Meer berichten

SCP: Ergernis over harde toon en extreme uitingen in politieke en publieke debat

Driekwart van de Nederlanders maakt zich zorgen over polarisatie. Ze denken daarbij aan verslechterde omgangsvormen en verharding in het politieke en publieke debat. Ook ergeren ze zich aan uitingen die zij als extreem of radicaal ervaren. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat vandaag verschijnt. In hun directe omgeving ervaren mensen minder polarisatie dan in de politiek en in de (sociale) media. Om het gevoel dat groepen mensen tegenover elkaar staan niet te vergroten, is het belangrijk om in het politieke debat te letten op de toon en de inhoud centraal te stellen.

Lees verder »

Overvolle kerk tijdens het samen vieren van ‘Kerstavond, maar dan anders’ in Marienheem

Na de vele evenementen de afgelopen week in Mariënheem, werd zaterdagavond 24 december het kerstfeest gevierd in een overvolle kerk. Met meer dan 400 mensen maakte het een waar kerstfeest van samen beleven.

Lees verder »

Sterrit/autopuzzeltocht bij Manege de Luttenberg

Ook dit jaar organiseert manege De Luttenberg weer een sterrit/autopuzzeltocht bij Manege de Luttenberg. De data zijn 14-15 januari en 21-22 januari.

Lees verder »

Ga je carbidschieten? Check vooraf de regels en veiligheidstips!

Lees eerst onderstaande tips voor je gaat carbidschieten.

Lees verder »

Stem op het Goudhaentje van 2022

Het publiek is aan zet!  Vanaf 22 december kan er weer gestemd worden op een mooi initiatief binnen de gemeente Raalte. Stem op een van de drie finalisten die volgens jou de winst verdient. Welk initiatief sleept de felbegeerde titel ‘het Goudhaentje van 2022’ in de wacht?

Lees verder »

In Deventer gaan inwoners en vluchtelingen samen naar de sportschool of de kapper: “Inclusie begint met iets dóén”

Sinds kort wonen 180 vluchtelingen – die niet terecht konden in Ter Apel – op een schip in Deventer. De gemeente zorgt voor bed, bad en brood, maar: “dat is niet alles wat deze mensen nodig hebben”, weten Sanne Terlouw en Laura Faber. Daarom kwamen ze in actie: met sportlessen, taallessen, inzamelingsacties en veel meer. “We leren de vluchtelingen steeds beter kennen, het verrijkt ons leven.”

Lees verder »

Vier kerst wandelroutes op DwarsdoorSalland

DwarsdoorSalland presenteert dit jaar vier kerstroutes. Naast Raalte, Wijhe en Deventer van vorig jaar, is nu ook een route in Zwolle toegevoegd.

Lees verder »

Iedereen is welkom bij de gezellige Goede Doelen markt van De Landstede Raalte

Op donderdag 22 december van 11.00 tot 14.00 uur organiseert Landstede MBO Salland in Raalte een Goede doelen markt. Tijdens dit evenement aan de Zwolsestraat 63a in Raalte worden verschillende activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor Serious Request die de opbrengst dit jaar doneert aan stichting Het Vergeten Kind.

Lees verder »

Bingo en kerstthee, vmbo leerlingen met opa’s & oma’s op De Marke in Deventer

Tussen 21 en 23 december a.s. organiseert De Marke, vmbo school voor de 3e keer (2018, 2019, 2022) met en voor haar leerlingen, samen met hun opa’s en oma’s!, de inmiddels vermaarde Dèmter Kerstbingo en Thee!

Lees verder »

Natuurlijk zingen bij het Natuurlijk Huus in Raalte

Wat is natuurlijk zingen? Maaike Gerritsen en Agnes Heethaar verzorgen al vanaf februari 2022 workshops Natuurlijk Zingen en besloten nu tot het vormen van een natuurkoor. De volgende bijeenkomst is op 4 januari 2023.

Lees verder »

Kom “kruusjassen” bij gemeenschapscentrum Elckerlyc in Luttenberg

Elke woensdagmorgen word er in gemeenschapscentrum Elckerlyc gekruusjast. Je bent daarbij van harte welkom!

Lees verder »

Kom dit weekend naar de Indoor Kerstmarkt bij De Laarman

Onze vrijwilligers zijn in de afgelopen weken druk geweest om de drie grote ruimtes in het gebouw en de buitenruimte in kerstsfeer aan te kleden. Het enthousiasme groeide per dag. Uit de verschillende huishoudens werden kerstmaterialen gehaald en gebruikt om er mooie decoraties van te maken. Nu is het een sfeervol geheel en zijn we klaar om de 23 standhouders en veel bezoekers te ontvangen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.