Meer berichten

Hasan Kaddour: Alweer verkiezingen

Olster journalist. schrijver en columnist Hasan Kadoour stelt zich nog veel vragen bij het politieke toneel in Nederland en dat maakt hem best ongerust.

Lees verder »

Provincie Overijssel: Nieuwe aanvragen voor de subsidieregeling zijn weer mogelijk 

Met de Sociale Hypotheek investeren in ontmoetingsplekken. Dorpshuizen, kerken, sportverenigingen, wijkcentra en kulturhusen zijn belangrijke sociale ontmoetingsplekken voor een brede groep inwoners in wijken en buurten in Overijssel. Dit soort accommodaties met meerdere (sociale) functies onder één dak kunnen door de corona effecten, inflatie en energieprijzen met moeite het hoofd boven water houden.

Lees verder »

Onze politiek is failliet, dus wint BBB

De Provinciale Staten-verkiezingen hebben aangetoond dat onze politiek failliet is. Een partij die is opgericht door een marketingbureau heeft gewonnen. De samenleving geeft daarmee vooral aan dat ze de andere partijen spuugzat zijn. Of zoals Lilian Marijnissen van de SP het zei: het land heeft een heel dikke middelvinger naar de gevestigde partijen opgestoken.

Lees verder »

Raalte zet stap in ondergronds brengen hoogspanningslijnen

De hoogspanningslijnen die over de wijken Langkamp en Vloedgraven in Raalte lopen gaan de grond in. Dat noemen we verkabelen. In 2021 heeft de gemeenteraad een basisontwerp hiervoor vastgesteld.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte raadslid Irene Weertman wordt tijdelijk vervangen door Johan Seekles

Fractielid GemeenteBelangen Raalte Irene Weertman- Halfwerk moet zich om medische redenen helaas tijdelijk terugtrekken uit de raadsfractie en wordt vervangen door voormalig fractielid Johan Seekles.

Lees verder »

Researchbureau I&O: Provinciale Statenverkiezingen, vertrouwen en stikstof

Volgens peilingen van I&O wordt de Provincie als bestuurslaag meer vertrouwd dan de Rijksoverheid. Ruim vier op tien Nederlanders zeggen vertrouwen te hebben in de eigen provincie, in de landelijke overheid is dat nu 36 procent.

Lees verder »

Henny Lammers stopt als raadslid BurgerBelangen

BurgerBelangen-raadslid Henny Lammers stopt eind deze maand als gemeenteraadslid in de gemeenteraad van Raalte. Hij wordt opgevolgd door Sylvia van der Heide. Lammers geeft aan dat hij zich meer wil focussen op zijn taak als partijvoorzitter.

Lees verder »

Gemeente Raalte verwelkomt tientallen nieuwe Nederlanders

Donderdag 15 december vierde een diverse groep mensen uit verschillende landen dat ze officieel Nederlander zijn geworden. In een raadzaal vol trotse gezichten, spreekt burgemeester Martijn Dadema de naturalisten en hun familie, vrienden en buren toe en heet ze officieel welkom in de gemeente Raalte. 

Lees verder »

ChristenUnie Overijssel wil voorrang voor PAS-melders

De fractie van ChristenUnie Overijssel heeft vragen gesteld naar aanleiding van een uitgelekte notitie vorige week over Overijsselse PAS-melders. Vakblad Boerderij schreef over een niet openbare notitie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Het ministerie schrijft daarin dat de Provincie Overijssel meer gebruik kan maken van extern salderen, het overnemen van stikstofruimte van een bedrijf dat volledig of gedeeltelijk stopt.

Lees verder »

Europese impuls voor duurzaamheidsinvesteringen via Energiefonds Overijssel

Energiefonds Overijssel (EFO) heeft een leningsovereenkomst van €50 miljoen ondertekend met de Europese Investeringsbank. De ondertekening werd gevierd tijdens een ceremonie in Enschede die samenvalt met de tiende verjaardag van het fonds. De EIB-investering vergroot de slagkracht van het fonds tot eind 2027 tot €330 miljoen, waarmee het fonds meer voordelige leningen zal kunnen uitzetten voor groene energie- en duurzaamheidsprojecten in de regio.

Lees verder »

SCP: Burgers en overheid niet op één lijn over wie aan zet is bij lokale energieprojecten

Terwijl de overheid verwacht dat burgers steeds meer meedenken, mee-beslissen en meedoen, klinkt tegelijkertijd bij burgers de roep om meer regie van de overheid bij het oplossen van maatschappelijke problemen. Onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) naar lokale energieprojecten laat zien dat burgers en lokale overheden anders denken over wie op lokaal niveau aan zet is.

Lees verder »

Raalte maakt werk van werk

De gemeenteraad van Raalte stelde dit jaar de visie op werk, re-integratie en participatie vast. Deze visie is nu vertaald in een concreet uitvoeringsplan.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.