Laatste berichten Politiek

Meer berichten

Thijs Poelhekke over een gebeurtenis, een peiling, een gamechanger en een rechts-extremist

Columnist Thijs Poelhekke verdiept zich in de reuring rond de Tweede Kamerverkiezingen.

Lees verder »

Straatpraat: Stemadvies van TheeTante

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. In deze regelmatig verschijnende Straatpraat mijmert TheeTante over hoe zij woensdag moet gaan stemmen bij de Tweede Kamer verkiezingen.

Lees verder »

Joop van der Wal: Samen

Columnist Joop van der Wal verdiept zich in de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Lees verder »

spuiten gif

De meeste politieke partijen vinden pesticiden en duurzame landbouw niet belangrijk

PAN- NL deed onderzoek naar alle verkiezingsprogramma’s van de partijen die deelnemen aan de Tweedekamerverkiezingen en was teleurgesteld. VOLT, Partij voor de Dieren en D66 scoren het best en PVV het slechtst

Lees verder »

Met haar 76 jaar was Lammy Tabak aanwezig bij het Politiek Café dat vorige week in het Holstohus werd georganiseerd.

Waarom wilde ze daar graag bij zijn?Met haar 76 jaar was Lammy Tabak aanwezig bij het Politiek Café dat vorige week in het Holstohus werd georganiseerd.

Lees verder »

Columnist Gosse Jongstra begrijpt niets meer van onze overheid.

Lees verder »

We verdrinken door de almaar toenemende regeldruk

Fractievoorzitter Jan Schokker van GemeenteBelangen Raalte wordt bijna gek van de toenemende regeldruk die de overheid oplegt.

Lees verder »

In verkiezingsprogramma’s te weinig oog voor noodzakelijke keuzes en de gevolgen voor mens en samenleving

Politieke partijen maken in hun verkiezingsprogramma lang niet altijd keuzes die nodig zijn op thema’s die belangrijk zijn voor Nederland en haar inwoners, zoals de gezondheidszorg en de krapte op de arbeidsmarkt. Verder geven partijen in hun programma wel aan welke doelen ze nastreven, maar niet wat prioriteit heeft. En dat is gezien de huidige (financiële, ruimtelijke en personele) krapte heel belangrijk. Tot slot is de haalbaarheid en uitvoerbaarheid van voorgestelde maatregelen een aandachtspunt.

Lees verder »

Salland Deze Week: Een premier uit Salland?

Als Eddy van Hijum minister-president wordt, mag je dan nog steeds Eddy tegen hem zeggen? En ‘je’ in plaats van ‘u’? Het zijn vragen die we ons serieus gaan stellen, nu NSC op weg is de grootste te worden en Pieter Omtzigt de fractie wil leiden.

Lees verder »

Lelystad Airport is van de baan: grote meerderheid tegen

Als je de partijprogramma’s er op slaat, is een grote meerderheid van de Tweede Kamer – en dus van Nederland – erop tegen Lelystad Airport alsnog de overloop van Schiphol op te laten vangen. Ondermeer Dalfsenaar Leon Adegeest lijkt daarmee een lange strijd gewonnen te hebben.

Lees verder »

Provincie mag zich niet weer laten chanteren door ministerie over verbetering N35

Deze week werd bekend dat de provincie Overijssel plannen wil uitwerken en financieren voor het belangrijkste knelpunt in de N35, het dorp Mariënheem. Een prachtig gebaar, maar onaanvaardbaar omdat de provincie in het verleden al veel te veel co- financiering aan het Ministerie van Verkeer & Infrastructuur heeft verleend om zaken er eindelijk door te krijgen, terwijl ze daartoe absoluut niet verplicht was.

Lees verder »

Boekrecensie: ‘Met de trekker naar de macht’ laat zien hoe fragiel Caroline eigenlijk is

Hoe meer invloed Caroline krijgt, hoe meer de spotlights op haar staan. Daar ging ze goed in op. Maar nu ze moe wordt gaat ze fouten maken en laat haar boerenverstand haar in de steek. Auteur Marcia Nieuwenhuis peurt ook in het verleden van Caroline en komt anonieme tweets van haar tegen waarin ze de Partij van de Dieren een dolk in de rug steekt. Smerige streken.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.