Meer berichten

Oorverdovende stilte rond de coalitieformatie in Raalte

Veel inwoners van Raalte maken zich zorgen over de niet bepaald democratische verlopende vorming van een nieuwe coalitie in de raad en willen inspraak hierin.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte ziet uit naar het debat met het nieuwe college     

Hoewel GemeenteBelangen Raalte zich, net als veel inwoners en de andere niet betrokken partijen, absoluut niet kan vinden in de gevolgde formatieprocedure, waarbij zij als grootste partij heimelijk buitenspel gezet werden, gaat zij toch met een positieve en constructieve houding de oppositie voeren op inhoud en debat. De gemeenteraad moet immers het beste met de inwoners voorhebben. Dat is de primaire taak!

Lees verder »

De belachelijkste wet van deze eeuw: De Bestuursrechtelijke Premie

Sinds 2009 bestaat als aanvulling op de Zorgverzekeringswet een regeling om wanbetalers aan te pakken, een wangedrocht, dat ervoor zorgt dat mensen die al in de problemen zitten daar alleen nog maar dieper inkomen. De motivatie om deze regeling in te voeren is te gek voor woorden en dan worden bij incasso’s de eigen wetten nog eens met voeten getreden. En de schatkist verdient er ook nog eens extra aan!

Lees verder »

Heel snel een referendum in Raalte, een speerpunt van Burgerbelangen

In de gemeente Raalte heerst heel veel onvrede over de vorming van een coalitie na de gemeenteraadsverkiezingen. Feitelijk wordt de oude coalitie gewoon voortgezet, alleen de ene grote plaatselijke partij wordt ingewisseld voor de andere, zonder een duidelijke motivering. Absoluut niet wat de meerderheid van de kiezers wilden, want 51% stemden op lokale partijen.

Lees verder »

Kees Huls zoekt afkickkliniek voor de missionarisziekte

Kees Huls heeft de ijdele hoop dat hij gedesinformeerde organisaties en personen op internet kan bekeren en het licht kan doen zien. Hier besteedt hij veel te veel tijd aan, nutteloze tijd! Toch lukt het hem niet van deze bedenkelijke platforms weg te blijven en te reageren. Daarom zoekt hij hulp om van deze verslaving af te komen om zijn tijd weer aan nuttiger zaken te kunnen besteden.

Lees verder »

Leo van Krukkert: Raalter politiek negeert grootste partij

Als Luttenberger Leo van Krukkert NIET in de streektaal schrijft moet er iets bijzonders aan de hand zijn. Dat komt, omdat hij zich behoorlijk belazerd voelt door een deel van de Raalter politiek.

Lees verder »

Uitkomst informatietraject: Coalitie Olst-Wijhe Gemeentebelangen, VVD en CDA

Bij de coalitievorming voor de gemeenteraad Olst- Wijhe heeft de informateur een combinatie van Gemeentebelangen, VVD en CDA voorgesteld.

Lees verder »

NarrigeNeef is het niet helemaal eens met Marjan Potze over de voorgestelde gemeenteraadscoalitie in Raalte

Marjan Potze is bekend als een positief kritische inwoner van Heino, waarmee NarrigeNeef het eigenlijk altijd eens is. Over bovenstaand onderwerp is dat echter niet het geval.

Lees verder »

Marjan Potze vindt dat GemeenteBelangen te veel klaagt

Sinds vorige week is er in Raalte veel opwinding over de uitkomst van de informatieopdracht voor de vorming van een nieuwe coalitie in de gemeenteraad. Hier in Salland besteedde hier aandacht aan in haar rubriek ‘Straatpraat’, waarop kritische inwoner Marjan Potze reageert.

Lees verder »

Straatpraat: Wordt Raalte de voorbeeldgemeente voor bestuur met nieuw elan?

Buuv, TheeTante, NarrigeNeef en de buurman maken geregeld een praatje in de straat over actuele onderwerpen. De laatste tijd wisselden we steeds van gedachten over emancipatie van vrouwen en mannen, maar NarrigeNeef is erg geschrokken van ontwikkelingen binnen de gemeentepolitiek van Raalte en verbeeldt zich dat hij een gedegen formatieadvies kan geven.

Lees verder »

Een coalitie zonder GemeenteBelangen, is dat wel wat de inwoners van Raalte willen?   

Onbegrip en ongeloof over  het buitenspel zetten van de winnaar verkiezingen bij de grootste partij in Raalte. Teleurstellingen horen bij het leven en zie je vaak niet aankomen, maar op basis van de verkiezingsuitslagen komt deze teleurstelling wel als een enorme onverwachte dreun aan, aldus fractievoorzitter  Jan Schokker van GemeenteBelangen Raalte.

Lees verder »

Koninklijke onderscheiding in Heeten

Mevrouw dr. Thea van der Geest uit Heeten werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau en kreeg de daarbij behorende versierselen uitgereikt door burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.