Meer berichten

Bacteriën als alternatief voor chemische gewasbeschermingsmiddelen

Wageningen University & Research (WUR)-hoogleraar bioinformatica Marnix Medema is de komende jaren hoofdonderzoeker binnen een onderzoeksconsortium dat op zoek gaat naar een alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen in de landbouw. Ze denken dat antimicrobiële peptiden een oplossing kunnen bieden.

Lees verder »

Als inheemse volkeren het voor het zeggen hadden, was er geen klimaatcrisis

Hoewel Raki Ap al bijna zijn hele leven in Nederland woont, ligt zijn hart bij West-Papoea en haar inheemse bevolking. Hij probeert hun rechten – en die van andere inheemse volken – op de politieke agenda te krijgen. En dat is van wereldbelang. “Inheemse volkeren hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van cruciale ecosystemen. Als organisaties het regenwoud willen redden, waarom zitten zij dan niet aan tafel?”

Lees verder »

Zo hoeven boeren niet weg uit kwetsbare natuurgebieden

170.000 hectare voedselbos: Zo hoeven boeren niet weg uit kwetsbare natuurgebieden.

Lees verder »

Ons voedselsysteem zit vol fouten. Dit zijn de oplossingen

De landbouw staat vanwege de stikstofcrisis volop in de aandacht. Maar laten we niet vergeten dat er in ons voedselsysteem nog genoeg andere problemen zijn, zoals bodemverarming en voedselongelijkheid. Kunnen we de huidige crisis aangrijpen om het roer volledig om te gooien? 

Lees verder »

Extra pompen in IJssel voor voldoende water in Twentekanaal 

Door de verontrustende daling van het waterpeil in de IJssel was Waterschap Drents Overijsselse Delta genoodzaakt noodpompen te plaatsen bij de sluis in Eefde om water over te pompen naar het Twentekanaal

Lees verder »

Salland deze week: Boerenzakdoeken, gele hesjes, een vlag op de kop, wappies… we zijn het gewoon zat!

Boerenzakdoeken, gele hesjes, een vlag op de kop, wappies… zien we dan niet dat dat allemaal hetzelfde is? We pikken het niet meer hoe politiek, bestuur en stinkend rijke ondernemingen de samenleving als voetveeg behandelen. Maar we weten nog niet helemaal goed hoe we dat succesvol kenbaar moeten maken.

Lees verder »

Onderzoek: 80% van het vlees, bloed en melk van koeien en varkens bevat plastic

Volgens een onderzoek van de Plastic Soup Foundation bevat 80% van het vlees, bloed en melk van koeien en varkens plastic. De oorzaak daarvan ligt niet bij de boeren.

Lees verder »

WUR: nieuwe Omgevingswet verplicht niet tot bindende rechtsregels en uitvoering

Wageningen University Research (WUR) waarschuwt dat de volgend jaar in te voeren nieuwe Omgevingswet veel imperfecties vertoont.

Lees verder »

Albert Heijn schaft plastic zakjes voor groente en fruit af

Albert Heijn klanten kunnen voortaan gebruik maken van duurzame verszakjes. Deze zijn wasbaar en gaan tientallen keren mee. Dit om de hoeveelheid plasticafval te reduceren.

Lees verder »

Minder kinderen? Nee, minder consumeren

De discussie over het klimaat wordt vaak beslecht met drogredenen. Laat de Chinezen het maar aanpakken. In mijn eentje kan ik het toch niet. Ze moeten in Afrika niet zo veel kinderen nemen. Allemaal gezeur.

Lees verder »

Hoe gaat Salland met die hoge energieprijzen om? Dick Mars vergelijkt het in Canada

Dick Mars legt uit wat hij doet om energie te besparen en maakt een interessante vergelijking met Canada, waar hij recent was.

Lees verder »

Centrale Grondkamer bevestigt verbod op Parkinsonveroorzaker glyfosaat, maar dat kan Raalte en IJssellandschap niks schelen

De Centrale Grondkamer heeft vandaag in hoger beroep besloten dat je pachtcontracten tot zes jaar mag voorzien van een glyfosaatverbod. Op Raalte en IJssellandschap na, geldt zo’n verbod in Salland al.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.