Meer berichten

Nieuwe dienstregeling bij RRReis

Wie in de regio Salland/Veluwe Noord met de bus reist dient er rekening mee te houden dat vanaf zondag 7 mei de dienstregeling verandert. Reizigers krijgen te maken met andere vertrek- en aankomsttijden, vervallen haltes, andere routes en de aansluitingen van verschillende buslijnen zullen veranderen.

Lees verder »

Herman Kamphuis nog steeds bezorgd over de verkeerssituatie aan de Aakstraat te Raalte

Herman Kamphuis stelde het college van B&W vragen over de onveilige positie van fietsers op de Aakstraat op bedrijventerrein De Zegge Raalte. De antwoorden daarop stelden hem niet tevreden, zodat hij opnieuw vragen stelde.

Lees verder »

Henk Schreij filosofeert over de ontwikkeling van de auto

Energiedeskundige Henk Schreij filosofeert over de toekomst van de auto.

Lees verder »

Veiligheid boven alles: deze bezorgers gaan bewust onderweg.

Samen met partners zoals online supermarkt PicNic, boodschappenbezorgers Getir en Flink en de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) stimuleert Veilig Verkeer Nederland samen met het programma MONO-zakelijk de opname van verkeersveiligheid in het ondernemingsplan.

Lees verder »

Fietsersbond: ChristenUnie en GroenLinks beste fietspartijen in provincies

De ChristenUnie is het meest fietsvriendelijk in het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezing 2023, op korte afstand gevolgd door GroenLinks. In 2019 waren D66 en GroenLinks nog de best scorende partijen. Fietser beste af in Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland

Lees verder »

Maak van 80 km wegen 60 km wegen

Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) is de vaart eruit verreweg de beste oplossing om de hoge ongevalscijfers op 80 km wegen te bestrijden. Overheid en weggebruiker maken het verschil

Lees verder »

Nieuws van Veilig Verkeer Nederland

Lees hier het laatste nieuws van Veilig Verkeer Nederland.

Lees verder »

Opruimactie weesfietsen station Raalte

Het station in Raalte staat vol met fietsen. Sommige fietsen staan er al langere tijd en worden niet gebruikt. We noemen dit ook wel weesfietsen. In januari houdt de gemeente Raalte een opruimactie waarbij weesfietsen verwijderd worden.

Lees verder »

NVBS Zwolle: Lezing over tramreis door Oekraïne

Woensdag 11 januari toont Karel Hoorn beelden over trams in Oekraïne bij de afdeling Zwolle van de NVBS. Zijn programma is geactualiseerd met beelden van oorlogsschade in Kharkiv en Marioepol.

Lees verder »

EBS gestart als nieuwe OV vervoerder RRReis in onze regio

Sinds vorige week verzorgt EBS het openbaar busvervoer in Salland en Veluwe-Noord. De concessie IJssel-Vecht is daarmee overgegaan van Keolis naar EBS.

Lees verder »

Merendeel fietsers voelt zich onveilig tijdens fietsrit in het donker

Een park zonder verlichting, een tunnel in het buitengebied of een rustig bospaadje. Plekken waar de meeste mensen liever niet fietsen in het donker. De Fietsersbond deed hier onderzoek naar en zoekt oplossingen.

Lees verder »

Hé overheid, die N35 hoef je niet veiliger te maken, we gaan zelf wel veiliger rijden!

En weer is er heibel over de N35. Er moeten twee nieuwe kruisingen komen tussen Raalte en de Ganzepan. De bedoeling is dat het dan veiliger wordt. Kosten zijn 15 miljoen. Onder andere landgoedeigenaren zijn tegen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.