Meer berichten

Zaterdag 1 april in Ut Huus Olst: Who The F*ck is Britt

Op zaterdag 1 april 2023 staat Sem Jansen met de muzikanten van de Leif de Leeuw Band in het Holstohus met de voorstelling Who The F*ck is Britt?! Deze unieke show vertelt het indringende verhaal van Sem’s transitie van Britt naar Sem en van zangeres naar zanger. Een prachtige voorstelling: puur en oprecht. Een verhaal over verdriet, pijn, angst, hoop, bevestiging, ouder worden en bovenal over liefde, voor elkaar en voor jezelf.

Lees verder »

Live Music Heino: Red Hot Chili Peppers Tribute gaat door, Zuma niet

Wegens plotseling overlijden van de zanger van Zuma (Belgische tributeband van Neil Young), annuleert Live Music Heino het concert op 9 april in de Maalderij in Heino.

Lees verder »

Plaatnportret: Wind of Change van de Scorpions

Met weemoed denkt muziekkenner Leo van Krukkert terug aan 1989 toen het IJzeren Gordijn opengeschoven werd en vrede in Europa realistisch leek. Hoe anders is het nu. Luister naar Wind of Change van de Scorpions om de optimistische sfeer van toen te proeven en te hopen dat dat snel weer zal gebeuren. Met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

Zangworkshop in drie stappen in Luttenberg

Muziekpraktijk Sanne Holterman organiseert een zangworkshop in drie stappen bij Gemeenschapscentrum Elckerlyc in Luttenberg.

Lees verder »

Kunstcafé Deventer biedt weer interessant programma

Vrijdag 10 maart staat het Kunstcafé Deventer in het teken van Boekenweek.

Lees verder »

Plaatnportret: Dear Mr. President + In My Dreams

Deze week brengt Luttenberger muziekkenner Leo van Krukkert twee nummers onder je aandacht: Dear Mr President van de 4 Non Blondes en In My Dreams van Linda Perry. Natuurlijk weer met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

Merol, Life of Agony, $hirak, Warhaus, Zoë Tauran en 17 andere spraakmakende namen vullen de line-up bij Dauwpop verder aan

Maar liefst 22 nieuwe toevoegingen aan het toch al goed gevulde programma van Dauwpop in Hellendoorn werden bekend gemaakt. Voor het festival dat op 2 en 3 juni plaatsvindt voegt Dauwpop o.a. MEROL, Life of Agony, $hirak, Warhaus en Zoë Tauran toe aan de tweedaagse line-up.

Lees verder »

Viering Internationale Vrouwendag bij het Holstohus in Olst

’t Nut en Ut Huus, willen dit vieren, want zoals uit het boek van Suzanna Jansen ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’ blijkt, is er veel bereikt voor een gelijkwaardiger positie van de vrouw in de maatschappij.

Lees verder »

Plaatnportret: The Hooters ‘All you zombies’

Luttenberger muziekkenner Leo Krukkert brengt iedere week een plaat voor het voetlicht die aanhaakt bij de actualiteit. Deze keer een herinnering aan de Februaristaking van 25 februari 1941. Met Sallandse ondertiteling!

Lees verder »

Plaatnportret: Fiddler’s Green van The Tragically Hip.

Muziekkenner Leo van Krukkert uit Luttenberg stoft iedere week een plaat of cd af die aansluit bij de actualiteit. Deze week: Fiddler’s Green van The Tragically Hip. En altijd met video met Sallandse ondertiteling!

Lees verder »

Nieuw in Salland: Muziek op Schoot

Muziek heeft voor jonge kinderen een grote betekenis. Liedjes kunnen helpen bij de dagelijkse bezigheden, zoals eten en drinken, of het naar bed gaan. Daarnaast kan muziek ook een grote uitlaatklep zijn voor kinderen, door lekker op muziek te dansen of te bewegen. Muziek maken is enorm goed voor de algehele ontwikkeling van een kind. Het draagt natuurlijk bij aan de muzikale ontwikkeling, maar ook aan bijvoorbeeld de motorische, zintuiglijke en de sociaal/emotionele ontwikkeling. Maar boven alles is het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om muziek te maken!

Lees verder »

Plaatnportret: The Wreck of Edmund Fitzgerald van Gordon Lightfoot.

Muziekkenner Leo van Krukkert uut Luttenbarg heeft weer een plaat gezocht bij de actualiteit: Gordon Lightfoot met ‘The Wreck of Edmund Fitzgerald’, natuurlijk weer met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.