Meer berichten

Haal een frisse neus tijdens de voorjaarsvakantie op Landgoed de Sprengenberg bij Haarle.

In de voorjaarsvakantie even lekker naar buiten?  Ga dan mee met de boswachters van Natuurmonumenten in Haarle voor een mooie winterwandeling.  Ontdek meer over de geschiedenis van dit historische landgoed. Wist u dat er ooit een vliegtuig is geland op de heide? En dat de Palthetoren  het decor is geweest voor een beroemde film?

Lees verder »

Samen Tafelen in Salland naar Lierderholthuis

Gelegen aan de rand van de Gemeente Raalte en Olst-Wijhe: Lierderholthuis. Bijna iedereen rijdt er wel eens doorheen en dan kun je het niet missen, het bruisende hart van het dorp: Grand-café De Wettering.

Lees verder »

Oproep aan hoogwatertoeristen: ga kijken, denk aan de dijken en parkeer niet in de berm

Het hoge water biedt prachtige vergezichten, mooie beelden en brengt veel mensen op de been. Ook de komende dagen zullen veel mensen weer gaan kijken naar de hoge waterstanden op de IJssel en de Vecht en een bezoek brengen aan ondergelopen uiterwaarden of volle waterbergingen.

Lees verder »

Lezing van Ccoba in de bibliotheek in Ommen: ‘Op reis door Namibië’

De Ccoba-lezing van dinsdag 12 december wordt gegeven door Jan en Ada Rosman. Zij vertellen over hun reizen door Namibië. Om 20.00 uur in de Bibliotheek in Ommen.

Lees verder »

Toertocht Salland Boert en Eet Bewust: Spotlights op Heino’s platteland

Op vrijdagavond 15 december organiseren Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland een verlichte tocht, genaamd ‘Salland in de Spotlights’. Dit alles onder het landelijke initiatief ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Na de succesvolle edities van voorgaande jaren met ruim 2000 bezoekers per jaar, zet de werkgroep dit jaar het Heinose platteland in het licht! Uiteraard in samenwerking met boeren, burgers en buitenlui uit het gebied.

Lees verder »

Speelparadijs De Flierefluiter Raalte ondergaat een metamorfose

Sleeën, schminken en smullen bij de Winter Flierefluiter in Raalte: geduchte concurrent van de Winter Efteling!

Lees verder »

Boekentip: De Librije Zwolle ongeëvenaard: al twintig jaar 3 sterren

Het Zwolse restaurant De Librije weet zich al dertig jaar op hoog gastronomisch niveau te handhaven. In twintig opeenvolgende jaren is het restaurant drie Michelinsterren toegekend: een ongeëvenaarde prestatie.

Lees verder »

Nieuws van Theater Podium Heino

Lees hier de nieuwsbrief van Theater Podium en bekijk op je gemak wat er allemaal te doen is.

Lees verder »

Ondanks wegafsluiting wist de Sallandse Wandelvierdaagse boerderijwinkel Overesch te vinden

Boerderijwinkel Overesch is tot 22 december niet bereikbaar vanuit de richting Raalte. Lees meer hieronder. Toch was dit bedrijf stopplaats in de SW4D. Zie fotoreportage..

Lees verder »

Beleefweek: Kom meebeleven op de boerderij in Nieuw Heeten AFGELAST!

De Beleefweek vindt plaats van 21 t/m 29 oktober 2023. In Nieuw Heeten is op 29 oktober een leuke activiteit in dit kader. Helaas moest dit evenement wegens de verwachte weersomstandigheden afgelast worden. De nieuwe datum wordt TWEEDE PAASDAG 1 APRIL 2024!

Lees verder »

Familievakantie

Wij gingen met vier generaties op familievakantie. Er waren verschillende meningen over de prijs, de afstand en het aantal slaapkamers.

Lees verder »

De IJsselbiënnale 2023 zit er weer op

We kijken terug op een mooie IJsselbiënnale-zomer. De laatste weken zijn de kunstenaars en wij druk bezig geweest met het afbouwen van alle kunstwerken uit de buitententoonstelling. Op de meeste plekken is het weer helemaal als voor die tijd, op andere plekken zie je in het gras of door nieuw ontstane begroeiing nog contouren van een kunstwerk. Dat laatste zie je bijvoorbeeld op de plek van het kunstwerk van Martine van Lubeek in Zutphen, de mossen zijn om haar werk op het beton gegroeid. Zoals wij vaker zeggen: de kunstwerken laten echo’s achter in het landschap.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.