Meer berichten

Groene handen gezocht voor de Groene Schoolpleinen in de Gemeente Raalte

Steek je handen uit de mouwen voor een mooi groen plein bij jou in de buurt

Lees verder »

Nationale Boomfeestdag 2023 in Lierderholthuis

Op 15 maart is het Nationale Boomfeestdag en daar doen we in de gemeente Raalte graag aan mee! In het kader van deze dag worden er in de wijk Lierderbroek in Lierderholthuis een aantal bomen geplant.

Lees verder »

Gemeente Raalte start locatieonderzoek voor nieuwbouw Bernadetteschool Heeten

De gemeente Raalte start een locatieonderzoek voor de nieuwbouw van de Bernadetteschool in Heeten. Doel van het onderzoek is om uiteindelijk tot een breed gedragen locatie voor een toekomstbestendige voorziening voor basisonderwijs in het dorp te komen.

Lees verder »

Veilig Verkeer Nederland wint belangrijke innovatieprijs

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) de Innovatieaward 2023 gewonnen voor haar verkeerseducatiespel ‘VVN Minecraft.’

Lees verder »

Open Huis Etty Hillesum Lyceum ‘Techniek Tastbaar’

Vrijdag 3 februari a.s. techniek beleven en ervaren tijdens Techniek Tastbaar bij het Etty Hillesum Lyceum, locatie De Marke Zuid in Deventer!

Lees verder »

Nieuwe cursus Klik & Tik in de Bibliotheek in Ommen

Bibliotheek Salland organiseert vanaf 17 januari computerles voor echte beginners in de vestiging Ommen.

Lees verder »

Groene vingers gezocht voor de Groene Schoolpleinen Brigade in de gemeente Raalte

Vind jij het heerlijk om buiten bezig te zijn? Draai jij je handen niet om voor een flinke snoeiklus? Of heb je nog niet zo veel ervaring met het onderhouden van groen, maar lijkt het je juist leuk om dat te leren in een gezellige setting?

Lees verder »

Basisschool- kinderen voor één dag de baas over de gemeente Raalte

Op vrijdag 9 december was de raadzaal van het gemeentehuis van Raalte het toneel van een bijzondere gemeenteraad. Kinderen van vier basisscholen uit de gemeente Raalte presenteerden hun voorstellen voor een betere gemeente. De kinderen van basisschool de Dolfijn uit Heino gaan er vandoor met de winst en krijgen €2.500 hun voorstel om uit te voeren.

Lees verder »

Workshop Levend programmeren bij bibliotheek Raalte

Op woensdag 14 december is er een workshop Bieb, Bits en Bots in de Bibliotheek Salland, vestiging Raalte. Kinderen van 4-6 jaar gaan zich bezighouden met Levend programmeren.

Lees verder »

Met ‘LUX038’ bouwt Deltion Zwolle samen met bedrijven en onderwijs aan de toekomst

Het Deltion College krijgt er een nieuwe locatie bij: LUX038. Op deze plek aan de Ceintuurbaan heeft Deltion de ruimte om samen met bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio Zwolle te bouwen aan praktijkgericht innovatiegedreven technisch onderwijs. Op dit moment is de verbouwing van LUX038 in volle gang. In februari 2023 gaan de eerste lessen er van start.

Lees verder »

Biologisch schoolontbijt was weer een groot succes

Afgelopen donderdag 10 november hebben alle basisscholen in Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis en Hoonhorst weer lekker gegeten van het lokale en biologische ontbijt.

Lees verder »

Hogeschool Saxion: Karin Dijkstra geïnstalleerd als lector Gezondheidsbevordering in de leefomgeving

De leefomgeving is de sleutel tot gezondheidsbevordering. ‘’Daar is grote winst te behalen. Maar dat is een hele uitdaging. Leefstijlverandering is vaak twee stappen vooruit en vervolgens één stap achteruit.’’ Aldus dr. Karin Dijkstra. Zij werd donderdag 13 oktober 2022 geïnstalleerd als lector Gezondheidsbevordering in de leefomgeving van het lectoraat Smart Health van hogeschool Saxion.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.