Meer berichten

Moerasvoertuigen in de Raarhoek, ’t is voor de goede zaak

Wat kriege wie noe dan? Zwaar materieel in het wuivende riet. Moerasvoertuigen zijn het, laat Waterschap Drents Overijsselse Delta weten. Om maaiwerk te verrichten in de waterbergingen in de Raarhoek.

Lees verder »

Salland Café: Verslingerd aan het Sallandse water

Op vrijdagmiddag 25 november wordt van 12.00 – 16.00 bij Landgoed Groot Zwaaftink in Heeten het Salland Café ‘Verslingerd aan het Sallandse water’ gehouden.

Lees verder »

Met 21.311 gewipte tegels verovert Raalte plaats in top 10 NK Tegelwippen

In de afgelopen zeven maanden hebben meer dan 2,8 miljoen tegels ruimte gemaakt voor groen: een nieuw record voor het NK Tegelwippen. Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin’ staken inwoners hun handen uit de mouwen voor een groene en klimaatbestendige tuin en buurt.

Lees verder »

Buffels in uiterwaarden Keizersrande

Vanaf de eerste helft van 2023 gaan waterbuffels het beeld van de uiterwaarden bij Deventer verrijken. Emma Vlaanderen en Olivier Schutzelaars van Boer ’n Buffel settelen zich met hun kudde van 40 Aziatische waterbuffels op Natuurderij Keizersrande aan de IJsseldijk in Diepenveen. Deze ondernemende natuurboeren gaan hier op biologisch dynamische wijze boeren. Zij zetten hiermee het gedachtegoed van de Natuurderij voort door samen met de buffels natuur, landbouw, ecologie, economie en recreatie te verenigen.  

Lees verder »

Natuur voor Elkaar trekt met de Groene Karavaan door Overijssel  

Op zaterdag 29 oktober start de eerste Groene Karavaan van het programma Natuur voor Elkaar in Deventer. Twee weken lang kunnen inwoners van Deventer, Raalte en Olst-Wijhe genieten van talrijke groene activiteiten in hun omgeving.

Lees verder »

De Ulebelt zoekt bomenredders: Babybomenactie in Deventer en Olst   

Vanaf eind oktober zijn er Babybomendagen in Deventer en Olst. Iedereen die zin heeft om samen een dagje te ‘aarden’ en bij wil dragen aan vergroening, kan zich opgeven als ‘bomenredder’. De organisatie is in handen van de Ulebelt.

Lees verder »

Vlieren: vertrouwd én verrassend

De vlier is allang niet meer die ietwat saaie vulheester die veel mensen kennen van wegbermen en bosranden. In het verleden werden verschillende cultivars benaamd, maar de laatste decennia lijkt er een opleving te zijn in de populariteit van Sambucus. En dan zijn er ook nog de natuurlijke soorten.

Lees verder »

Stichting Hoopheggen: Heggen planten is een feestje

Sinds 2018 plant Stichting Hoopheggen gemengde heggen in Oost-Nederland. Dat doet ze om de biodiversiteit en het landschap te herstellen. Wist je dat Nederland ooit meer heggen per vierkante kilometer telde dan Groot-Brittannië? 

Lees verder »

Natuur en Milieu Overijssel: Polariseren of samenwerken aan een duurzame toekomst

Het zijn onrustige, onzekere tijden. De problemen stapelen zich op. We zitten met de klimaatverandering, stikstofproblemen, woningcrisis, aardgascrisis, landbouwcrisis, … Natuur en Milieu Overijssel wil samen met jou naar een oplossing zoeken.

Lees verder »

Hallo Herfst

Boswandelingen, herfstbladeren verzamelen en een traktatie voor je tuin: een heerlijke frisse regenbui. Na een droge en hete zomer kan dit seizoen wat ons betreft niet vroeg genoeg beginnen! Maar eerst blikken we nog even terug op een geslaagde zomer.

Lees verder »

Biologisch boeren is beter voor de bodem en zorgt voor meer vitale vogels

Vogels die op velden voor biologische landbouw leven, zijn veel levendiger dan andere vogels, hebben Franse onderzoekers ontdekt. Ook bij heel weinig landbouwgif is er al gedragsverandering waar te nemen.

Lees verder »

Kwijnende perenbomen krijgen een rol in een opera

Langs het spoor in Olst zijn deze week bijzondere dingen te zien. Het omzagen van perenbomen, die vervolgens rechtopstaand vervoerd worden en later in een opera zullen ‘optreden.’

Lees verder »