Meer berichten

Bestemmingsplan Molenwijk Heino ter vaststelling naar gemeenteraad

Op 9 december zal de gemeenteraad van Raalte een besluit nemen over de nieuwbouwlocatie in Heino aan de Molenweg.

Lees verder »

SallandWonen start proef vanwege woningnood: twee jongeren in één woning: Het Deelhuus

SallandWonen begint in Raalte een proef met ‘woningdelen’: twee vrienden delen samen een eengezinswoning, ‘het Deelhuus’. Als de ervaringen positief zijn, volgen er mogelijk meer woningen.

Lees verder »

wonen

55-plussers blijven het liefst zo lang mogelijk in eigen woning

Een ruime meerderheid van de zelfstandig wonende 55-plussers willen in hun eigen huis blijven wonen bij gezondheids- of ouderdomsklachten. Dit blijkt uit het onderzoek Belevingen 2019 van het CBS.

Lees verder »

Toekomst van de St. Sebastianuskerk in Haarle

Vergevorderde plannen voor het vestigen van wooneenheden in de St. Sebastianuskerk te Haarle.

Lees verder »

Woningcorporaties in de regio Zwolle startklaar voor nieuwbouw en verduurzaming

Woningcorporaties in de regio Zwolle staan gezamenlijk startklaar voor nieuwbouw en verduurzaming en maken samen een vuist naar Den Haag en de regionale gemeenten.

Lees verder »

Hoe sociaal is de regionale verhuurcorporatie?

Van sociale huurcorporaties zou men een sociale benadering van huurders met financiële problemen mogen verwachten, maar dat is in Raalte helaas niet het geval blijkt uit onderstaand verhaal.

Lees verder »

Dualisme in de Raalter gemeentepolitiek

Fractievoorzitter GemeenteBelangen Raalte wil meer inzet van het college van B&W om vooral voor jongeren meer mogelijkheden te creëren voor wonen in eigen dorp. Provinciale regels zouden dit tegenhouden. Of….

Lees verder »

Onderzoek naar extra woningbouw op Noordmanshoek te Wijhe

Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe willen in overleg met Stichting De Noormandshoek een nader onderzoek naar realisatie van extra woningbouw (75-125 woningen) in het gebied Noordmanshoek in Wijhe

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte stelt B&W Raalte vragen over het gemakkelijker bereikbaar maken van woningen

Er ontstaat steeds meer onzekerheid onder vooral de starters op de woningmarkt. Dat ze steeds buitenspel blijven staan binnen een markt die niet gericht is op de inwoners. GemeenteBelangen Raalte heeft hierover (weer) vragen gesteld aan het college van B&W van de gemeente Raalte.

Lees verder »

Het Natuurlijk Huus in Raalte bestaat 12,5 jaar. Tijd voor een boek

Het Natuurlijk Huus bestaat 12 1/2 jaar, een mooi moment om een boek uit te geven over hoe deze bijzondere plek tot stand kwam, wat deze biedt en over de levensvisie van de bewoners, Agnes Heethaar en Harrie Kiekebosch.

Lees verder »

Gemeente Olst-Wijhe heeft woningbouwplannen op locatie Tellegen in Wijhe

Door de fusie van basisscholen de Tellegen en de Peperhof in Wijhe staat het pand van de Tellegen leeg. Het schoolgebouw is overgedragen aan de gemeente Olst-Wijhe. Het college van B&W besloot in 2020 om deze locatie te herontwikkelen naar woningbouw en zoekt een partij om het gebied opnieuw in te richten. De gemeente vindt het belangrijk om zo snel mogelijk te starten met het verkoopproces. Niet alleen vanwege de woningschaarste, maar ook om de kans op sociale onveiligheid op deze locatie te verkleinen. Wat er de komende tijd met het gebouw gaat gebeuren is nog niet bekend. Daar hoopt de gemeente over niet al te lange tijd meer duidelijkheid te geven.

Lees verder »

Huurdersvereniging Salland roept gemeente Olst-Wijhe op om voor haar inwoners te zorgen

De herontwikkeling van het schoolterrein de Tellegen biedt de gemeente Olst-Wijhe aan ontwikkelaars aan. Er is ernstige behoefte aan sociale huurwoningen: senioren willen in de kern van het dorp wonen. Er zijn te weinig huizen, te weinig bouwlocaties en er is doorstroming nodig. Er is woningnood! Voor een huurwoning kom je op een jarenlange wachtlijst en koopwoningen zijn onbetaalbaar.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.