Laatste berichten Meedoen

Column | Meedoen | Opinie | Sociaal | Zingeving

MaatschapWij: Individu zkt. gemeenschap (of was het omgekeerd?)

Redactie | 17 juni 2024
Beeldende kunst | Erfgoed | Genieten | Historie | kunst | Meedoen

Verbindend kunstproject met lokale wol in Lettele

Literatuur | Meedoen

Help de bieb in Wijhe boeken verhuizen

Concerten | Genieten | kunst | Meedoen | Podiumkunst

Festival Klaterklanken biedt nieuwe klassieke vergezichten op Landgoed De Haere in Olst

Genieten | Meedoen | Natuur | Onderwijs | Wandelen

Uitstapjes in de natuur: bezienswaardigheden in de natuur voor de hele familie

Meer berichten

Gastvrij Wijhe beleefde weer een prachtige Sint intocht, ondanks hoogwater

De Sintintocht in Gastvrij Wijhe op zaterdag 25 november was weer een succes. Ondanks de hoge waterstand in de IJssel wist de Sint Wijhe toch te bereiken.

Lees verder »

Overijsselse Vrijwilligersprijs 4x uitgereikt in gemeente Olst-Wijhe

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor een fijne leefomgeving waarin iedereen mee kan doen. De provincie Overijssel waardeert en stimuleert de Overijsselse vrijwilligers en initiatiefnemers enorm. Om hen een podium te geven en ze te bedanken voor hun waardevolle inzet wordt, in bijna alle gemeentes van Overijssel, de Overijsselse Vrijwilligersprijs (OVP) uitgereikt. Dit jaar gebeurde dat op vrijdag 17 november in het Holstohus in Olst. 

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Natuurlijke menselijke diversiteit

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over diversiteit. Dat geld ook voor mensen als onderdeel van natuur.

Lees verder »

Kaartverkoop Matthäus Passion van J.S. Bach Deventer Bergkerk van start

In maart vinden er weer uitvoeringen van de Matthäus Passion plaats in de Bergkerk te Deventer. Je kunt nu al reserveren.

Lees verder »

Meer dan 200 Sallandse ouderen hebben gezellige en leerzame middag dankzij Bibliotheek Salland

Op diverse locaties organiseerde Bibliotheek Salland dit event. Digitale bingo bij Happen en Snappen groot succes.

Lees verder »

Zwolse theaters en COC Zwolle organiseren speciale Queer Night editie rondom het thema Drag

Samen met COC Zwolle maakt Zwolse theaters seksuele- en genderdiversiteit de normaalste zaak van de wereld tijdens Queer Night. Tijdens de speciale editie op vrijdag 15 december zal het thema Drag worden besproken. Naast het panelgesprek is er ook een Drag Queen bingo om de avond feestelijk af te sluiten.

Lees verder »

Inspiratiewandeling met bezoek labyrint Luttenberg

Het Spiritualiteitscafé Raalte, een initiatief van Parochie Heilig Kruis, houdt op vrijdagochtend 15 december 2023 een inspiratiewandeling met bezoek aan het (Leylijn) Labyrint Luttenberg. Centraal staat verbinding met jezelf in de aanloop naar de drukke decembermaand. Bij het labyrint wordt een korte toelichting gegeven en de deelnemers kunnen zelf het labyrint lopen.

Lees verder »

Gemeente Raalte draagt bij aan groenere toekomst door tegelwippen

Voor het Nederlands kampioenschap tegelwippen werden er in de gemeente Raalte 20.087 tegels gewipt voor het NK Tegelwippen 2023

Lees verder »

Gemeente Raalte geeft boeren duidelijkheid over combinatie Rood-voor-Rood en landelijke beëindigingsregeling

De gemeente Raalte stimuleert boeren die overwegen te stoppen met hun bedrijf mee te doen met de landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (LBV).

Lees verder »

Gemeentehuis Raalte kleurt oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen

Elk jaar kleuren in meer dan 100 landen gebouwen oranje. Dat gebeurt in het teken van Orange the World, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen.

Lees verder »

Snelweg voor egels in Luttenberg

Afgelopen week heeft Herman Holtmaat met enkele buren een snelweg voor egels aangelegd. Ze hebben 250 meter heggen aangeplant rondom hun stukje grond achter het huis. In totaal hebben ze 1250 struiken geplant die in enkele jaren moet uitgroeien tot een mooie heggenstructuur, waardoor het enklandschap een nog mooier aanzien krijgt.

Lees verder »

Bruisende tiny house gemeenschappen waar vrijwilligers en mensen met een zorgvraag samenwonen: Stijn van Kreij creëert ze

Wat als mensen met én zonder zorgvraag zouden samenleven als buren? Dit is precies wat sociaal ondernemer Stijn van Kreij met Butterfly Effect mogelijk maakt. Door tiny houses te plaatsen op het terrein van zorginstellingen, creëert hij verbonden gemeenschappen waar welzijn, geluk en gezondheid tot bloei komen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.