Meer berichten

Gezocht: bewoners die samen hun woning willen verduurzamen

Natuur en Milieu Overijssel wil het gezamenlijk aanpakken van verduurzamen faciliteren en biedt een platform daarvoor aan.

Lees verder »

Sallanders begaan met het lot van de aardbevingsslachtoffers

Refik Köse is nog steeds niet in staat de ramp in zijn tweede moederland een plaats te geven. “Het veroorzaakt een soort gevoel in mijn lichaam waar ik niet zo goed bij kan. Aan de ene kant proberen we alles te doen om te helpen. Maar aan de andere kant hebben we steeds het gevoel dat we meer moeten doen.”

Lees verder »

Sallanders in geweldloos klimaatverzet op de A12 Den Haag

Sallanders van Extinction Rebellion (XR) namen deel aan de klimaatactie op de A12 en doen daar verslag van.

Lees verder »

Nieuw in Salland: Muziek op Schoot

Muziek heeft voor jonge kinderen een grote betekenis. Liedjes kunnen helpen bij de dagelijkse bezigheden, zoals eten en drinken, of het naar bed gaan. Daarnaast kan muziek ook een grote uitlaatklep zijn voor kinderen, door lekker op muziek te dansen of te bewegen. Muziek maken is enorm goed voor de algehele ontwikkeling van een kind. Het draagt natuurlijk bij aan de muzikale ontwikkeling, maar ook aan bijvoorbeeld de motorische, zintuiglijke en de sociaal/emotionele ontwikkeling. Maar boven alles is het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om muziek te maken!

Lees verder »

Groene Karavaan komt naar het Vechtdal

Onder het motto ‘Met verwondering en verbinding’ komt de Groene Karavaan naar het Vechtdal.

Lees verder »

Erna van der Ploeg reed vier jaar mee op de buurtbus Wijhe- Raalte

Erna van der Ploeg reed vier jaar mee op de buurtbus Wijhe- Raalte en wil de medewerkers graag een pluim op de hoed steken.

Lees verder »

Basisscholen uit gemeente Raalte leren over ‘cirkel van armoede’ door nieuwe leskist

In bijna elke klas zitten kinderen die opgroeien in een gezin met geldzorgen. Om in de klas bespreekbaar te maken wat het betekent om arm te zijn, heeft Bibliotheek Salland een nieuwe leskist ontwikkeld.

Lees verder »

Nationale Voorleesdagen vanaf 25 januari bij Bibliotheek Salland: een week lang voorleesfeest!

Vanaf woensdag 25 januari staat Nederland een week lang in het teken van voorlezen. Op allerlei manieren en op zo veel mogelijk plekken vragen we aandacht voor voorlezen. Want voorlezen maakt je leuker! De Bibliotheek Salland organiseert de hele week activiteiten.

Lees verder »

De Warme Kamer in Mariënheem

Samen Leefbaar Mariënheem houdt elke woensdag een ontmoetingsdag voor inwoners in een warme omgeving.

Lees verder »

Groene vingers gezocht voor de Groene Schoolpleinen Brigade

Vind jij het heerlijk om buiten bezig te zijn? Draai jij je handen niet om voor een flinke snoeiklus? Of heb je nog niet zo veel ervaring met het onderhouden van groen, maar lijkt het je juist leuk om dat te leren in een gezellige setting? Meld je dan aan voor de Groene Schoolpleinen Brigade.

Lees verder »

Carole Overmaat: Integreren in Australië

DamastInSalland schrijft regelmatig over integratie in Salland. Het is ook wel eens interessant om te weten hoe Nederlanders hun integratie in andere landen ervaren. Carole Overmaat, afkomstig uit Arnhem, vertelt over haar emigratie naar Australië in 2005.

Lees verder »

Nieuws van Veilig Verkeer Nederland

Lees hier het laatste nieuws van Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.