Meer berichten

hasan informatie voorziening

Hasan Kaddour: Onbekend maakt onbemind en het getto van sociale media

Olster journalist en columnist Hasan Kaddour vindt (overheid)communicatie met nieuwkomers via sociale media ontzettend belangrijk.

Lees verder »

PvdA, GroenLinks en D66 Olst- Wijhe willen opnieuw om de tafel over de Noordmanshoek

De gemeenteraadsfracties van de PvdA, Groen Links en D66 willen dat het college van B. en W. van Olst-Wijhe opnieuw om tafel gaat met het bestuur van de stichting Noordmanshoek. De fracties dienen daartoe aanstaande maandag 22 april 2024 tijdens de raadsvergadering een amendement in.

Lees verder »

Plaatnportret: Give Peace a Chance

Luttenberger muziekkenner Leo van Krukkert betreurt de oorlogsretoriek in de wereld en neemt daarin muzikaal stelling. Bij uitzondering niet in de streektaal.

Lees verder »

Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema 

Provinciale Staten van Overijssel hebben een positieve aanbeveling aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) gegeven om de heer Andries Heidema opnieuw te benoemen in zijn functie van Commissaris van de Koning (CdK) in Overijssel. Provinciale Staten (PS) hebben hierover op woensdag 27 maart 2024 in een besloten vergadering gestemd.

Lees verder »

russische boeken straatpraat pxhere

Straatpraat: NarrigeNeef gaat Russisch leren

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. In deze regelmatig verschijnende Straatpraat mijmert NarrigeNeef deze keer over de politieke toekomst van Nederland.

Lees verder »

Oproep SCP voor Voorjaarsnota kabinet: Heb oog voor ongelijkheid in de samenleving bij politieke keuzes

In de Voorjaarsnota maakt het demissionaire kabinet financiële keuzes op terreinen als asiel en migratie, wonen, klimaat en de zorg. Waar gaat meer of juist minder geld naartoe? In een nieuw rapport schetst het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) hoe het gaat met de Nederlandse samenleving en hoe politieke keuzes kunnen bijdragen aan een goede kwaliteit van de samenleving. Het laat zien dat keuzes heel verschillend uitpakken voor groepen mensen en hoe het kabinet keuzes kan maken die bijdragen aan de kwaliteit van de samenleving.

Lees verder »

De Noordmanshoek: gemankeerd samenspel tussen overheid en samenleving

Columnist Fransjan de Waard, zelf bewoner van de unieke Aardehuis-wijk in Olst, sprak in de gemeenteraad in over de perikelen bij de totstandkoming van de nieuwe wijk Noordmanshoek in Wijhe. Hij ziet het afblazen van de Noordmanshoek als systeemfalen: een gemankeerd samenspel tussen overheid, markt en samenleving.

Lees verder »

Dagklad: Wissel!

Dagklad columnist Marius Jaspers ergerde zich kapot in het gemeentehuis van Olst- Wijhe.

Lees verder »

Charles Groenhuijsen 't Nut

Lezing Charles Groenhuijsen in het Holstohus Olst

Het Nut biedt, in samenwerking met ut Huus, een lezingenreeks aan over actuele onderwerpen. De lezing ‘De Verdeelde Staten van Amerika’ door Charles Groenhuijsen, is de eerste in de reeks. Op 13 mei is het de beurt aan Ron Keller, oud-ambassadeur van Oekraïne en Rusland, die een lezing geeft over de situatie in deze landen.

Lees verder »

Janneke Dochter: Alweer het gemeentehuis, van Raalte, en van Borne…

Columnist Janneke Dochter uit Heeten heeft weer eens – een beetje- opgelet, en vraagt zich wat af. Dit wordt overigens een heel kort artikeltje!

Lees verder »

Christenunie symposium Isala

ChristenUnie: Nederlandse overheid moet patiënten en burgers beter informeren over de European Health Data Space

Nederlanders worden nog onvoldoende meegenomen in de Europese dataruime voor gezondheidsgegevens is de conclusie van het symposium ´Zorg voor Patiëntendata´, dat donderdag 21 maart plaatsvond in het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Lees verder »

Wil B&W Raalte tegen de zin van de inwoners een nieuw gemeentehuis doordrukken?

B&W van de gemeente Raalte heeft plannen gepresenteerd voor een nieuw gemeentehuis. Uit reacties op sociale media blijkt dat vrijwel geen enkele inwoner dit ziet zitten, omdat er belangrijker zaken op te lossen zijn. De gemeente stuurde een Digipanel enquête naar de deelnemers van dit platform, die nogal ‘sturend’ genoemd kan worden…..

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.