Laatste berichten Natuurbeheer

Biodiversiteit | Natuurbeheer | Politiek

Provincie introduceert nieuwe methode voor een bloeiende natuur in Overijssel 

Redactie | 26 september 2023
Genieten | Meedoen | Natuurbeheer

IVN paddenstoelenspeurtocht voor kinderen in Olst

Biodiversiteit | Column | Dierenwelzijn | Natuurbeheer

Dagklad: Siep Raasmus jr

Natuurbeheer | Politiek | Sport

GB Raalte stelt vragen over SV Kwiek en het Boetelerveld

Column | Natuurbeheer | Opinie

Gedeelde passie voor natuur en milieu

Meer berichten

Foto: Ida van den Enk boetelerveld rondom marienheem

Provincie introduceert nieuwe methode voor een bloeiende natuur in Overijssel 

De provincie Overijssel introduceert een nieuwe manier om de kwaliteit van de natuur in beeld te brengen én te versterken, buiten de natuurgebieden. Dit heet de ‘Basiskwaliteit Natuur Overijssel’ en het vertelt ons hoe goed de natuur is in gebieden waar andere functies, zoals landbouw of wonen, leidend zijn. 

Lees verder »

IVN paddenstoelenspeurtocht voor kinderen in Olst

Op zondagochtend 1 oktober organiseert IVN-afdeling Olst-Wijhe een paddenstoelenexcursie voor kinderen.

Lees verder »

Dagklad: Siep Raasmus jr

Dagklad columnist Marius Jaspers verdiept zich in de richtingenstrjid over het beheer van de Sallandse Heuvelrug en met name het Boetelerveld bij Raalte.

Lees verder »

GB Raalte stelt vragen over SV Kwiek en het Boetelerveld

In de raadsvergadering van 21 september stelde de fractie van GemeenteBelangen Raalte mondelinge vragen over deze actuele kwesties.

Lees verder »

Gedeelde passie voor natuur en milieu

Andrea is sinds 1 september de nieuwe directeur van Natuur en Milieu Overijssel. Zij schreef hierover een leuke column.

Lees verder »

Help mee bodemdieren tellen

Volgende week is het zover: Op initiatief van het nationale instituut voor de ecologie (NIOO-KNAW) gaat Nederland er weer op uit om bodemdieren te tellen. In plantenbakken, achtertuinen, natuurgebieden en .. voedselbossen!

Lees verder »

Van ’t Natuurlijk Huus: Duurzaam in de herfst

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over de herfst.

Lees verder »

Het volk heeft gesproken: gif Round-up moet verboden worden

De Tweede Kamer heeft het kabinet opgedragen op Europees niveau het landbouwgif glyfosaat te verbieden. Glyfosaat is de actieve stof in het meest gebruikte landbouwgif ter wereld: Round-up. Je krijgt er gele velden van. LTO roept op die snel onder te ploegen om discussie te voorkomen.

Lees verder »

Kijkje in elkaars keuken, bovendeert

Salland Zoemt bezoekt landgoed Raalterwoold

Salland Zoemt organiseert excursies langs particuliere grondeigenaren die meedoen aan het project ‘Opgaand Hout’, onder de naam ‘Kijkje in elkaars buitenkeuken’.

Lees verder »

Grote onzekerheid overheerst bij boeren

Al voorafgaand aan het stranden van het Landbouwakkoord en de val van kabinet-Rutte IV heerste bij boeren grote onzekerheid over hun toekomst. Dat gaat gepaard met tal van sociale en psychische gevolgen, zoals burn-outklachten en financiële zorgen. Ook ervaren agrariërs dat hun autonomie onder druk staat en dat hun leefomgeving ingrijpend verandert, zonder dat ze daar invloed op kunnen uitoefenen.

Lees verder »

Landschap Overijssel: Samenwerking met agrariërs

Een gezonde natuur is geen luxe of een hobby van enkele natuurliefhebbers. Het is de basis van ons bestaan. De biodiversiteit in het landelijk gebied is de afgelopen decennia drastisch teruggelopen en de kwaliteit van natuurgebieden staat onder druk. Frisse lucht en schoon water is een basisbehoefte voor onze gezondheid en ons welzijn! Dat vraagt om een duurzame wijze van produceren, zowel in de landbouw als de industrie.

Lees verder »

Stichting Straatboer weet wel raad met versteende voortuinen

Sociaal en circulair vergroenen. Twee termen die misschien moeilijk te rijmen zijn, maar niet in Zwolle. Daar is Stichting Straatboer actief met het vergroenen van versteende voortuinen van sociale huurwoningen. Dit doen zij met tweedehands planten. Tweedeplants, zoals de stichting het zelf noemt. Circulair dus. Al meer dan 50 versteende tuinen kregen al een make-over

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.