Laatste berichten Verduurzaming

Advies | Goede zorg voor iedereen | Leefbaarheid | Opinie | Verduurzaming | Woonomgeving

Vertel Natuur en Milieu Overijssel hoe je de toekomst graag ziet

Redactie | 4 oktober 2023
Leefbaarheid | Meedoen | Opinie | Politiek | Verduurzaming | Zingeving

Avond met Lucas Brinkhuis rond klimaat, politiek en geloof bij het Spiritualiteitscafé Raalte

Energie | Meedoen | Sociaal | Verduurzaming

Energiespreekuur in Dorpshuus Heino weer van start

Column | Energie | Opinie | Verduurzaming

Dominique Doedens: waar de energietransitie naar toe gaat weten we niet, daarom moeten we vooral experimenteren

Verduurzaming

Melkboer zonder koeien: Tom Grobben maakt plantaardige zuivel van Nederlandse soja

Meer berichten

GemeenteBelangen Raalte: Kaartjes rond sturen en bedrijven een stempel geven vergroot de afstand tussen Haagse politiek en burgers

Jan Schokker, fractievoorzitter van GemeenteBelangen Raalte, maakt zich ernstig bezorgd over de verhoudingen tussen de politiek in Den Haag en de burgers en ondernemers in het land.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Duurzame kleding

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over duurzame kleding.

Lees verder »

De unieke biobosed huurwoningen in de ecologische wijk Olstergaard zijn klaar voor de eerste bewoners

In Olst staat de ecologische wijk Olstergaard. Het is niet zomaar een wijk, het is een wijk voor de toekomst die met toekomstige bewoners en omwonenden is ontwikkeld. Een wijk, waar volop aandacht is voor het klimaat, de natuur, samen leven en de gezondheid van de nieuwe bewoners, kopers en huurders.

Lees verder »

Henk Schreij legt uit hoe CO2 de aarde opwarmt

De aarde warmt op, dat weet nu iedereen wel. Dat dit komt door een toename van CO2 (koolstof-dioxide) in de lucht, dat is de meeste mensen nu ook wel duidelijk. Maar waarom en hoe die CO2 de temperatuur op de aarde verhoogt, dat is nog niet gemakkelijk te begrijpen.

Lees verder »

Als je elektrisch gaat rijden, let dan op of de auto ook bidirectioneel kan laden. Dan kun je de accu van je auto ook als thuisaccu gebruiken

‘Bidirectioneel’ betekent ‘in twee richtingen’. Met zo’n auto kun je dus de accu laden, maar andersom ook de accu ontladen. Daar kun je veel financieel voordeel van hebben. En je werkt meteen mee aan het ontlasten van het energienetwerk.

Lees verder »

Kamal Ramkalup: Een kritische blik op zonnepanelen

Kamal Ramkalup was welzijnswerker in Salland en is nu adviseur en maatschappelijk projectontwikkelaar, die hier zijn visie geeft over duurzaamheid en aanverwante zaken.

Lees verder »

Stichting Straatboer weet wel raad met versteende voortuinen

Sociaal en circulair vergroenen. Twee termen die misschien moeilijk te rijmen zijn, maar niet in Zwolle. Daar is Stichting Straatboer actief met het vergroenen van versteende voortuinen van sociale huurwoningen. Dit doen zij met tweedehands planten. Tweedeplants, zoals de stichting het zelf noemt. Circulair dus. Al meer dan 50 versteende tuinen kregen al een make-over

Lees verder »

Oproep aan politieke partijen: zo gaan we naar een gezond voedselsysteem

Sallander Paul Kortekaas van Triodos Bank doet een oproep aan de politieke partijen om tot een nieuw landbouwbeleid te komen.

Lees verder »

Henk Schreij: Terugleveringsvergoeding energie

Columnist Henk Schreij geeft zijn visie op de praktijken van energiemaatschappijen om hun terugleververgoeding aan consumenten die geïnvesteerd hebben in zonne- en/ of windenergie omlaag te brengen.

Lees verder »

Consuminderen is makkelijker dan je denkt, helemaal met deze tips

Consumeren is de motor van ons kapitalistische systeem, en we doen het bijna allemaal. Onbewust, maatschappelijk bewust, duurzaam of milieubewust. Wil jij uren, euro’s en milieu-impact besparen en headspace creëren? Sta dan eens stil bij je consumentenkeuzes en duik in het concept consuminderen.

Lees verder »

Van ’t Natuurlijk Huus: Sociale duurzaamheid

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over sociale duurzaamheid.

Lees verder »

Actietraining Extinction Rebellion in Olst ter voorbereiding op marathon-actie in Den Haag

Op zondagmiddag 27 augustus organiseert Extinction Rebellion (XR) in Olst een Actietraining. Aanleiding is de door XR aangekondigde massale marathon-actie in Den Haag vanaf 9 september op en rond de A12, met als eis: Stop Fossiele Subsidies.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.