Meer berichten

Opruimactie weesfietsen station Raalte

Het station in Raalte staat vol met fietsen. Sommige fietsen staan er al langere tijd en worden niet gebruikt. We noemen dit ook wel weesfietsen. In januari houdt de gemeente Raalte een opruimactie waarbij weesfietsen verwijderd worden.

Lees verder »

NVBS Zwolle: Lezing over tramreis door Oekraïne

Woensdag 11 januari toont Karel Hoorn beelden over trams in Oekraïne bij de afdeling Zwolle van de NVBS. Zijn programma is geactualiseerd met beelden van oorlogsschade in Kharkiv en Marioepol.

Lees verder »

EBS gestart als nieuwe OV vervoerder RRReis in onze regio

Sinds vorige week verzorgt EBS het openbaar busvervoer in Salland en Veluwe-Noord. De concessie IJssel-Vecht is daarmee overgegaan van Keolis naar EBS.

Lees verder »

Merendeel fietsers voelt zich onveilig tijdens fietsrit in het donker

Een park zonder verlichting, een tunnel in het buitengebied of een rustig bospaadje. Plekken waar de meeste mensen liever niet fietsen in het donker. De Fietsersbond deed hier onderzoek naar en zoekt oplossingen.

Lees verder »

Hé overheid, die N35 hoef je niet veiliger te maken, we gaan zelf wel veiliger rijden!

En weer is er heibel over de N35. Er moeten twee nieuwe kruisingen komen tussen Raalte en de Ganzepan. De bedoeling is dat het dan veiliger wordt. Kosten zijn 15 miljoen. Onder andere landgoedeigenaren zijn tegen.

Lees verder »

68 procent van elektrische rijders heeft zonnepanelen

68 procent van de Nederlanders die een elektrische auto rijdt, heeft thuis zonnepanelen. 95 procent van hen wil zonnestroom gebruiken voor het laden of doet dit al. Dat blijkt uit het Nationaal Laadonderzoek 2022.

Lees verder »

VVN start samen met verkeersminister Harbers het nieuwe schooljaar

Campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ van start. Snelheid aanpassen meest effectief.

Lees verder »

Wat als vliegen niet langer de norm, maar de uitzondering is

De huidige chaos op luchthavens en autowegen zou wel eens een gunstig effect kunnen hebben op de ontwikkeling van reizen per spoor.

Lees verder »

Gemeente Raalte start pilot met wegversmallingen in het buitengebied

De gemeente Raalte is een test met wegversmallingen gestart om de snelheidsoverschrijdingen op 60 km wegen te drukken.

Lees verder »

Honderden fietsers vierden feest tijdens eerste Fietsfestival in Zwolle

Honderden fietsers, waaronder veel ouders met kinderen, hebben zaterdag 25 juni op het Stationsplein in Zwolle genoten van het eerste Fietsfestival. Het festival werd georganiseerd door de Fietsersbond, met dank aan de gemeente Zwolle, Cortina en NS.

Lees verder »

Provinciale weg N337 bij Den Nul en Olst krijgt nieuwe inrichting

Bij Den Nul en Olst gaat de provincie de N337 (Zwolle- Deventer) opwaarderen.

Lees verder »

Extra impuls voor elektrisch rijden in de gemeente Raalte

Gemeente Raalte gaat in samenwerking met de provincie Overijssel het aantal openbare laadpalen ten behoeve van elektrisch rijden drastisch uitbreiden en wil dat in overleg met de inwoners doen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.