Laatste berichten Woonomgeving

Meer berichten

Naar een gezond dak tijdens de ‘Week van de asbestvrije schuur’

De gemeente Raalte organiseert in oktober weer de ‘Week van de asbestvrije schuur’. Heb je een kleine schuur met een dak van vóór 1994? Als het dak van golfplaten is, kan het asbest bevatten.

Lees verder »

Succesvolle start voor gebiedsgericht onderhoud in Olst-Wijhe

De eerste resultaten van het gebiedsgericht onderhoud in de gemeente Olst-Wijhe zijn positief. Door inwoners zelf te laten beslissen over de verdeling van het onderhoudsbudget, wordt het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in de wijk beter afgestemd op hun wensen en behoeften.

Lees verder »

statenzaal overijssel website

Ruim 170 inwoners praten met Statenleden over zon en wind 

Ruim 170 inwoners kwamen op uitnodiging van Provinciale Staten (PS) op woensdagavond 3 juli naar het Provinciehuis te Zwolle. Onderwerp van gesprek was de voorgenomen Omgevingsverordening en inpassing zon en wind.  Hierover nemen PS op 9 oktober een besluit. Deze avond gingen inwoners en Statenleden het gesprek met elkaar aan. Gedeputeerden en ambtenaren ondersteunden de bijeenkomst en beantwoordden vragen van aanwezigen.

Lees verder »

N35 Heino Aktief Ingid

Heino verwelkomt Ingrid van Eijk als nieuwe centrum coördinator

Begin april deed Heino Aktief een duidelijke oproep, want ben of ken jij de nieuwe centrum coördinator van Heino? Voor Ingrid van Eijk was het antwoord op die vraag meteen duidelijk: ja! Ze solliciteerde en na meerdere gesprekken is het nu eindelijk officieel: Ingrid is per 1 juli de nieuwe centrum coördinator van Heino.

Lees verder »

Gezamenlijke inspanning van bewoners en ondernemers leidt tot verkeersveilig winkelerf in Langstraat, Wijhe 

Een woonerf kent iedereen: een straat of plein waar je stapvoets rijdt en waar de nadruk ligt op de verblijfsfunctie: wonen, spelen, wandelen, enz. Doorgaand verkeer is niet mogelijk, aangezien auto’s ‘te gast’ zijn. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe heeft besloten dat eenzelfde erfconstructie wordt gemaakt voor de Langstraat in Wijhe; een winkelerf waar wandelaars, fietsers en auto’s gebruik maken van dezelfde weg.  

Lees verder »

Gemeente Raalte wil van de inwoners horen wat ze nodig hebben

Wat heeft jouw dorp nodig? Laat het de gemeente Raalte weten!

Lees verder »

Rijk stelt €234 miljoen beschikbaar voor Overijssel: een stap vooruit voor het landelijk gebied

De provincie Overijssel ontving vandaag goed nieuws uit Den Haag: het Rijk stelt €234 miljoen beschikbaar voor de verdere ontwikkeling van het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG). Deze financiering biedt Overijssel de kans om de leefbaarheid, duurzaamheid en natuur in het landelijke gebied te verbeteren.

Lees verder »

Fracties GroenLinks, PvdA en D66 schrijven open brief aan college van B&W en de gemeenteraad van Olst- Wijhe

Er is veel commotie in de gemeente Olst- Wijhe over de voortgang van het unieke woonproject Noordmanshoek in Wijhe. In een open brief aan het college en de gemeenteraad proberen D66, GroenLinks en PvdA deze zaak weer vlot te trekken.

Lees verder »

Kernenbezoek gemeentebestuursleden Boskamp 28 mei 2024

Dinsdag 28 mei komen kernenwethouder Judith Compagner en burgemeester Sietske Poepjes op bezoek op de Boskamp. De Belangengroep Beter Boskamp (BBB) heeft hiervoor een programma voorbereid waarin ook ruimte is om vragen te stellen.

Lees verder »

Gemeente Raalte roept samenleving op om mee te denken over opvang van asielzoekers 

Begin dit jaar is de Spreidingswet ingegaan. Dat betekent dat elke gemeente in Nederland asielzoekers moet opvangen. Dat is hard nodig, want er zijn veel te weinig plekken. De wet zorgt voor meer opvangplekken en een betere verdeling over het land. De gemeente Raalte vindt het belangrijk om mensen in nood te helpen en haar verantwoordelijkheid hierin te pakken.  

Lees verder »

De baksteen op de maag van Raalter wethouder Breunissen

In Raalte is veel reuring over de toekomst van het gemeenteonderkomen. Een gesprek met wethouder Breun Breunissen en projectleider Vincent van Zuijlen van de gemeente Raalte.

Lees verder »

Gemeente Raalte zet koers komende jaren door

De gemeente Raalte steeds een beetje mooier maken; dat is ons doel. De gemeente zet in de kadernota 2025 – 2028 haar koers door en werkt aan drie grote opgaven. Groei, leefbare en toekomstbestendige dorpen en wijken en een toekomstbestendig buitengebied.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.