Laatste berichten Milieu

Biodiversiteit | Gezondheid | Gifgebruik | Leefbaarheid | Milieu | Verduurzaming | Waterbeheer

NGO’s starten juridische procedure tegen de hergoedkeuring van glyfosaat door de EU

Redactie | 5 februari 2024
Energie | Leefbaarheid | Milieu | Televisie | Verduurzaming

Vanavond op RTV Oost aflevering 12: 10 jaar Het Groene Oosten, hoe staat Overijssel ervoor?

Advies | Circulaire economie | Meedoen | Milieu

WaardeRing-netwerk roept op:  ‘Oude CD’s en kaarsen zijn waardevoller dan je denkt. Lever ze in!’

Leefbaarheid | Milieu | Persberichten overheid | Woonomgeving

De vuurwerkkaravaan gaat weer rond in de gemeente Raalte

Berichten | Leefbaarheid | Milieu | Verduurzaming | Woonomgeving

Vanavond op RTV Oost aflevering 6 van het Groene Oosten

Meer berichten

NGO’s starten juridische procedure tegen de hergoedkeuring van glyfosaat door de EU

Een consortium van zes NGO’s – PAN Europe, ClientEarth (EU), Générations Futures (Frankrijk), GLOBAL 2000 (Oostenrijk), PAN Germany en PAN-Nederland – is officieel een juridische uitdaging gestart tegen het recente besluit van de Europese Commissie om glyfosaat opnieuw goed te keuren.

Lees verder »

Vanavond op RTV Oost aflevering 12: 10 jaar Het Groene Oosten, hoe staat Overijssel ervoor?

Al tien jaar zien we in Het Groene Oosten dat duurzaam leven niet suf of saai is, maar juist leuk en logisch. De elektrische Porsche of motorfiets testen met de politie, abseilen van windmolens, meelwormen proeven, boilers die door ramen vliegen en schieten op zonnepanelen. Maar ook verdiepende gesprekken met pioniers en grootschalige energieprojecten. In deze aflevering zoomen we in op de energietransitie en blikken we terug op de afgelopen jaren waarin we zien hoe Overijssel stap voor stap op weg is naar een energieneutrale provincie.

Lees verder »

oude cd's WaardeRing

WaardeRing-netwerk roept op:  ‘Oude CD’s en kaarsen zijn waardevoller dan je denkt. Lever ze in!’

Vanuit WaardeRing organiseren Natuur en Milieu Overijssel, Gemeente Zwolle, Stichting Kringloop Zwolle en ROVA in januari een inzamelactie voor CDs, DVDs en kaarsen.  Dat is immers een goede manier om met goede voornemens te starten.

Lees verder »

De vuurwerkkaravaan gaat weer rond in de gemeente Raalte

Op nieuwjaarsdag pakt Raalte de bezem om vuurwerkafval op te vegen. Zo zorgen we voor een veilige en schone buurt. Je kunt het vuurwerkafval gratis inleveren bij de vuurwerkkaravaan. Help je ook mee?

Lees verder »

Vanavond op RTV Oost aflevering 6 van het Groene Oosten

Al tien jaar zien we in Het Groene Oosten dat duurzaam leven niet suf of saai is, maar juist leuk en logisch. De elektrische Porsche of motorfiets testen met de politie, abseilen van windmolens, meelwormen proeven, boilers die door ramen vliegen, schieten op zonnepanelen, maar ook verdiepende gesprekken met pioniers, diverse nieuwe energieprojecten en nog veel meer. Het kwam allemaal aan bod in de negen achter ons liggende seizoenen van Het Groene Oosten. In dit tiende seizoen onderzoeken we wat er allemaal is bereikt, kijken we vooruit en ervaren we hoe Overijssel steeds groener wordt. Stap voor stap!

Lees verder »

spuiten gif

De meeste politieke partijen vinden pesticiden en duurzame landbouw niet belangrijk

PAN- NL deed onderzoek naar alle verkiezingsprogramma’s van de partijen die deelnemen aan de Tweedekamerverkiezingen en was teleurgesteld. VOLT, Partij voor de Dieren en D66 scoren het best en PVV het slechtst

Lees verder »

Europese Hof: Houding Nederlandse staat tegenover pesticiden-verbod deugt niet

Toelatingsbeleid pesticiden door het Nederlandse College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) deugt niet volgens het Europese Hof. Er moet wel degelijk rekening worden gehouden met alle recente wetenschappelijke publicaties, ongeacht de bron.

Lees verder »

Vind jij een schone IJssel ook belangrijk? Sluit dan aan bij afzaktocht voor een schone rivier!

127 kilometer roeien voor een Schone IJssel. Dat doen sloeproeiers uit Deventer, Hattem en Zwolle om aandacht te vragen voor een gezonde en drinkbare IJssel. Op 22 en 23 september roeien zij van Rheden naar Kampen. Op meerdere plekken meren ze aan en is er een feestelijk programma.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte: Kaartjes rond sturen en bedrijven een stempel geven vergroot de afstand tussen Haagse politiek en burgers

Jan Schokker, fractievoorzitter van GemeenteBelangen Raalte, maakt zich ernstig bezorgd over de verhoudingen tussen de politiek in Den Haag en de burgers en ondernemers in het land.

Lees verder »

Henk Schreij legt uit hoe CO2 de aarde opwarmt

De aarde warmt op, dat weet nu iedereen wel. Dat dit komt door een toename van CO2 (koolstof-dioxide) in de lucht, dat is de meeste mensen nu ook wel duidelijk. Maar waarom en hoe die CO2 de temperatuur op de aarde verhoogt, dat is nog niet gemakkelijk te begrijpen.

Lees verder »

Oproep aan politieke partijen: zo gaan we naar een gezond voedselsysteem

Sallander Paul Kortekaas van Triodos Bank doet een oproep aan de politieke partijen om tot een nieuw landbouwbeleid te komen.

Lees verder »

Hoe geef je de Aarde een stem in je bedrijf?

Tata Steel, Shell en 3M moesten zich afgelopen jaren in de rechtbank verantwoorden voor het veroorzaken van schade aan de Aarde. Een gang naar de rechter is een krachtig middel om bedrijven ter verantwoording te roepen, maar het had niet zo ver hoeven komen als deze bedrijven de Aarde in haar bestuur hadden gehad.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.