Laatste berichten Literatuur

Literatuur

Wat denkt de jury?

Liesbeth Jochemsen | 20 februari 2024
Evenement | Literatuur | Meedoen | Verhalen

Quinten en Fleur zijn Raalter voorleeskampioenen

Berichten | Literatuur

in de schrijfkeuken

Column | Literatuur | Media

ESFS Awards

Evenement | Genieten | Literatuur | Meedoen | Verhalen

Nationale Voorleesdagen vanaf 24 januari bij de Bibliotheek Salland

Meer berichten

Wat denkt de jury?

Ik doe geregeld mee aan schrijfwedstrijden. Ik vraag me soms af of de jury kan raden door wie een verhaal geschreven is.

Lees verder »

kind centrum korenbloem raalte

Quinten en Fleur zijn Raalter voorleeskampioenen

Tijdens de Voorleeswedstrijd tussen zeventien schoolkampioenen uit de gemeente Raalte zijn Fleur Hartgers en Quinten Span uitgeroepen tot kampioenen van de gemeente Raalte. Later deze maand mogen zij de gemeente vertegenwoordigen in de regionale finale, met kans om uiteindelijk De Nationale Voorleeskampioen 2024 te worden.

Lees verder »

in de schrijfkeuken

Mijn boek Mozaïek van Geluk begon als een serie losse verhalen. Later maakte ik er één geheel van. Dat bracht een aantal uitdagingen mee.

Lees verder »

ESFS Awards

Ik doe mee aan de ESFS Awards. Een internationale Europese prijs op het gebied van fantasy en sciencefiction. Ik heb acht inzendingen.

Lees verder »

Nationale Voorleesdagen vanaf 24 januari bij de Bibliotheek Salland

Om het fijne moment van voorlezen te stimuleren organiseert Bibliotheek Salland tijdens de start van de Nationale Voorleesdagen op woensdag 24 januari een verrassing rondom het Prentenboek van het jaar 2024: Help! Een verrassing, geschreven en geïllustreerd door Miriam Bos. Peuters, kleuters, ouders, grootouders en belangstellenden zijn van harte welkom!

Lees verder »

Proefdruk

Voor Mozaïek van Geluk bestelde ik een proefdruk. Verschillende hoofdstukken moesten worden aangepast omdat ze niet mooi uitkwamen.

Lees verder »

Bibliotheek Salland betrekt jonge inwoners van Raalte bij herinrichting bibliotheek

In 2024 wordt de bibliotheek in Raalte verbouwd. Onder andere komt er een heel nieuw plein voor jongeren en kinderen. Op woensdag 3 januari nodigt Bibliotheek Salland die groep uit om ideeën uit te wisselen voor de nieuwe inrichting. ‘We willen alle wilde plannen horen!’

Lees verder »

Verkoop afgeschreven boeken bij de Bibliotheek Salland

Goede kans om boeken te scoren bij Bibliotheek Salland.

Lees verder »

Lezing Maurits Chabot in het Holstohus Olst

Samen met Uthuus heeft het Nut Olst-Wijhe Maurits Chabot uitgenodigd voor een lezing over zijn laatste boek ‘Over de kloof’ en over de documentaire die daarover is gemaakt.

Lees verder »

Week van het korte verhaal

Het was de week van het korte verhaal in een facebookgroep. Ik schreef een column over mijn ontwikkeling in het schrijven van korte verhalen.

Lees verder »

Openluchttheater Het Lommerrijk Luttenberg wint voor de tweede keer de Epidaurusprijs

Tijdens de jaardag van OPENLUCHTTHEATERS.NL kozen de leden van de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters de winnaar van de Epidaurusprijs 2023. Dat is de jaarlijkse prijs voor het meest innovatieve openluchttheater. Amfitheater Het Lommerrijk in Luttenberg kwam als winnaar uit de bus met een zeer succesvol initiatief waarbij zij voorleesavonden voor kleine kinderen faciliteren onder de naam Voorleesspektakel Boek-in-het-Bos. Voorzitter Jenneke van Doesburg nam de prijs in ontvangst.

Lees verder »

Judith Koelemeijer op 5 november in de bieb te Olst

Judith Koelemeijer, schrijver van literaire fictie, is op zondagmiddag 5 november te gast in de Bibliotheek Salland, vestiging Olst.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.