Meer berichten

In vogelvlucht schoonmaak van sloten controleren  

Scherpere beelden en minder afhankelijk van het weer. Dat zijn de voordelen die het gebruik van luchtfoto’s in plaats van satellietbeelden hebben voor de controle op het schoonmaken van sloten. Althans, dat gaat Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) onderzoeken.

Lees verder »

Met 21.311 gewipte tegels verovert Raalte plaats in top 10 NK Tegelwippen

In de afgelopen zeven maanden hebben meer dan 2,8 miljoen tegels ruimte gemaakt voor groen: een nieuw record voor het NK Tegelwippen. Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin’ staken inwoners hun handen uit de mouwen voor een groene en klimaatbestendige tuin en buurt.

Lees verder »

Waterschap zet volgende stap in samenwerking met aannemers voor renovatie van gemalen en stuwen  

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) renoveert ook de komende jaren weer tientallen gemalen en stuwen. Op maandag 31 oktober werd de vierjarige overeenkomst voor het  renovatieprogramma gemalen en stuwen ondertekend door aannemers Dubbink B.V., Van Heteren Weg- en Waterbouw en Pannekoek B.V. Met deze overeenkomst zet het waterschap de volgende stap in haar samenwerking met marktpartijen. Met deze klus is een bedrag van ruim 40 miljoen euro gemoeid.

Lees verder »

WDODelta: Verkleurde dijken winterklaar maken na inspecties  

Om te controleren hoe de dijken de zomer zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn, is Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gestart met de zogeheten dijkschouw. Dit is historisch vakjargon voor het inspecteren van dijken.

Lees verder »

Kunststof damwanden om dijken te versterken: kan dat?

Damwanden van kunststof, kunnen we die écht gebruiken voor het versterken van onze dijken? Dat is wat Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) en Boskalis Nederland gaan onderzoeken.

Lees verder »

Gastopinie: Meer verantwoord waterbeheer

Hoe normaal vindt u het dat wanneer u de broek optrekt in een bepaald klein kamertje om uw boodschap dan met een primaire eerste levensbehoefte weg te spoelen? Dat is de samenvatting van het alarmerende rapport waar Vewin (Vereniging van Waterbedrijven in Nederland) mee naar buiten kwam. Expliciet ons Overijsselse drinkwaterbedrijf Vitens noemend, dat nu echt aan de bak moet.

Lees verder »