Laatste berichten Politiek

Column | Meedoen | Politiek | Sociaal

Salland Deze Week: Weten wat de ander denkt, is het begin van toenadering

Harrie Kiekebosch | 14 juli 2024
Advies | Column | Politiek

Straatpraat: We moeten koers zetten richting een gezonde aarde

Column | Politiek | Sport

Gosse Jongstra: Wegrennende voetballers

Cartoon | Politiek

Joa Joa wil een hoge hakken tax

Column | Goede zorg voor iedereen | Meedoen | Politiek | Sociaal

Herverdeelpolitiek versus Bezuiniginginspolitiek

Meer berichten

Salland Deze Week: Weten wat de ander denkt, is het begin van toenadering

Rutte zei ooit – ik weet niet of hij toen al minister-president was – dat je de holocaust ontkennen niet strafbaar moet stellen, omdat het dan ondergronds gaat. “Dan weet je niet waar het vandaan komt.” Aan die uitspraak moest ik denken toen ik de discussie volgde die plots op HierinSalland ontstond over linkse en rechtse mensen.

Lees verder »

Straatpraat: We moeten koers zetten richting een gezonde aarde

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. In deze regelmatig verschijnende Straatpraat geeft Buurman TheeTante zijn visie op de ongewenste ruk naar (extreem)rechts waar we mee te maken hebben.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Wegrennende voetballers

Columnist Gosse Jongstra vraagt zich af waarom voetballers altijd wegrennen nadat ze gescoord hebben. Vluchtgedrag vanwege angst voor bepaalde politici die ze zouden kunnen bespringen?

Lees verder »

Joa Joa wil een hoge hakken tax

Sallandse ideeën voor kabinet Schoof. Wijsheid uit het oosten.

Lees verder »

Jimmy Dijk SP

Herverdeelpolitiek versus Bezuiniginginspolitiek

SP-fractievoorzitter  Jimmy Dijk geeft grondig kritiek op het hoofdlijnenakkoord van kabinet Schoof. Hij  wijst op de urgente noodzaak om bestaanszekerheid centraal te stellen in het beleid van het nieuwe kabinet. In 2022 zagen we bedrijfswinsten van 390 miljard euro, een bedrag dat in 2023 opnieuw werd geëvenaard.

Lees verder »

Kans op afschaffen eigen risico in de zorg aanzienlijk vergroot

PVV heeft in het Europees parlement gekozen voor de meest extreemrechtse fractie met Poetin vrienden. Dus defensiebudget is niet meer nodig.

Lees verder »

Segregatie, discriminatie en polarisatie: meningsuiting of haatzaaierij?

In het artikel “Samenwerken met PVV-bewindslieden” van Leo van Krukkert (HierinSalland, 2024) uit hij controversiële meningen die de grenzen aan de vrijheid van meningsuiting lijken te overschrijden. De auteur koppelt Hitler subtiel aan linkse ideeën en beschuldigt linksgeoriënteerde politici van intimidatie, bedreiging en gewelddadigheid.

Lees verder »

Wel of geen kerncentrale ligt aan energiebehoefte Wilders

De energiebehoefte van de PVV is enorm hoog door de ijskast. En zal alleen nog maar toenemen als eerdaags Faber, Klever en Agema ook toegevoegd moeten worden. Tijd voor een vrieshuis!

Lees verder »

statenzaal overijssel website

Ruim 170 inwoners praten met Statenleden over zon en wind 

Ruim 170 inwoners kwamen op uitnodiging van Provinciale Staten (PS) op woensdagavond 3 juli naar het Provinciehuis te Zwolle. Onderwerp van gesprek was de voorgenomen Omgevingsverordening en inpassing zon en wind.  Hierover nemen PS op 9 oktober een besluit. Deze avond gingen inwoners en Statenleden het gesprek met elkaar aan. Gedeputeerden en ambtenaren ondersteunden de bijeenkomst en beantwoordden vragen van aanwezigen.

Lees verder »

Gezamenlijke inspanning van bewoners en ondernemers leidt tot verkeersveilig winkelerf in Langstraat, Wijhe 

Een woonerf kent iedereen: een straat of plein waar je stapvoets rijdt en waar de nadruk ligt op de verblijfsfunctie: wonen, spelen, wandelen, enz. Doorgaand verkeer is niet mogelijk, aangezien auto’s ‘te gast’ zijn. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe heeft besloten dat eenzelfde erfconstructie wordt gemaakt voor de Langstraat in Wijhe; een winkelerf waar wandelaars, fietsers en auto’s gebruik maken van dezelfde weg.  

Lees verder »

Leo Kemper cartoon

Salland in beeld voor wapen- en munitieopslag

Natura 2000 gebied wordt Bommen2030 gebied?

Lees verder »

ChristenUnie Overijssel wil beloning voor gemeenten die veel windenergie opwekken

Een aantal Overijsselse gemeenten -waaronder Hardenberg- gaan in de toekomst relatief veel windenergie leveren. ChristenUnie Overijssel wil die gemeenten belonen voor de genomen verantwoordelijkheid.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.