Meer berichten

Gemeente Olst- Wijhe gaat door met aanleg fietstunnel Olst

Ondanks dat er nog een beroepsprocedure loopt bij de Raad van State heeft de gemeente Olst- Wijhe besloten om door te gaan met de bouw van een fietstunnel onder het spoor in Olst om vertraging te vermijden.

Lees verder »

Het Groene Oosten aflevering 7: 12,5 jaar Natuurlijk Huus en minder uitstoot dankzij de Rocket Stove

Vandaag aflevering 7 van het TV programma Het Groene Oosten met aandacht voor Het Natuurlijk Huus, dat dit jaar 12,5 jaar bestaat en de Rocket Stove met sterk gereduceerde CO2 uitstoot. Te zien op RTV Oost en op de sociale kanalen.

Lees verder »

Raalte presenteert ontwerp nieuw centrumplein

In samenspraak met de inwoners is door de gemeente Raalte een plan gemaakt voor de herinrichting van de Grote Markt en de Plas in Raalte. Met de uitvoering is begonnen en de verwachting is dat het vernieuwde plein nog dit jaar klaar zal zijn.

Lees verder »

Lokaal Alternatief oneens met selectie inwoners Heino voor kerngroep Dorpsrand

Recent werd deze kerngroep gevormd uit betrokken inwoners van Heino en gemeentemedewerkers. Leden van de werkgroep Vlaminckhorst. juist het kwetsbaarste gebied dat binnen deze dorpsrand valt, werden uitgesloten van deelname. Hierover heeft Lokaal Alternatief vragen gesteld aan het college van B&W Raalte.

Lees verder »

Kerstbomeninzameling Olst en Wijhe

Vanwege de coronamaatregelen zamelt de gemeente Olst- Wijhe afgedankte kerstbomen dit jaar anders in.

Lees verder »

Heino: Aandacht voor gevaarlijke kruising Lentheweg/ Zwolseweg

Flip Jonkman vraagt de gemeente Raalte aandacht te besteden aan een gevaarlijke kruising bij haar aanpassingsplannen van de Zwolseweg en Dorpsstraat.

Lees verder »

Kerngroep ‘Dorpsrand Heino’ bekend

In Heino is een kerngroep geïnstalleerd die zich met de gemeente gaat buigen over alle toekomstvragen m.b.t. de dorpsrand.

Lees verder »

Na het ervaren van oorlog kunnen veel betekenissen en veel gevoelens veranderen

Olster columnist Hasan Kaddour beziet vanuit zijn Syrische historie het afsteken van vuurwerk.

Lees verder »

Gemeente Raalte biedt een verkeersagenda voor de inwoners

Gemeente Raalte publiceert een online verkeersagenda, waarin te zien is wat voor maatregelen voor verbetering van de verkeersveiligheid er in het komende jaar genomen worden.

Lees verder »

Lettele presenteert dorpsplan aan wethouder en gedeputeerde

Plaatselijk Belang Lettele wil het dorp leefbaar en aantrekkelijk houden ook op lange termijn. Daarom hebben ze een dorpsplan geschreven. Afgelopen zaterdag presenteerden zij dit plan aan  wethouder Liesbeth Grijsen van de gemeente Deventer en gedeputeerde Roy de Witte van de provincie Overijssel.

Lees verder »

Ga je carbidschieten? Meld het vooraf bij de gemeente Raalte!

Ga je carbidschieten? Meld het vooraf bij de gemeente en houd de regels in de gaten!

Lees verder »

Hoe haal je sterke en zwakke verkeersdeelnemers uit elkaar

Het opiniestuk van Leonieke Kruit over het vreselijke ongeluk vorige week bij de Jumbo in Raalte maakt veel reacties los.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.