Laatste berichten Verduurzaming

Column | Verduurzaming

’t Natuurlijk Huus: Pruimentijd

Agnes Heethaar | 13 juli 2024
Sallandse ondernemers | Verduurzaming

EFRO-Oost ondersteuning voor substraatconcept Nygaia van Maan Group Raalte

Lezing | Natuurbeheer | Verduurzaming

Online gratis informatiebijeenkomst Groene Schoolpleinen

Berichten | Energie | Verduurzaming

Hernieuwbare energieopbrengst juni gaf minder besparing door afschakelen

Column | Meedoen | Natuur | Verduurzaming | Zingeving

’t Natuurlijk Huus: Over nu gewoon gaan doen

Meer berichten

Salland Deze Week: Als windmolenwetenschap er niet toe doet dan is alles waar, maar ook on-waar!

De discussie over locaties voor windturbines laait weer op. Opvallend daarbij is hoe er met onderzoek en wetenschap omgegaan wordt. Als je dat aan de kant zet, kun je tegenargumenten ook negeren. Toch? Dan komt het er op aan naar wie de politiek zijn oren laat hangen. Daarom schreef een team van tekstschrijvers een brief die de wethouder ook zo maar had kunnen schrijven.

Lees verder »

maatschapwij oma schrijft

MaatschapWij: Veranderen met respect voor de levenslijn en een brief uit 2048

“Hoe moest het anders?”, zo schrijft een grootmoeder in een brief uit 2048 aan haar kleindochter. Ze kijkt terug op deze tijd. “We wisten wel dat het anders moest, maar er waren altijd redenen om niet te hoeven veranderen.” Marcella Bremer, consultant en auteur van het recent verschenen boek De Levenslijn laat aan de hand van de brief van de grootmoeder zien hoe we in 2048 wel een ander verhaal kunnen vertellen.

Lees verder »

urgenda Climate Chain

Sluit je op zondag 23 juni 2024 aan bij The Climate Chain!

We slaan de handen ineen en trekken een rode streep langs de Nederlandse kustlijn. Samen vormen we een human chain en vragen we snellere actie tegen ontwrichtende klimaatverandering en voor een volhoudbare economie. Zo maken we het grote draagvlak voor meer en snellere klimaatactie zichtbaar. Een meerderheid van de Nederlanders sprak zich in 2023 uit voor meer klimaatbeleid en vraagt meer actie van de overheid.

Lees verder »

Sojaboer De Nieuwe Melkboer - provincie Overijssel

Subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Overijssel 

Wie een goed idee heeft voor een innovatieproject in de landbouwsector in Overijssel kan daarvoor vanaf 5 juni een subsidie aanvragen. Dan gaat de subsidie ‘Samenwerken aan innovatie’ in het kader van de Europese Innovatie Partnerschap (EIP) open. 

Lees verder »

Woningcorporatie SallandWonen heeft in 2023 veel bijzondere projecten gerealiseerd en is daar trots op

SallandWonen heeft in 2023 zoveel mogelijk woningen gebouwd en verduurzaamd. Dat is niet altijd makkelijk, omdat er veel obstakels zijn als je wilt bouwen of verduurzamen.  Dat doen we omdat het meer dan ooit nodig is in tijden van energie- en wooncrisis. SallandWonen bestaat om te voorzien in  betaalbare en duurzame huisvesting in een leefbare woonomgeving voor huurders.

Lees verder »

Natuur en Milieu Overijssel is een interessante gesprekspartner voor scholen  

Natuur en Milieu Overijssel werkt als partner van scholen (PO, VO, MBO en HBO) voor een integrale benadering op duurzaamheid.  

Lees verder »

Biodiverse voorjaarsmarkt bij Decohof in Hoonhorst

Op 20 mei voorjaarsmarkt bij Erf Decohof in Hoonhorst, een (bio)divers aanbod uit de buurt.

Lees verder »

April goede maand voor wind- en zonnestroom

April was een goede maand voor duurzame stroom. Een aandeel groeide naar ruim 72 procent. Dezelfde maand vorig jaar was dat 52 procent. Ook de hele energieproductie werd groener. De hernieuwbare bronnen leverden afgelopen maand bijna een kwart meer dan april vorig jaar. Dit blijkt uit maandcijfers van Energieopwek.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Begin van de zomer

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?   Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over het begin van de zomer

Lees verder »

Vergroen je tuin, stap voor stap met de Deventer Duurzaamheidscentrum

Uit omzetcijfers van Tuinbranche Nederland blijkt dat steeds meer Nederlanders hun tuin vergroenen (NOS, 22 april). Groene tuinen zorgen voor meer koelte tijdens warme dagen, maar zijn ook erg goed voor de biodiversiteit en de afvoer van regenwater!

Lees verder »

Zet gemeente Olst- Wijhe definitief een punt achter bewonersinitiatief Noordmanshoek?

Al acht jaar zetten inwoners uit Wijhe zich vrijwillig in voor een duurzame en beleefbare invulling van de Noordmanshoek, een gebied van 25 hectare ten noorden van het dorp. Dit project zou een van de eerste Energietuinen van Nederland zijn.

Lees verder »

emilio vlinder salland zoemt

BBB, maar dan op zijn Raaltes

Bewuster Berm Beheer, oftewel BBB, levert een substantiële bijdrage aan het versterken van de biodiversiteit in de openbare ruimte. Voorwaarde is wel, dat er adequaat, ecologisch beheer wordt toegepast. Tevens is het van groot belang dat niet langer beleidsmatig gestelde datums voor het uitvoeren van bermbeheer leidend zijn, maar de weersomstandigheden en ecologische gesteldheid van de aangewezen locatie. En hoewel er nog heel veel winst te behalen valt voor menig wegberm en wetering in de gemeente Raalte, is de gemeente op een aantal plekken al heel goed bezig.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.