Meer berichten

Straatpraat: EU verkiezingen

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. In deze regelmatig verschijnende Straatpraat geeft TheeTante een advies over de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Lees verder »

Kernenbezoek gemeentebestuursleden Boskamp 28 mei 2024

Dinsdag 28 mei komen kernenwethouder Judith Compagner en burgemeester Sietske Poepjes op bezoek op de Boskamp. De Belangengroep Beter Boskamp (BBB) heeft hiervoor een programma voorbereid waarin ook ruimte is om vragen te stellen.

Lees verder »

SCP: Hoofdlijnenakkoord biedt kansen en risico’s voor kwaliteit van samenleven

De plannen en voorstellen in het hoofdlijnenakkoord Hoop, Lef en Trots van PVV, VVD, NSC en BBB hebben gevolgen voor het leven van mensen en de samenleving als geheel.

Lees verder »

Ron Keller NUT Holstohus

Vol Holstohus bij lezing van oud- ambassadeur Ron Keller

De zaal in het Holtohus puilde uit bij de interessante voordracht van deze voormalige Nederlandse ambassadeur in Oekraïne en Rusland in Holstohus. Het thema was ‘Oekraïne zit klem tussen geopolitieke grootmachten’. Hester Hubbeling schreef een verslag.

Lees verder »

Het nieuwe kabinet gaat tientallen miljarden besparen op onderwijs en cultuur

Het nieuwe kabinet gaat tientallen miljarden besparen op onderwijs en cultuur.

Lees verder »

Salland Deze Week: Brief van Pieter Omtzigt en Eddy van Hijum

Tot op het laatste moment was het spannend of we een kabinet zouden krijgen met een partij die stelselmatig hele groepen van onze samenleving wegzet én met een partij die als tool door een marketingbureau in de markt is gezet. Omtzigt en Van Hijum waren die eendenkooi ingekropen en eenmaal binnen kregen ze het idee dat ze er niet meer uit konden. HierInSalland heeft een brief geschreven waarmee die twee alsnog het rechte pad hadden kunnen kiezen, zonder gezichtsverlies, maar vooral omwille van het landsbelang.

Lees verder »

Eddy van Hijum joa joa

Joa joa: NSC verrast haar kiezers echt!

Joa joa: NSC verrast haar kiezers echt!

Lees verder »

puinruimen kabinet

Joa Joa: Na 17 jaar centrumrechts nu Kabinet IJskast 1

Joa Joa: Na 17 jaar centrumrechts nu Kabinet IJskast.

Lees verder »

Kamervoorzitter wil niet dat de PVV extreem rechts wordt genoemd.

Kamervoorzitter wil niet dat de PVV extreem rechts wordt genoemd.

Lees verder »

De baksteen op de maag van Raalter wethouder Breunissen

In Raalte is veel reuring over de toekomst van het gemeenteonderkomen. Een gesprek met wethouder Breun Breunissen en projectleider Vincent van Zuijlen van de gemeente Raalte.

Lees verder »

Politiek café met debat tussen Europese kandidaten en het publiek in de Hip Deventer

Inwoners van Deventer kunnen op 18 mei in debat met kandidaten voor de Europese verkiezingen. PvdA, GroenLinks en D66 Deventer organiseren tussen 14.00 tot 16.00 uur alweer het derde
politieke café in De Hip.

Lees verder »

Gemeente Raalte zet koers komende jaren door

De gemeente Raalte steeds een beetje mooier maken; dat is ons doel. De gemeente zet in de kadernota 2025 – 2028 haar koers door en werkt aan drie grote opgaven. Groei, leefbare en toekomstbestendige dorpen en wijken en een toekomstbestendig buitengebied.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.