Meer berichten

Informatiebijeenkomsten van en over Extinction Rebellion in Olst en Deventer

Klimaatcrisis: Wat kun je er zelf aan doen? Dit komt Extinction Rebellion (XR) uiteenzetten op bijeenkomsten in Olst en Deventer.

Lees verder »

Nationale Dorpsvernieuwingsprijs 2023 van start!

Wie treedt in het voetspoor van Zalk als winnaar van de Dorpsvernieuwingsprijs 2021? Dorpen die actief werken aan de leefbaarheid kunnen drie prijzen winnen: eentje van € 3.000 en twee van € 1.500. De prijzen zijn bedoeld voor projecten die de leefbaarheid van het dorp bevorderen.

Lees verder »

Gemeente Raalte doet aangifte van vernieling bushokjes

De gemeente Raalte gaat aangifte doen van de vernieling van zes bushokjes. Recent zijn er op verschillende plekken in Raalte ruiten van abri’s vernield. Het is niet de eerste keer dat vandalen het hebben gemunt op de wachthuisjes: in de afgelopen acht maanden zijn er in de gemeente Raalte totaal 19 ruiten van bushokjes vernield.

Lees verder »

Erfdelen is een prima oplossing voor wonen op agrarische locaties

In Raalte woedt op dit moment een heftige discussie over aanpassing van de Rood voor Rood regeling, die het mogelijk maakt overbodige landschapsontsierende agrarische bebouwing te slopen en te vervangen door woningen. Velen vrezen ‘verstening’ van het buitengebied. Toch bestaan er al prima initiatieven voor een verantwoorde invulling.

Lees verder »

Gemeenteraad Raalte in gesprek over Rood voor Rood regeling

Het buitengebied van Raalte verandert. Door vrijkomende (agrarische) bebouwing neemt het aantal rood-voor-rood woningen toe. De gemeenteraad maakt zich zorgen over de verstening van het buitengebied en wil daarom het beleid aanpassen. Op 20 april bespreekt de gemeenteraad drie mogelijke scenario’s in een rond-de-tafelgesprek.

Lees verder »

Veilig Verkeer Nederland: Tweederde van de weggebruikers is akkoord met 30 km/uur in bebouwde kom

Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept gemeenten op vaart te maken met de invoering van 50 km/uur naar 30 km/uur. Te hard rijden veroorzaakt grootste onveiligheidsgevoel.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte stelt vragen over verkeersontsluiting  nieuwbouwplannen Douma terrein

Op het terrein van de voormalige deurenfabriek Douma worden woningen gebouwd. Hiervoor moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. GemeenteBelangen Raalte stelt hierover vragen aan het college van B&W.

Lees verder »

Een nieuw buurthuis én goede banden in Loo, gemeente Deventer

Onder de rook van Deventer, vlakbij Bathmen, ligt Loo. Een kleine, hechte en levendige gemeenschap van dorpelingen die zich samen inzetten voor hun dorp. Zo sloegen de leden van de stichting Vrienden van Loo de handen ineen voor de bouw van buurthuis NaoberLOOkaal. Mede dankzij de Sociale hypotheek kwam de financiering tot stand. En bouwen aan NaoberLOOkaal, zegt voorzitter Rick Oudenampsen, heeft de saamhorigheid nóg verder versterkt.

Lees verder »

CDA Raalte: Kerkgebouwen hebben een belangrijke plek in onze dorpen

De fractie van CDA Raalte is bezorgd over de vergaande plannen die er zijn om steeds meer kerkgebouwen in de gemeente Raalte te sluiten voor kerkvieringen. Ook de moeite die kerken hebben om hun exploitatie rond te krijgen, zeker in deze tijden van hoge energiekosten, baart ons zorgen. Daarom stelt het CDA vragen aan het college van B&W.

Lees verder »

Samen zorgen we voor meer groen in de buurt: Gemeente Raalte sluit aan bij Steenbreek

Gemeente Raalte heeft zich aangesloten bij de landelijke Stichting Steenbreek. Samen met Steenbreek en de inwoners gaat de gemeente de strijd aan met verstening in de gemeente. Zo zorgen ze voor minder tegels en vervangen dit door groen. Een groene omgeving betekent een gezonder leven, meer ruimte voor natuur en een betere omgang met de veranderingen in het klimaat.  

Lees verder »

Gemeente Raalte start proef met bodycams bij handhavers

Handhavers (boa’s) in de gemeente Raalte dragen sinds kort een bodycam. Dit is een kleine camera die standaard uit staat. De handhaver kan de bodycam aanzetten om een gebeurtenis te filmen, bijvoorbeeld als er een situatie ontstaat die onveilig is voor omstanders of voor de handhaver zelf. De beelden kunnen worden gebruikt bij een eventuele aangifte.

Lees verder »

Interview met Nico Geerlink van Plaatselijk Belang Lierderholthuis

In 2020 brandde Café D’Olde Wettering in Lierderholthuis af, dat onderdeel uitmaakte van het Dorpshuis. Met vereende krachten en hulp van provincie en Stimuland werd dit weer prachtig herbouwd.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.