Laatste berichten Toerisme

Column | Genieten | Historie | Meedoen | Toerisme

Joke Proper: 100 glimmende oudjes langs de IJssel

Joke Proper | 19 september 2023
kunst | Meedoen | Theater | Toerisme

Laatste weekend IJsselbiënnale

Genieten | Meedoen | Natuur | Toerisme

Wegens succes verlengd: Nazomeren  met Natuurmonumenten rond de Palthetoren

Toerisme

Op vakantie met een baby

Festival | Genieten | Geschiedenis | Meedoen | Toerisme

Hanze Familiedag in Zwolle

Meer berichten

Joke Proper: 100 glimmende oudjes langs de IJssel

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper neemt met Mr.M. voor het eerst deel aan een oldtimer toertocht met hun klassieke witte MG roadster.

Lees verder »

Laatste weekend IJsselbiënnale

Zullen we dit laatste weekend nog éénmaal samen de kunst en het landschap induiken? Er is nog genoeg te beleven. Van verdwalen tot falen onder begeleiding van kunstenaars, podiumkunsten op de IJsseloevers, een muzikale reis langs de IJsselcentrale Harculo en toosten op 100 dagen IJB23! Zien we je dit weekend langs de IJssel?

Lees verder »

Wegens succes verlengd: Nazomeren  met Natuurmonumenten rond de Palthetoren

Ook in september kun je wandelen met de boswachters van Natuurmonumenten op de Sprengenberg bij Haarle.

Lees verder »

vlinder

Op vakantie met een baby

Voor onze eerste vakantie met onze baby, kozen wij voor het gemak van een huisje. Normaal gaan wij kamperen.

Lees verder »

Hanze Familiedag in Zwolle

Woensdag 6 september staat met de Hanze Familiedag volledig in het teken van de jongste festivalbezoeker. Een gevarieerd programma met workshops en voorstellingen biedt kinderen een ruimte om te kunnen spelen, dansen, luisteren, zingen, vertellen en leren.

Lees verder »

Salland, natuurlijk gastvrij

Dr. Jan Nijen Twilhaar is taalwetenschapper en auteur, bekend van Generatieve fonologie en de studie van Oostnederlandse dialecten (1990), Heliand (2022) en Nedersaksisch in een notendop (2019). Hier een column van hem over borden langs de weg in Salland die vragen bij hem oproepen..

Lees verder »

Recreatieplas Bussloo

Veel te veel landbouwgif in Bussloo en Wijthmenerplas

In natuur- en recreatieplassen zit veel te veel landbouwgif. “Alarmerende resultaten” concludeert Natuur & Milieu die er onderzoek naar liet doen. De milieuorganisatie is voor een gifbelasting. LTO deelt de conclusies van het rapport, maar het is “niet terecht om dit te presenteren als een eenzijdige verantwoordelijkheid van boeren en tuinders”

Lees verder »

Heeft u binnenkort een gezellig dagje weg gepland? Ga eens met het openbaar vervoer!

Een leuk dagje uit naar de dierentuin of een bezoek aan familie of een kennis: reis eens met het openbaar vervoer! Heeft u vragen over de bus, trein of haltetaxi? OV-ambassadeurs helpen u graag op weg.

Lees verder »

Word gastheer/gastvrouw van de IJsselvallei

Weet je dat veel Nederlanders de streek rond de IJssel hebben ontdekt? Jij kan hier de vruchten van plukken en je verhaal vertellen. Ben je geïnteresseerd in de natuur in en om de rivier de IJssel, de cultuurhistorie en flora & fauna van het unieke IJssellandschap? En wil je aan de slag met natuur-/cultuurbeleving vanaf de voordeur van jouw onderneming zodat jouw gasten een unieke ervaring hebben? Dan is de cursus Gastheer/gastvrouw van de IJsselvallei die start in oktober 2023 wat voor jou!   

Lees verder »

Het water in of op? Let op sterke stroming in rivieren en kanalen

Waterschap Drents Overijsselse Delta maakt je attent op mogelijke gevaren op/ in het water door de overvloedige regen van de laatste tijd.

Lees verder »

heide

Dwars door de Sallandse hei wandelen is nu het mooist

De Sallandse Heuvelrug is het grootste aaneengesloten heidegebied van West Europa. En de heide staat nu in bloei. “Dus geniet er van” tipt Dwars Door Salland. De stichting heeft op haar site diverse routes die dwars door de hei gaan.

Lees verder »

Foto: Ida van den Enk boetelerveld rondom marienheem

Excursie in het Boetelerveld met IVN Raalte

IVN Raalte organiseert aanstaande zaterdag een excursie met gids door het bijzondere Natura2000 gebied Boetelerveld.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.