Meer berichten

Dankzij NLDoet is “Veermans Hof IJsselflora” weer klaar voor publiek

Tijdens NL Doet en afgelopen zaterdag is heemtuin “Veermans Hof IJsselflora” door zo’n 20 personen weer helemaal klaargemaakt voor het publiek. De paden zijn geveegd, de perken weer schoongemaakt, het gastenboek ligt weer klaar en de eerste naambordjes zijn weer geplaatst.

Lees verder »

Van voedselbos naar voedsel uit je eigen tuin

Een uitdagende excursie naar ’t Natuurlijk Huus in Raalte voor iedereen die het aandurft anders tegen haar eigen stukje groen aan te kijken!

Lees verder »

Van ’t Natuurlijk Huus: Voorjaar

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over het voorjaar.

Lees verder »

Noabers voor de natuur in Buurtschap Elshof

Landschap Overijssel houdt zich bezig met de natuurontwikkeling in onze provincie. Deze keer een project op de Elshof (gemeente Olst- Wijhe).

Lees verder »

Zaden zijn van iedereen. Zo worden ze weer gemeengoed

Patenten, genetische manipulatie en miljardenbedrijven: de natuur lijkt er in eerste instantie niets mee te maken te hebben. Maar als het op de zaden voor ons voedsel aankomt, worden die twee werelden opeens met elkaar verweven. En dat is niet de bedoeling volgens deze zaden-rebellen. 

Lees verder »

Snoeihout in het buitengebied van de gemeente Raalte? Laat het gratis ophalen

Als inwoner van het buitengebied van de gemeente Raalte kun je twee keer per jaar snoeihout gratis laten ophalen.

Lees verder »

Boswachter Ine: Columbus

Boswachter Ine Nijveld schrijft regelmatig leuke columns over haar werk.

Lees verder »

Kaalslag bergingsvijver Raalte Noord ‘om beschoeiing te redden’

De houtwal rondom de bergingsvijvers van Raalte Noord (weerszijden van de Raarhoeksweg) is niet meer.

Lees verder »

Groene Karavaan komt op stoom en blijft verbazen en verbinden

De Groene Karavaan in het Vechtdal kent een bruisende start; de diverse groene activiteiten worden goed bezocht, en leveren enthousiaste reacties op vanuit de bezoekers. Voor wie de karavaan nog niet heeft bezichtigd zijn er tot en met 11 februari nog verschillende activiteiten om dat gemis goed te maken.

Lees verder »

Wat doen jullie als ondernemer duurzaam, Dawit en Hester van Bette Buna Coffee?

Bette Buna Coffee in Ethiopië wordt gerund door Achterhoekse Hester en haar Ethiopische man Dawit en schrijven daarbij duurzaamheid hoog in het vaandel.

Lees verder »

Land van Ons: Actieplan BIO mist actie

Land van Ons beheert steeds meer agrarische gebieden in Nederland, in Overijssel in Lettele en Hasselt. Ecologisch verantwoorde exploitatie is hun doel. Hier de nieuwsbrief van januari 2023.

Lees verder »

Nieuwsbrief Infocentrum IJssel Den Nul.

Hierbij de eerste editie van de nieuwsbrief van het Infocentrum IJssel Den Nul van 2023. Het winternummer, al doen het weer en de natuur denken aan het vroege voorjaar. Medewerkers en vrijwilligers wensen u daarbij veel voorspoed en gezondheid en heten u van harte welkom in ons mooie infocentrum en het prachtige natuurgebied de Duursche Waarden.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.