Laatste berichten Milieu

Meer berichten

Tweede voortgangsrapportage van het Schone Lucht Akkoord RIVM: Nederlanders kunnen in 2030 gemiddeld 2,5 tot 3,5 maand langer leven

Nederlanders kunnen in 2030 gemiddeld 2,5 tot 3,5 maand langer leven als alle plannen voor schonere lucht worden uitgevoerd. Dit blijkt uit de tweede voortgangsmeting van het Schone Lucht Akkoord door het RIVM. Het behalen van dit doel vereist niet alleen de uitvoering van het akkoord zelf, maar ook van overheidsmaatregelen tegen klimaatverandering en stikstofneerslag.

Lees verder »

MaatschapWij: Een levende, houdbare economie vereist een levende bodem…

Twee werelden die symbiotisch met elkaar verbonden (horen te) zijn; de bodem waarop ons eten opgroeit uit veerkrachtige zaden en onze eigen ‘bodem’; ons darmmicrobioom, waar zo’n zeventig tot tachtig procent van ons immuunsysteem (en dus onze veerkracht) zetelt. Hoe mooi is dan dat er op het voedingsgeneeskundecongres volop aandacht was voor de levende bodem en op het zadencongres voor gezondheid en voeding.

Lees verder »

land van ons bioboer

Land van Ons: Naast onze buurboeren staan

Philippe Terheggen, voorzitter van coöperatie Land van Ons doet een oproep aan de gangbare en biologische boeren.

Lees verder »

De 10 meest impactvolle acties om energie te besparen in huis

Duurzaamthuis.nl is een zeer interessant platform vol energietips. HierInSalland neemt graag artikelen van hen over over.

Lees verder »

agnes berkel vriendin

’t Natuurlijk Huus: Schoon en drinkbaar water

Met een natuurlijke manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het schoon en drinkbaar water. Een ‘Drinkable Rivers’ wandeltocht langs de Berkel.

Lees verder »

Plantactie De Groene Loper zeer succesvol

Samen met lokale organisaties werd in Overijssel 8.000 m2 muur met volgroeide klimplanten bedekt.

Lees verder »

maatschapwij cees buisman

MaatschapWij: We hebben een optimistische visie nodig

Technische mensen verstoppen zich graag achter hun deskundigheid, is de ervaring van Cees Buisman. Zelf geeft hij een kijkje in zijn ziel met het essay De mens is geen plaag. “Dat was doodeng om te doen. Het is makkelijker om mijn zakelijke kant hoog te houden. Maar dit boek voelde als een opdracht. Om een optimistisch perspectief in de wereld te brengen en leiders die streven naar het goede een zetje te geven.”

Lees verder »

Salland veilig en veerkrachtig?

Interessante column van Fransjan de Waard over de vele kleuren van gebiedsgedreven werk. 

Lees verder »

Laten wij ons niet gek maken?

Onze Luttenberger muziekkenner Leo van Krukkert heeft ook andere levensvragen, reden waarom hij deze column schreef.

Lees verder »

keukenhof pxhere

De Keukenhof: Het mooiste lentepark ter wereld of het gif-rijkste?

Op 19 maart opende Prinses Margriet de jubileumeditie van 75 jaar Keukenhof in Lisse. 75 jaren waarbij de Nederlandse bloembollenteelt gepromoot wordt; 75 jaar waarbij de biodiversiteit ineen is gestort: 75% van de insecten zijn verdwenen, bijenpopulaties, akker- en weidevogelpopulaties zijn dramatisch achteruitgegaan. In lucht, water, huisstof en zelfs in natuurgebieden worden resten van bestrijdingsmiddelen gevonden.

Lees verder »

Sympany start textielinzameling in gemeente Raalte

Per 1 maart 2024 start Sympany met de textielinzameling in de gemeente Raalte. De huidige textielcontainers, beheerd door het Leger des Heils, worden op 29 februari verwijderd. Op dezelfde locaties als de huidige containers worden de nieuwe containers van Sympany geplaatst.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.