Meer berichten

Boeren zetten Salland in de spotlights

Op vrijdagavond 16 december organiseren Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland een verlichte boerderijenroute. Dit alles onder het landelijke thema ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Na de succesvolle editie van vorig jaar met ruim 2400 bezoekers, zetten zij het Sallandse buitengebied dit jaar wederom in de schijnwerpers!

Lees verder »

Afspraken om woonambities te realiseren in gemeente Deventer

Voor 2023 hebben woonbedrijf ieder1, Rentree, De Marken, DUWO en de gemeente Deventer afspraken gemaakt om de woonambities van Deventer te realiseren. Extra aandacht is er voor het realiseren van flexwoningen, de verkoop van gronden aan corporaties en het toewijzingsbeleid aan middeninkomens. Het kabinet heeft twee miljoen euro aan Deventer toegekend, voor de bouw van flexwoningen.

Lees verder »

Een woonwijk bouw je niet alleen voor een dak boven je hoofd, maar voor een gezonde samenleving

Op uitnodiging van Het Oversticht en de provincie gingen bestuurders en professionals in gesprek over hoe te sturen op de toename van natuurwaarden binnen gemeenten, projecten of in de provincie? Hoe doe je dat in een speelveld met veel belangen en ambities?

Lees verder »

Oplossing tegen snelheidsovertredingen: de Flexflitser

Een flexflitser is een gemakkelijk te verplaatsen flitspaal die overal ingezet kan worden. Met name over 60km en 30 km wegen in Salland komen er regelmatig klachten binnen over gevaarlijk rijgedrag.

Lees verder »

Woningbouwopgave laat buitenkansen liggen. Creëer toekomstbestendige wijken door een integrale visie op de openbare ruimte

OBB Spelmakers + Ruimtedenkers uit Deventer richt zich op integrale plannen voor de bestaande en nieuwe woonomgeving. Lees hier hun visie.

Lees verder »

Werkzaamheden herinrichting centrum van Raalte gestart

Klink-Nijland is begonnen met het opwaarderen van het centrum van Raalte.

Lees verder »

Controle van toestellen in speeltuintjes gaat meer over controle in plaats van over veiligheid

Denk nou niet dat het speeltuintje in jouw wijk er zo maar is neergezet en dat verder niemand er het nakijken nog naar heeft. De overheid heeft daar een beheer- en controlesysteem opgezet waar je u tegen zegt. Of dat wel nodig is?

Lees verder »

Tijdelijke noodopvang minderjarige asielzoekers op Summercamp Heino

Summercamp Heino gaat opnieuw tijdelijk fungeren als opvanglocatie. Het gaat om noodopvang voor kinderen tussen de 15 en 18 jaar oud. Zij verblijven zonder familie in Nederland. In de periode van 3 november 2022 tot 18 maart 2023 zijn voor deze jonge asielzoekers in maximaal 150 opvangplekken beschikbaar. 

Lees verder »

Lichtjeslabyrint Luttenberg

Op woensdag 2 november 2022 (Allerzielen) maken we van het labyrint op ’De Luttenberg’ een lichtjeslabyrint. Rondom en in het labyrint gaan we héél veel lichtjes plaatsen!

Lees verder »

Start Sallandse babybomenactie in Deventer: gratis bomen voor een groene stad

De Ulebelt zoekt tuinbezitters en terrein-eigenaren die plek hebben voor een boom. Daarvoor biedt ze zaailingen aan, jonge boompjes van allerlei soorten, uit de buurt.

Lees verder »

Een woonwijk moet uitnodigen elkaar te ontmoeten

Onze woonwijken zijn eigenlijk monoculturen en we weten dat daar niks goeds van komt. We staan op het punt een woningtekort weg te poetsen. Laten we daarbij het accent leggen op de buitenruimte waar we elkaar ontmoeten. Dat is beter voor alles.

Lees verder »

Aannemer Klink-Nijland uit Raalte gaat metamorfose Raalte centrum uitvoeren

Het vernieuwen van het centrum van Raalte begint vorm te krijgen. Klink- Nijland, een puur Raalter bedrijf, heeft de opdracht van de gemeente Raalte ontvangen na als beste uit de inschrijving te zijn gekomen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.