Meer berichten

De gevolgen van het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen in de  landbouw voor milieu, biodiversiteit en onze gezondheid

Bioboer Jan Overesch uit Raalte geeft aan waarom een radicale omslag gemaakt moet worden in het grootste deel van de agrarische sector.

Lees verder »

Gesprekken in de gemeenteraad over uitbreiding varkenshouderij overtuigen D66 Raalte niet

Afgelopen donderdag waren er oriënterende gesprekken over de aangevraagde uitbreiding van een varkensbedrijf in Heeten. Peter Moorman, fractievoorzitter D66 Raalte, vat zijn bezwaren nog eens samen.

Lees verder »

Nieuwe afleveringen van het Groene Oosten: De boerderij van de toekomst, e-voertuigentest in fietsstad Zwolle

Het Groene Oosten brengt innovatieve, duurzame projecten en initiatieven uit de regio voor het voetlicht via eigen kanalen en RTV Oost. Deze week te zien.

Lees verder »

Duurzaamheid Centrum Deventer

Bekijk hier het programma van het Duurzaamheid Centrum Deventer.

Lees verder »

Familie Pronk aan de Raarhoeksweg al meer dan 10 jaar verstikt door vreemde regels. Lokaal Alternatief wil dit tot op de bodem uitzoeken

Al zo’n vijftig jaar woont de familie Pronk in hun woonboerderij aan de Raarhoeksweg, waarvan bijna veertig jaar met veel plezier. Tot de buurman aan weerszijden enorme varkensstallen ging bouwen en Pronk geconfronteerd werd met dubieuze regelgeving. Welkom in Kafka- land. Lokaal Alternatief springt in de bres.

Lees verder »

Stichting Salland Zoemt doet informateur Remkes voorstellen om boeren de overgang naar bio mogelijk te maken

Salland Zoemt stuurde een brief aan informateur Johan Remkes om hem te vragen de onderhandelende partijen aan te sporen om nu eindelijk eens stappen te zetten in de transitie naar bio- landbouw.

Lees verder »

Gemeente Raalte komt in actie en laat asbest gratis ophalen

Nieuwe subsidieregeling ‘Asbest eraf, zon erop’

Provincie Overijssel presenteert een subsidie voor de verwijdering van asbestdaken en het plaatsen van zonnepanelen op het nieuwe dak.

Lees verder »

Provincie Overijssel opent unieke zonnecarport

Bij het provinciehuis in Zwolle is een unieke met zonnepanelen bedekte parkeerruimte met oplaadmogelijkheden geopend, die ook door omwonenden gebruikt kan worden.

Lees verder »

Wordt de vergifintensieve teelt van lelies witgewassen?

De aanleg van stroken bloemen en planten langs akkers lijkt op een schaamlap.

Lees verder »

Start Green Teams: op weg naar duur­za­me zorg

Afgelopen week was het de Week van de Duurzaamheid. In het Deventer Ziekenhuis werden hiervoor Green Teams opgezet om de volgende stappen richting duurzame zorg te zetten. Het doel? Verduurzaming in het ziekenhuis verder vormgeven en uitrollen.

Lees verder »

Gescheiden afval ophalen bij bedrijven is zo eenvoudig nog niet

Het scheiden van afval voor bedrijven is niet zo simpel als voor particulieren maar er zijn zeker verantwoorde oplossingen.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Redt het stoppen van oorlogen en de wederopbouw van getroffen landen onze zieke planeet?

Columnist Hasan Kaddour breekt een lans voor wereldomspannende maatregelen voor klimaatverbetering en wederopbouw van door oorlogen getroffen landen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen