Laatste berichten Zorg

Advies | Geest | Gezondheid | Meedoen | Zorg

Huis voor Gezondheid: nieuwe medische hulp in de buurt aan de Zwolseweg 164, Deventer

Redactie | 29 september 2023
Advies | Gezondheid | Zorg

Regionale kenniswerkplaats onbegrepen gedrag officieel gestart

Advies | Gezondheid | Goede zorg voor iedereen | Meedoen | Sociaal | Zorg

Uitnodiging voor de senioren van de gemeente Olst-Wijhe op de Dag van de Ouderen

Meedoen | Sociaal | Zorg

Nieuwsbrief Samen Gezond in Deventer

Column | Goede zorg voor iedereen | Zorg

Gosse Jongstra: Volhouders

Meer berichten

Huis voor Gezondheid: nieuwe medische hulp in de buurt aan de Zwolseweg 164, Deventer

“ …stel je voor, een plek waar je welkom bent met emotionele of fysieke klachten ,waar je in een ontspannen sfeer ontvangen wordt en een betaalbare behandeling kan krijgen. Waar je niet op een wachtlijst geplaatst hoeft te worden maar gewoon naar binnen kunt lopen. En waar een kop thee of soep ook de innerlijke mens versterkt…”

Lees verder »

Regionale kenniswerkplaats onbegrepen gedrag officieel gestart

Vorige week woensdag was bij Stichting Focus in Zwolle de startbijeenkomst van de Regionale Kenniswerkplaats Onbegrepen Gedrag IJsselland. Bestuurders van de betrokken organisaties ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst. Zij spraken daarmee de wens uit om de aanpak voor mensen met psychische kwetsbaarheid en onbegrepen gedrag te ondersteunen.

Lees verder »

Uitnodiging voor de senioren van de gemeente Olst-Wijhe op de Dag van de Ouderen

Lezing op de Boerhaar over het behouden van een veerkrachtig brein én lijf.

Lees verder »

Nieuwsbrief Samen Gezond in Deventer

In het netwerk Samen Gezond in Deventer werken bedrijven, gemeente, zorgorganisaties, professionals, verenigingen, scholen én bewoners samen aan de gedeelde ambitie: Deventer is de hoofdstad van positieve gezondheid: de gezondste gemeente met de gelukkigste inwoners. Lees hier het laatste nieuws.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Volhouders

Columnist Gosse Jongstra wordt geconfronteerd met dementie en dat grijpt diep in.

Lees verder »

SCP: Ongelijkheid op de arbeidsmarkt vraagt om brede kijk op zorgtaken thuis

Kinderopvang zorgt ervoor dat ouders van jonge kinderen kunnen participeren op de arbeidsmarkt. Het kabinet zet in op het verder verhogen van arbeidsparticipatie van vrouwen door het gebruik van kinderopvang te stimuleren. In de huidige samenleving zijn de mogelijkheden daartoe echter beperkt. Zo wegen normen en idealen rondom moederschap zwaar op de overwegingen om meer te gaan werken. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) brengt een advies uit

Lees verder »

Theatervoorstelling ‘De Noodzaak’: wat kunnen we leren van de voedselbank?

Theater De Makkers maakt samen met klanten en vrijwilligers van de voedselbank in Zwolle een sociaal artistieke voorstelling: DE NOODZAAK. De mensen van de voedselbank weten als geen ander hoe je kunt delen, geven en nemen. De Makkers vragen zich af: wat kunnen wij hiervan leren? Het resultaat is te zien tussen 21 september en 8 oktober bij de voedselbank.

Lees verder »

De Oogvereniging vraagt aandacht voor sociale rechtvaardigheid

Volwassenen en kinderen die blind of slechtziend zijn, kunnen nog onvoldoende vanzelfsprekend meedoen in Nederland. Zo is maar 10% lid van een sportvereniging. Dit moet veranderen. Daarom heeft de Oogvereniging de campagne: ‘De Oogvereniging maakt zichtbaar’ gelanceerd.

Lees verder »

De zorg geeft ook veel zorg, dus laten we het over gezondheid hebben

Het is flauw de grote parkeerplaats van Isala te gebruiken als beeld voor ons ongezonde leefgedrag. Want heel veel mensen kunnen er niks aan doen dat ze ziek zijn. Maar het is de medische zorg zelf die zegt dat 42% van de kankers verwijtbaar is. Alle reden eens dieper in zorg en gezondheid te duiken. De aanleg van riolering is de meest effectieve stap geweest voor de volksgezondheid.

Lees verder »

Harry Vossen: Flitsen en Flarden: terugblik

In de ‘Flitsen en Flarden’ reeks beschrijft columnist Harry Vossen zijn taxiritten tussen zijn woonplaats Raalte en het Isala ziekenhuis in Zwolle, waar hij bestralingen moe(s)t ondergaan. Hier nog een terugblik.

Lees verder »

Tuinsector heeft de weg naar duurzaamheid nog steeds niet gevonden

Pesticidemetingen in 15 tuinplanten uit drie verschillende tuincentra laten zien dat 14 tuinplanten geen aanrader voor tuinen en openbaar groen zijn. In de onderzochte planten zijn in totaal 36 verschillende stoffen aangetroffen, waarvan 3 verboden stoffen.

Lees verder »

spuiten gif

Nederland stem tegen de hernieuwde toelating van GLYFOSAAT

Oproep van NGO´s na de conclusie van de Europese Autoriteit van Voedsel en Veiligheid (EFSA) dat glysofaat voorlopig nog gebruikt mag worden.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.