Laatste berichten Sallandse ondernemers

Sallandse ondernemers | Verduurzaming

EFRO-Oost ondersteuning voor substraatconcept Nygaia van Maan Group Raalte

Redactie | 9 juli 2024
Sallandse ondernemers | Woonomgeving

Heino verwelkomt Ingrid van Eijk als nieuwe centrum coördinator

Politiek | Sallandse ondernemers | Sociaal | Woonomgeving

Gezamenlijke inspanning van bewoners en ondernemers leidt tot verkeersveilig winkelerf in Langstraat, Wijhe 

Biodiversiteit | Sallandse ondernemers

Biologische vijverplanten nieuw bij Holsto Tuinen & Buitenleven in Olst

Evenement | Meedoen | Sallandse ondernemers | Toerisme

Wow! Wijhe is going to Ibiza! 

Meer berichten

Nieuws van bioboer en -winkel Overesch

Overesch ecologische landbouw en -winkel doet HierInSalland regelmatig verslag van haar actuele activiteiten.

Lees verder »

Wat doe jij als ondernemer duurzaam, Bülent Köse van Wantix LED?

In de serie ‘Wat doe je als ondernemer duurzaam’ van HierInSalland legden wij deze vraag voor aan directeur/ eigenaar Bülent Köse van het succesvolle Raalter bedrijf Wantix LED. Niet zo’n moeilijke vraag aan een bedrijf dat zich specialiseert in energiebesparende producten. Beter licht tegen een fractie van de stroomkosten.

Lees verder »

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Nieuw Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ervaringen.

Lees verder »

Himalaya zoutlampen nieuw in het assortiment van biowinkel Overesch

Wat zijn Himalaya zoutlampen? Zoutlampen zijn niets meer maar zeker ook niets minder dan een groot blok zout. Ze zijn er in diverse kleuren, maten vormen. Doordat het om een natuurproduct gaat is elke zoutlamp uniek. De zoutlampen zijn te verkrijgen als lamp of als theelichthouder. Ze worden ook wel Haliet genoemd en worden veelal opgraven in Pakistan.

Lees verder »

Wat doet Tala Broekland duurzaam? Samen natuurlijk bouwen

Heb je even? ‘Wat doen we niet duurzaam’, zou sneller te beantwoorden zijn. Tala is opgericht vanuit een groep mensen die om zich heen keek en zag dat het vanwege klimaatverandering echt anders moet. Take A Look Around, daar staat de naam voor. Vooral in de bouw, verantwoordelijk voor 40% van de CO2 uitstoot, is impact te maken. Daarom besloten de oprichters zelf natuurlijke woningen te gaan bouwen.  

Lees verder »

Jolabokaflod

Jolabowattes? denkt u misschien. Wat is dat? Jolabokaflod komt uit IJsland en betekent “overstroming van boeken met Kerst. Op Kerstavond geven mensen elkaar een boek cadeau om vervolgens de hele avond te kunnen lezen. Ik…

Lees verder »

Ondernemend Heino groeit door op bedrijventerrein Blankenfoort

Het bruist van het ondernemerschap in Heino. Ruim 20.000 m² van de uitbreiding van bedrijventerrein Blankenfoort is al verkocht.

Lees verder »

Last minute kerstpakketten bij boerderijwinkel Overesch

Had je nog geen tijd om de kerstpakketten voor 2022 te bestellen? Of ben je gewoon nog niet de juiste pakketten tegen gekomen? Geen paniek! ecowinkel Overesch in Raalte heeft de oplossing.

Lees verder »

Bepacom BV: Wat doen jullie aan duurzaamheid?

Bepacom BV uit Raalte ontwerpt en produceert besturingssystemen voor ontelbare toepassingen. Directeur Willy Kemper vertelt over de grote aandacht voor duurzaamheid binnen het bedrijf. “Vanuit de dagelijkse werkzaamheden zit duurzaamheid in het DNA van onze medewerkers.”

Lees verder »

Meiden, dames, vrouwen: jullie zijn welkom in de bouw

Mensink bouwbedrijf uit Broekland heeft uitstekende ervaringen met vrouwen in de bouw en wil dit aantal graag uitbreiden.

Lees verder »

Workshop Biobased bouwen en Workshop Kalkhennep bij ’t Natuurlijk Huus

’t Natuurlijk Huus in Raalte brengt de workshops Biobased Bouwen en Kalkhennep onder de aandacht die daar maandelijks om en om gegeven zullen worden door Rens Borgers van EcobouwSalland.

Lees verder »

Kookworkshop ‘Vegetarisch kerstmenu’ bij Overesch boerderijwinkel in Raalte

Wie aan kerst denkt, denkt aan veel vlees. Want ja, zo kennen we kerst nou eenmaal. Maar wil je dit jaar je familie en vrienden eens verrassen met een Kerstmenu vol overheerlijke vegetarische pronkstukken? Of heb je misschien een (aantal) vegetariër(s) onder je gasten en wil je juist een menu op tafel zetten, dat voor iedereen lekker en compleet is? Denk niet langer na en geef je op voor deze inspirerende kerst-kookworkshop bij Overesch Ecologische Landbouw in Raalte!

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.