Meer berichten

schietsport nieuwleusen edyy kampioen

Nieuwleusenaar Eddie Kragt Nederlands Klassekampioen luchtpistool schieten

Zaterdag 11 mei j.l. is tijdens de Landelijke Klasse Kampioenschappen in Bemmel, Eddie Kragt kampioen in de B-klasse geworden bij het onderdeel Luchtpistool.

Lees verder »

Dagklad: Einde der beschaving

Dagklad columnist Marius Jaspers heeft het gehad met hufterigheid,

Lees verder »

koningsloop wijhe jan amse

Recordaantal deelnemers Koningsloop Wijhe met winnaar Danny Koppelman in een toptijd

Bijna 700 deelnemers, meer dan ooit tevoren, stonden vrijdagavond aan de start van de Koningsloop. In diverse categorieën werd er gestreden om de eer en de prijzen. Op de 10 km sneuvelde bij de mannen het parcoursrecord.

Lees verder »

Voetbalplezier voor hoogsensitieve kinderen van 8 t/m 14 jaar in Raalte

Hou je van voetballen, maar vind je dat het reguliere jeugdvoetbalsysteem niet helemaal bij jou past vanwege je hoogsensitiviteit? Dan is de pilot “Vrij Voetbal” misschien iets voor jou! Op woensdag 22 en 29 mei, van 15:00 tot 16:00 uur, krijg je de kans om samen met gelijkgevoeligen te ontdekken hoe we met plezier een balletje kunnen trappen.

Lees verder »

sportdag ramele

Sport en Spring Festival brengt verenigingen samen op Sportpark Ramele in Raalte

Op donderdag 2 mei zal Sportpark Ramele van half 10 tot half 3 bruisen van energie en plezier tijdens het Sport en Spring Festival. Het park zal worden omgetoverd tot een speelparadijs vol kleurrijke springkussens en een tal van sporten die de kinderen kunnen beoefenen.

Lees verder »

Koningsloop wijhe jan ams

Koningsloop Wijhe op vrijdagavond 26 april

De avond voor Koningsdag worden weer honderden hardlopers aan de start verwacht in de Langstraat in Wijhe. Van kleuters tot regionale toppers: zij zorgen voor een feestelijke start van de oranjefestiviteiten. Het Verenigd Comité Wijhe nodigt iedereen uit om mee te doen. Of om de lopers aan te moedigen en te genieten van de geweldige sfeer in de Langstraat.

Lees verder »

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Lees verder »

Filemon-en-Lammert-foto-Ramona-Lauw-scaled HOFtheater

Wat is er deze week te doen in het HOFtheater Raalte?

Deze week kun je bij het HOFtheater de wereld van de sport induiken met Filemon Wesselink en Lammert Kamphuis tijdens hun voorstelling “Sport kijken voor een weergaloos leven” op vrijdag 12 april. Op zaterdag waan je je weer terug in de jaren zeventig, maar dan in een unplugged stijl met “The 70’s Unplugged – Songs for the Road!” Voor alle gelukkigen die een ticket hebben weten te bemachtigen voor deze uitverkochte voorstelling: laat je meeslepen door de prachtige nummers van de grootste popartiesten van die tijd!

Lees verder »

sv colmschate flyer

SV Colmschate ’33 viert haar 90-jarig bestaan met een grote reünie

SV Colmschate ‘33 bestaat dit seizoen 90 jaar. Dat jubileum willen we als club niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Er wordt deze zomer dan ook een grote reünie georganiseerd op 7 juni op ons eigen Sportpark
De Achterhoek. Belangrijk: vergeet je niet vóór 1 mei aan te melden. Hoe je dat doet? Dat lees je verderop.

Lees verder »

Aline Kootstra uit Dalfsen Nederlands Kampioen Duathlon

In het Limburgse Sittard werd op het Tom Dumoulin Bikepark zaterdag 30 maart het NK Duathlon gehouden. De geboren en getogen Dalfsense Aline Kootstra kroonde zich na haar titel in 2023 op de standaardafstand in Borne ook hier tot Nederlands Kampioen. Daarmee kwalificeerde zij zich rechtstreeks voor het EK Duathlon. De atlete van ACO van Elderen Ommen finishte na 1.00.41 ruim 3,5 minuut voor titelverdedigster Karin Nieuwenhuijsen uit Veenendaal. Morena Stevens uit Amsterdam maakte het podium compleet.

Lees verder »

johan cruyff arena wikipedia

Dagklad: Kees Rijvers

Dagklad columnist Marius Jaspers herdenkt voetbalfenomeen Kees Rijvers, waar zijn familie nog op bezoek ging.

Lees verder »

bibliotheek zwemmen

Biebzwemmen bij Zwembad Carrousel in Ommen

Basisschoolleerlingen in Ommen gaan in de twee weken vanaf maandag 11 maart iets bijzonders beleven: biebzwemmen! Tijdens een leuke activiteit in Zwembad Carrousel worden de kinderen ondergedompeld in de verhalen, duiken ze in de letters en spartelen ze rond door de informatie.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.