Laatste berichten Vervoer

Column | Vervoer

Dagklad: NS-service

Marius Jaspers | 21 april 2024
Meedoen | Mobiliteit | Vervoer

Vanaf 14 april: Aangepaste dienstregeling RRReis

Advies | Meedoen | Onderwijs | Vervoer

Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen

Goede zorg voor iedereen | Meedoen | Mobiliteit | Sociaal | Vervoer | Zorg

Stichting Ouderenwerk Heino presenteert nieuwe rolstoelauto

Advies | Meedoen | Vervoer

Vindt u autorijden in het donker onprettig? Overweeg dan het openbaar vervoer

Meer berichten

Dagklad: NS-service

Dagklad columnist Marius Jaspers en zijn muze hadden een prachtige ervaring met de service van een NS- medewerker toen ze de laatste trein zouden missen.

Lees verder »

Vanaf 14 april: Aangepaste dienstregeling RRReis

Vanaf 14 april rijden de bussen van RRReis in Flevoland, Midden-Overijssel en Veluwe Noord volgens een aangepaste dienstregeling. In de nieuwe dienstregeling rijden de bussen wat minder vaak, maar wel regelmatig. Op deze manier vertrouwt EBS erop dat het personeelstekort beter kan worden opgevangen en wordt voorkomen we dat ritten onverwacht uitvallen.

Lees verder »

Fatbike VVN PxHere

Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen

Veilig Verkeer Nederland heeft besloten om fatbikes niet toe te staan tijdens het VVN Praktisch Verkeersexamen. Volgens directeur Evert-Jan Hulshof van Veilig Verkeer Nederland kan het hoge snelheidspotentieel van fatbikes leiden tot gevaarlijke situaties voor zowel kinderen als de omgeving. Dit staat haaks op de doelstellingen van het VVN Praktisch Verkeersexamen en de manier waarop het examen wordt afgenomen.

Lees verder »

soh rolstoel bus

Stichting Ouderenwerk Heino presenteert nieuwe rolstoelauto

De vrijwilligers van Stichting Ouderenwerk Heino (SOH) hebben reden tot vreugde, want de gloednieuwe rolstoelauto werd officieel in gebruik genomen.

Lees verder »

Vindt u autorijden in het donker onprettig? Overweeg dan het openbaar vervoer

In de winter zijn de dagen korter en is het eerder donker. Als u liever niet in de auto stapt wanneer het begint te schemeren of al donker is, kan het openbaar vervoer een oplossing bieden. OV-ambassadeurs staan klaar om u hierbij te helpen. Ook als u andere vragen heeft over het gebruik van het ov of al een tijdje niet meer met bus of trein heeft gereisd. Kom naar het inloopspreekuur van de OV ambassadeurs in Wijhe.

Lees verder »

Maatregelen voor verkeersveiligheid in de Langstraat in Wijhe

Voor een veiligere en een beter bereikbare Langstraat, het bruisende hart van Wijhe, heeft de gemeente Olst-Wijhe voorgenomen om een aantal maatregelen te treffen. De plannen zijn gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid en het verkennen van mogelijkheden om extra parkeerruimte te realiseren.

Lees verder »

EBS RRReis introduceert nieuwe dienstregeling om uitval te voorkomen

Wie gebruik maakt van het openbaar vervoer in de regio IJssel-Vecht ondervindt de laatste tijd hinder. Met name in Flevoland vallen er regelmatig busritten uit. Vervoerder EBS werkt daarom aan een nieuwe dienstregeling die betrouwbaarder uit te voeren is en vanaf zondag 14 april ingaat.

Lees verder »

Salland Deze Week: Ons OV blijkt in handen van bedrijven die gewoon dikke winst willen maken

Een Amerikaanse investeringsmaatschappij neemt het Duitse Arriva over en is dus verantwoordelijk voor een deel van het openbaar vervoer in Salland. Het Israëlische EBS rijdt onder de paraplu van RRReis. Hier nemen ze alle reizigers mee. In Israël mogen Palestijnen niet instappen… Ziet er somber uit voor de ‘boeren’ in kleinere dorpen hier…
Een investeringsmaatschappij, een bedrijf dat aan apartheid doet… En de overheid maar aanbesteden in belang van de burger. Kom nou toch!

Lees verder »

Langstraat Wijhe eindelijk autovrij in 2024?

Betrokken Wijhenaar René Kral beijvert zich al jarenlang voor een autovrije Langstraat daar. Het kloppend dorpshart. Ondanks veel toezeggingen is er nog niets van terechtgekomen. Mooi voornemen voor 2024!

Lees verder »

Salland Deze Week: Heino krijgt toch een zebrapad, dus de Raarhoeksweg kan vast ook wel 30km worden

Er komt toch een zebrapad in het centrum van Heino. De gemeente Raalte hield jaren bij hoog en laag vol dat dat verkeerstechnisch niet kon of mocht. Hoe waarachtig zijn dan de argumenten van Raalte om van de Raarhoeksweg geen 30km-zone te maken? 

Lees verder »

Ook in 2024 subsidie voor elektrische vrachtfietsen

Overijsselse ondernemers die voor hun werk een elektrische vrachtfiets willen kopen of leasen, kunnen in 2024 gebruik blijven maken van subsidie. De provincie wil ook in het nieuwe jaar bedrijven ondersteunen bij de verduurzaming van hun wagenpark. De subsidie kan oplopen tot 1500 euro per vrachtfiets en is beschikbaar vanaf 1 januari.

Lees verder »

Ga praten met OV ambassadeurs in Wijhe

Heeft u binnenkort een gezellig dagje weg gepland? Ga eens met het openbaar vervoer!

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.