Laatste berichten Opinie

Meer berichten

Zeg Nee tegen Summercamp Twee in Heino en teken de petitie

Een prachtig deel van Heino dreigt te verdwijnen! De eigenaar van het Summercamp wil aan de Rozendaelseweg 30 uitbreiden ten koste van het mooie landschap en de rust van omwonenden. Een camping en een ‘hotelletje’ met de intentie om in de toekomst verder door te groeien. Wij maken ons grote zorgen! Teken de petitie!

Lees verder »

Demissionair advies: Ga op de knieën.

Bert Hinnen uit Wijhe heeft een revolutionair idee voor de toekomst van ons land.

Lees verder »

Hoog water rivieren een ramp of een zegen?

Boswachter Arend Spijker vraagt zich af of de huidige hoge waterstanden in onze rivieren wel zoveel paniek moeten veroorzaken…

Lees verder »

Burgerweeshuis teleurgesteld over uitkomst raadsvergadering

Deze week vergaderde de gemeenteraad van Deventer over een nieuwe locatie voor muziekcentrum Burgerweeshuis. Ondanks de door Burgerweeshuis ingediende prachtige plannen besloot een meerderheid van de raad toch te kiezen voor een samengaan met de Deventer Schouwburg. Hier de reactie van Burgerweeshuis

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Wollen kleding

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over kleding van natuurlijke materialen.

Lees verder »

Het vluchtelingenprobleem brengt veel gevaar

Vluchtelingen en asielzoekers zijn kwetsbaar omdat ze afhankelijk zijn van hulp. Hieronder legt Amnesty International uit aan welke risico’s zij blootgesteld worden.

Lees verder »

We verdrinken door de almaar toenemende regeldruk

Fractievoorzitter Jan Schokker van GemeenteBelangen Raalte wordt bijna gek van de toenemende regeldruk die de overheid oplegt.

Lees verder »

Deze docent vindt het economieonderwijs te eenzijdig: “Het marktmodel is maar één werkelijkheid”

Vijf jaar geleden maakte Bastiaan van der Broek de overstap van het bedrijfsleven naar het middelbaar onderwijs met een belangrijke missie: het economieonderwijs van binnenuit veranderen. Dat moet volgens de docent drastisch op de schop. Hij pleit voor onderwijs dat dienstbaar is aan een menswaardige economie met respect voor de levende planeet. Bastiaan: “Ik vind dat leerlingen moeten weten dat de planeet grenzen heeft en niet hoe ze een conjunctuur moeten dempen.”

Lees verder »

Als Israël haar arrogantie aan de kant schuift is het Palestina conflict snel opgelost

De basis van het afschuwelijke conflict dat zich nu in in Gaza, de bezette gebieden en Israël afspeelt is terug te voeren op het stichten van deze staat. Volgens de Thora, het heilig boek zijn Joden het uitverkoren volk, waardoor het meende andere volkeren die daar wel al heel lang woonden te kunnen kolonialiseren en als tweederangs burgers te kunnen behandelen. Maar er zijn oplossingen!

Lees verder »

Dagklad: Erf

Dagklad columnist Marius Jaspers verloor recent zijn moeder.

Lees verder »

Salland Deze Week: Rem op zonnedaken in het weiland. Nog maar tien procent van de daken ligt vol!

We moeten snel van de fossiele brandstof af, zonnepanelen zijn daar een geschikt en succesvol middel voor. Maar moeten ze ook op hectares boerenland? De provincie drukte deze week de pauzeknop in. Dan maar door naar het dak: er is nog dak zat.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.