Heilig Kruis in Raalte en organiseert bijeenkomsten op het raakvlak van kunst, cultuur, religie en samenleving die leiden tot bezinning en inspiratie. Deze maand een lezing over religie achter ‘gesloten deuren.’

Lees verder »

Gosse Jongstra: Nu doorgaan

Columnist Gosse Jongstra haalde recent de landelijke media met zijn artikel over de problemen die hij ondervond om passende zorg te vinden voor zijn dementerende vrouw. Deze grote respons sterkt hem om deze zaken onder de aandacht te blijven brengen.

Lees verder »

Landbouwmuseum De Laarman ontvangt donaties van Rabobank en ANWB Fonds

Woensdag 31 januari om 10.00 uur komt Niek Velderman van Rabobank Salland naar De Laarman in Lutteberg voor het uitreiken van een cheque ter waarde van € 10.000,- voor de aanschaf en installatie van een nieuwe en grotere lift. Ook het ANWB Fonds heeft een donatie van € 2.500,– voor de lift toegezegd.

Lees verder »

Psycholoog Marcus Belle: Ik wil een overheid die mijn vrijheid inperkt

Psycholoog drs. Marcus Belle van psychologiepraktijk Athare uit Heino geeft in zijn columns waardevolle ervaringen en overdenkingen, deze keer over de beperkingen van de democratie.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Mijn vrouw moet ‘ja’ zeggen op een vraag die ze niet meer begrijpt

De partner van columnist Gosse Jongstra (73) heeft dementie en woont na een lang en moeizaam traject in een verpleeghuis. Onbegrijpelijk, vindt hij, dat wet en hulpverlening een zelfstandig oordeel eisen van iemand met deze nare ziekte.

Lees verder »

Zeg Nee tegen Summercamp Twee in Heino en teken de petitie

Een prachtig deel van Heino dreigt te verdwijnen! De eigenaar van het Summercamp wil aan de Rozendaelseweg 30 uitbreiden ten koste van het mooie landschap en de rust van omwonenden. Een camping en een ‘hotelletje’ met de intentie om in de toekomst verder door te groeien. Wij maken ons grote zorgen! Teken de petitie!

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.