Laatste berichten Opinie

Meer berichten

Niet op vakantie: waarom dat goed is voor onszelf (en de natuur)

Zon, zee, strand en dan het liefst in een ver land. We gaan graag op vakantie, maar vervuilen onbedoeld mooie plekken over de hele wereld. Schrijfster Irene van Gent ziet dat het anders kan: “Door meer vrijheid en rust in ons dagelijks leven in te bouwen, snakken we minder naar vakantie kilometers verderop”

Lees verder »

Bert Hinnen: Denkend aan Nederland vanuit Zweden

Wijhenaar Bert Hinnen heeft in Zweden wat afstand genomen van Nederland, wat hem tot nadenken stemt.

Lees verder »

Raalte Geeft Ruimte niet zo’n best visitekaartje, Made in Raalte was beter

Raalte Geeft Ruimte was bedoeld om Raalte op de kaart te zetten. Maar dat is niet zo goed van de grond gekomen. En daarbij: onderscheid je je met marketing of met wat je doet?

Lees verder »

De barmhartige Samaritaan

Over het bekende Bijbelverhaal De barmhartige Samaritaan is veel te zeggen. Wie is je naaste? Wat zou jij doen? Zomaar een paar vragen.

Lees verder »

Wat verwacht Olst- Wijhe van een nieuwe burgemeester?

Er moet een nieuwe burgemeester in Olst- Wijhe komen. De gemeenteraad is al een profielschets aan het maken, maar wat vinden jullie, de inwoners? Waar moet de burgemeester specifiek aandacht voor gaan hebben in onze fijne gemeente? Wat gaat er goed en moet goed blijven, wat gaat er niet goed en moet beter, wat mis je? Mail ons wat je belangrijk vindt.

Lees verder »

Maarten van Rootselaar: Wat heb jij gedroomd ?

Soms heb je een droom waarvan de betekenis direct duidelijk is. Meestal echter zijn de beelden zo vreemd, dat je geen idee hebt wat de droom betekent. En als die droom dan ook nog eens meermalen terug komt wordt het irritant. In je droom kom je vaak mensen tegen. Zijn het je partner, kinderen of mensen die je heel regelmatig ziet?

Lees verder »

Lezing Thomas Erdbrink in het Holstohus Olst

Op uitnodiging van Ut Huus en ’t NUT Olst-Wijhe komt Thomas Erdbrink, o.a. bekend van Onze Man in Teheran, op dinsdag 30 mei naar Olst voor een lezing over zijn leven en werken als journalist waar hij ook meerdere boeken over schreef.

Lees verder »

Rosita - Steenbeek CFrank Ruiter copy

Lebuinuslezing 2023 in Deventer: De vluchtelingen en wij door Rosita Steenbeek

Er is een verharding van de houding ten opzichte van vluchtelingen en migranten, maar ook een groeiend verzet van gewone burgers, hulporganisaties en kerken. In de Lebuinuslezing werpt zij licht op de huidige situatie en stelt de vraag: Hoe waken wij over onze menselijkheid?

Lees verder »

SCP: Deeltijdcultuur en -structuur belemmert vrouwen meer te gaan werken

Vrouwen die minder gaan werken als ze een kind krijgen, blijven dat vaak de rest van hun loopbaan doen. Oorzaak is de deeltijdcultuur en –structuur in ons land, zo blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat verscheen.

Lees verder »

Onze samenleving is ziek. Het medicijn? Medemenselijkheid!

In onze maatschappij draait alles om het individu, inclusief de gezondheidszorg. Het gevolg is symptoombestrijding en het medicaliseren van sociale vraagstukken. Dat stelt Jo Caris, bijzonder hoogleraar organisatieontwikkeling in de zorg. “In het Westen zijn we verleerd om de ander het gevoel te geven: ‘ik ben er voor je.’” 

Lees verder »

Kapitalisme is de onuitgenodigde party pooper in ons leven. Zo laten we ons niet gek maken 

Het kapitalisme heeft de vervelende gewoonte om zich overal mee te bemoeien. Vooral met zaken waar het niets mee te maken heeft. Spiritualiteit, natuur, ouderschap, liefde en schoonheid bijvoorbeeld. Zo zorgen we dat de belangrijke zaken des levens van ons blijven.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Wat gebeurt er in ons huis?

HierInSalland journalist en columnist Hasan Kaddour kijkt graag met zijn Sallands/ Syrische blik naar onze samenleving. Hasan belicht vandaag ons personeelstekort: De monteur voor de wasbakafvoer zei dat hij iemand anders moest vragen voor de lekkende kraan.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.