Meer berichten

Blog Matthijs Nijboer: Het oude normaal

Matthijs Nijboer verwondert zich in zijn blog dat echt alles weer bij het oude normaal is. Wanneer worden meer mensen wakker?

Lees verder »

Stijging aantal fietsgewonden vergt actie van iedereen

De onrustbarende stijging van het aantal slachtoffers onder (e)fietsers vraagt om urgente actie. Fietsersbond, ANWB en de Koninklijke RAI Vereniging roepen hiertoe op.

Lees verder »

EBS nieuwe busvervoerder in IJssel-Vecht

Vanaf december zal het busvervoer in onze regio verzorgd worden door EBS. Dit bedrijf kwam als beste van drie gegadigden uit de bus en verkreeg de de concessie van de provincie Overijssel. welke loopt tot 2035.

Lees verder »

Oprichter en grondlegger Aart Veluwenkamp doet stapje terug bij Aart Camperinbouw in Heino

Aart Veluwekamp heeft zijn familiebedrijf Aart Camperinbouw volledig overgedragen aan zoon Arne en gaat proberen het kalmer aan te doen

Lees verder »

Verkeersexamen: Bijna 300 kinderen uit Raalte op de fiets

Op 1 april nemen 286 basisschoolleerlingen uit Raalte deel aan het verkeersexamen van VVN.

Lees verder »

Veilig Verkeer Nederland organiseert voor het 90ste jaar het nationaal VVN Verkeersexamen

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert deze week voor de 90e keer het Nationaal Verkeersexamen voor scholieren. Haar wens voor het 100- jarig bestaan is dat dan ALLE basisscholen meedoen!

Lees verder »

D66: Maak naast de N35 Wijthmen- Nijverdal alvast een fietssnelweg F35

Vorige week is het startschot gegeven voor een onderzoek naar welke maatregelen er nodig zijn om de verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal te verbeteren. Het gaat nog zeker tot…

Lees verder »

Gemeente Olst- Wijhe lanceert meerjarenplan voor veilig fietsen in Olst

De gemeente Olst- Wijhe gaat zich de komende jaren bezig houden met fietsveiligheid in Olst door middel van een overkoepelend plan in samenwerking met partners.

Lees verder »

Grote belangstelling voor het dorpsdebat over de Langstraat Wijhe

Dinsdagavond  15 februari  j.l. organiseerde  de actiegroep Langstraat Verkeersveilig een publiek debat. Tientallen mensen uit Wijhe en omgeving kwamen hier op af.

Lees verder »

Hoe is de reistijdbeleving van fietsers?

Goudappel Coffeng heeft in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen, de Universiteit van Amsterdam en Thuisraad RO een diepgaand onderzoek gepubliceerd over de reistijdbeleving van fietsers. Het behartenswaardige rapport kun je hier lezen.

Lees verder »

Onderzoek extra fiets- en voetgangersverbinding bij Knooppunt Raalte

Provincie en Rijkswaterstaat stemmen toe in onderzoek naar een extra voetgangers- en fietsverbinding in het plan Knooppunt Raalte. (N35/ N348 kruispunt Bos)

Lees verder »

Gemeente Olst- Wijhe gaat door met aanleg fietstunnel Olst

Ondanks dat er nog een beroepsprocedure loopt bij de Raad van State heeft de gemeente Olst- Wijhe besloten om door te gaan met de bouw van een fietstunnel onder het spoor in Olst om vertraging te vermijden.

Lees verder »