Meer berichten

Het Polderdak: een slimme technologie voor wateroverlast in steden

Het Overijsselse bedrijf Wavin heeft een innovatieve technologie ontwikkeld om wateroverlast in steden tegen te gaan: het Polderdak. Dit slimme dak fungeert als een actief bestuurde waterberging, die al het regenwater op het dak en omliggende daken kan opslaan en hergebruiken voor koeling, recycling en irrigatie. Het systeem is genomineerd voor de Gouden Gieter, een prijs voor praktische oplossingen tegen wateroverlast, droogte en hittestress.

Lees verder »

Veel gif in Nederlands water

Het College toelating gewasbeschermingsmiddelen negeert Kaderrichtlijn Water, waardoor ons water veel te veel gifstoffen bevat

Lees verder »

Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft de meeste vrouwelijk lijsttrekkers van Nederland

Uit onderzoek van de Unie van Waterschappen blijkt dat Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) de meeste vrouwelijke lijsttrekkers heeft van de 21 waterschappen in Nederland. Van de 11 partijen hebben er 5 een vrouwelijke lijsttrekker

Lees verder »

MBI lanceert twee nieuwe groene waterpasserende tegels

Bestratingsfabrikant MBI De Steenmeesters realiseerde zich dat het ‘ dichtbestraten’ van de buitenruimte nu echt niet meer kan, want de klimaatverandering met steeds minder maar wel heftiger regenbuien bezorgen ons watertekort. Regenwater moet niet meer via het riool afgevoerd worden maar zoveel mogelijk kunnen wegzakken in de bodem. Vandaar nu waterdoorlatende bestratingen.

Lees verder »

Stemhulp voor waterschapsverkiezingen live

Op woensdag 15 maart zijn de waterschapsverkiezingen. Om de inwoners van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) te helpen bij het maken van hun keuze is stemhulp ‘MijnStem’ vanaf vandaag beschikbaar.

Lees verder »

Meerderheid inwoners Waterschap Drents Overijsselse Delta: “Liever investeren dan achteraf repareren”  

Op woensdag 15 maart zijn de waterschapsverkiezingen. Inwoners mogen dan meebeslissen over de toekomst van water in hun buurt. Onderzoek laat zien dat 89 procent van de inwoners van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) verwacht te gaan stemmen en dat 94 procent het werk van het waterschap belangrijk vindt.
 

Lees verder »

Lijsten verkiezingen waterschap bekend

De lijsttrekkers en kandidaten voor de verkiezingen van het nieuwe bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) zijn bekend. Ook de lijstnummers zijn vrijdag 3 februari vastgesteld. De waterschapsverkiezingen vinden plaats op woensdag 15 maart, tegelijk met de verkiezingen voor de Provinciale Staten.   

Lees verder »

Hoe gaat ons waterschap met bevers om?

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) krijgt meer en meer met bevers te maken. Waterkeringbeheerder Wijnand legt uit hoe hij dat aanpakt. Hij zoekt naar ‘balans met bevers.’

Lees verder »

Eerste landelijke beoordelingsronde primaire waterkeringen afgerond

Vanaf 2017 hebben waterschappen en Rijkswaterstaat de Nederlandse primaire waterkeringen (dijken, sluizen en gemalen) beoordeeld volgens de nieuwste veiligheidsnormen. De eerste Landelijke Beoordelingsronde Overstromingskans van primaire waterkeringen (LBO-1) is nu afgerond.

Lees verder »

Waterschap zoekt nieuwe vakmensen en organiseert Waterborrel

Op donderdag 26 januari houdt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) een Waterborrel op het hoofdkantoor in Zwolle. De borrel is bedoeld als laagdrempelige kennismaking voor iedereen die benieuwd is naar (werken bij) het waterschap.

Lees verder »

Wat moet je met je kraanwater?

Van Remmen UV Technology uit Wijhe houdt zich bezig met (drink)waterbehandeling en publiceert regelmatig interessante artikelen op HierInSalland.

Lees verder »

Waterschapsbelasting Drents Overijsselse Delta stijgt gemiddeld met 18 euro per gezin

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) ontkomt er helaas niet aan kostenstijgingen voor een deel door te berekenen aan haar afnemers.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.