Meer berichten

Genoeg argumenten om nú zonnepanelen te kopen: terugverdientijd niet meer dan leuk weetje

De terugverdientijd van zonnepanelen is niet meer dan een leuk weetje. De zonnepaneelinstallateur 2.0 legt in verkoopgesprekken daarom de nadruk op de gemiddelde kostprijs van de stroom die opgewekt wordt. Én op de kansen voor consumenten om de zelf opgewekte stroom zo veel mogelijk direct zelf te verbruiken.

Lees verder »

Lezing Marjolein Jonker over tiny houses in het Holstohus Olst

Onder het motto ’tiny houses, van droom naar realiteit’ houdt tiny house pionier en autoriteit Marjolein Jonker een lezing in het Holstohus Olst.

Lees verder »

Gemeente Olst-Wijhe blikt tevreden terug op de realisatie van onder meer 520 woningen

Vanaf 2022 heeft gemeente Olst-Wijhe de focus op wonen. Maar ook daarvóór had Olst-Wijhe aandacht voor woningbouw. Afgelopen week besloot het college om de raad voor te stellen om vier zogenaamde grondexploitatieprojecten financieel af te sluiten, waaronder drie woningbouwprojecten.

Lees verder »

Wonen in een earthship is ultra ecologisch. En het kan ook in Nederland

Een earthship is veel meer dan alleen een duurzaam thuis. Deze eco-woningen verwarmen en verkoelen zichzelf, vangen water op en zuiveren het, creëren duurzame energie, bestaan grotendeels uit ‘afval’ en produceren hun eigen voedsel. Je vindt ze inmiddels overal ter wereld, in welk klimaat dan ook. Maar hoe werkt een earthship precies? En hoe is het om er in eentje te wonen? Ik vroeg het Annemieke van Dongen, die in Olst in een ecologisch dorp van 24 ‘aardehuizen’ woont.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Wonen in een appartement en duurzaamheid

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over wonen in een appartement en duurzaamheid.

Lees verder »

Bestemmingsplan nieuwbouw Luttenberg fase 2 ter inzage

Luttenberg wil graag bouwen. Daarom gaat de gemeente Raalte aan de slag met fase 2 van het nieuwbouwplan aan de Luttenbergerweg. Het bestemmingsplan ligt vanaf 16 november voor zes weken ter inzage. Gedurende deze periode kunnen zienswijzen worden ingediend. Daarna stelt de gemeenteraad het definitieve bestemmingsplan vast.

Lees verder »

Kaveluitgifte voor nieuwe woningen in Nieuw Heeten

In nieuwbouwplan Marissink in Nieuw Heeten worden in totaal 35 nieuwe woningen gebouwd. De eerste 19 kavels zijn in 2021 uitgegeven. De gemeente Raalte geeft nu 13 kavels uit voor vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap woningen, rijwoningen en sociale huurwoningen. Daarnaast zijn er nog 3 rood voor rood kavels te koop.

Lees verder »

Workshop Ecobouwen bij ’t Natuurlijk Huus Raalte

Workshop Biobased- kalkhennep bouwen op zaterdag 18 november 2023 van 10-15 uur bij ’t Natuurlijk Huus in Raalte.

Lees verder »

Feestelijk moment flexwoningen gemeente Olst- Wijhe

SallandWonen en gemeente Olst- Wijhe zijn trots op de nieuw opgeleverde flexwoningen. Door goed samenwerken hebben 76 huishoudens in Olst-Wijhe een woonplek gekregen. Gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen hebben door woningnood voorop te zetten dit in korte tijd samen gerealiseerd.

Lees verder »

Boeklancering en lezing in Olst: Tiny Houses, van droom naar realiteit

Op 31 oktober verschijnt het boek van Tiny House pionier Marjolein Jonker in de boekhandels. Het boek helpt mensen met een kleine woondroom stap voor stap naar het wonen in een eigen, klein maar fijn huis. Marjolein woont sinds 2022 in Olst en presenteert haar boek op woensdag 1 november bij Primera Korten in Olst. Ook geeft ze op 14 december een lezing i.s.m. Het Nut, in het Holstohuus in Olst.

Lees verder »

Salland Deze Week: Tiny Houses in Raalte

Dankzij GroenLinks en D66 gaat Raalte nu dan toch eindelijk kijken naar mogelijkheden om Tiny houses in de gemeente te realiseren. De samenleving wil het wel, maar de politiek (of de ambtenaren?) houden het tegen.

Lees verder »

Woonpioniers ontwierpen Indigo huis op maat voor Mieke en Gerard in Olstergaard

In de HierInSalland rubriek ‘Wonen in de Olstergaard’ deze week het boeiende verhaal van Gerard en Mieke die in deze unieke wijk in Olst gebouwd hebben en daar nu wonen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.