Meer berichten

“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: Verhalen over Valentijnsdag

Met het project “Samen schrijven” tussen Damastinsalland mediaplatform en VSO de Linde te Deventer, biedt het project ook de burgers van Salland en Nederland in het algemeen de mogelijkheid om schriftelijk meer te weten te komen over de talenten en capaciteiten van de leerlingen van de VSO De Linde Deventer.

Lees verder »

bijeenkomst scholen gemeente deventer

UiterWaarden wordt een nieuwe middelbare school in Deventer

In Deventer wordt hard gewerkt aan de realisatie van een innovatieve middelbare school met integratie van toekomstgericht Waldorf-, Dalton-, Montessori-, Interconfessioneel- en Jenaplanonderwijs met Doorlopende Lijn

Lees verder »

tango dansen les

Leer tango dansen in Colmschate

Proefles Tango door Tango Abrazo in Gemeenschapshuis De Kuip in Colmschate op 26 februari.

Lees verder »

Geen school, geen klaslokaal, geen leerkracht. Bij ‘natuurlijk leren’ is het leven zelf de leerschool

De kinderen van Petra Smolders en Robbert Vesseur gaan niet naar school. Niet alleen vanwege het nomadische bestaan dat het gezin sinds 2013 leidt, maar vooral vanuit de overtuiging dat het leven zelf genoeg biedt om van te leren. En dat daar geen school, geen klaslokaal, geen methodes en geen leerkrachten voor nodig zijn. In dit gastblog vertelt Petra over hun visie op Natuurlijk Leren en hoe dat in de praktijk gaat voor dochter Doris en zoon Iza.

Lees verder »

Statushouders sluiten fietscursus succesvol af

Het was een belangrijk moment voor tien statushouders uit Raalte. Vier maand lang hadden ze elke zaterdagochtend fietsles op KokkieBikes Wielerpark. De fietscursus werd feestelijk afgesloten in het clubhuis van fietsvereniging CRT. Alle deelnemers ontvingen uit handen van hun begeleiders een fietscertificaat.

Lees verder »

Daisy en Enina

“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: drie verhalen over de Kerstdagen

Het project “Samen schrijven” tussen Damastinsalland mediaplatform en VSO de Linde te Deventer, biedt het project ook de burgers van Salland en Nederland in het algemeen de mogelijkheid om schriftelijk meer te weten te komen over de talenten en capaciteiten van de leerlingen van de VSO De Linde Deventer.

Lees verder »

Muziekles in Heino gaat van start bij De Maalderij

Cultuurcentrum de Maalderij heeft er 2 nieuwe muziekdocenten bij. Marleen Rodijk en Thomas Hagemeijer, afgelopen zomer afgestudeerd aan het conservatorium van Zwolle, starten vanaf december met het geven van gitaar- en zanglessen. 

Lees verder »

Hoe zou ons onderwijs eruit zien als we ons vaker afvragen waar school eigenlijk voor bedoeld is?

Juliëtte Schraauwers ziet dat kinderen, ouders en leerkrachten gevangen zitten in een hopeloos verouderd, lineair en door de economie aangedreven onderwijssysteem. Met NOWSCHOOL biedt zij een alternatieve visie: een adaptief lerend ecosysteem dat holistisch en toekomstbestendig is. De belangrijkste vraag die daarbij centraal staat: ‘Waar is school voor bedoeld?’

Lees verder »

Op expeditie naar de mediajungle in de bieb Raalte

Er is weer zo’n interessante workshop Bieb, Bits & Bots in de Bibliotheek Raalte. Doe mee!

Lees verder »

Nationale Boomfeestdag bij SO De Zonnebloem en VSO Hofplein in Raalte

Gisteren waren de leerlingen van deze scholen druk in de weer met het inrichten van De Fruithof.

Lees verder »

Scholieren genoten weer van Heino’s biologisch ontbijt 2023

Lekker en gezond ontbijten dat was het thema van de week, voor de 740 leerlingen van alle basisscholen; Gouden Emmer, Dolfijn,  Springplank (allen Heino), de Linde (Laag Zuthem), St. Nicolaasschool (Lierderholthuis) en St. Cyriacus (Hoonhorst).

Lees verder »

Joa Joa vindt dat we slim genoeg zijn met z’n allen

Joa Joa vindt dat we slim genoeg zijn met z’n allen

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.