Meer berichten

Nationale Voorleesdagen vanaf 25 januari bij Bibliotheek Salland: een week lang voorleesfeest!

Vanaf woensdag 25 januari staat Nederland een week lang in het teken van voorlezen. Op allerlei manieren en op zo veel mogelijk plekken vragen we aandacht voor voorlezen. Want voorlezen maakt je leuker! De Bibliotheek Salland organiseert de hele week activiteiten.

Lees verder »

OERgezellig boekenlab

Vorige week gaf ik een aantal tips om van lezen geen al te dure hobby te maken. Deze week wil ik daar iets aan toevoegen: Het OERgezellig Boekenlab   Ook hier reizen boeken van lezer…

Lees verder »

De BiebApp: zonder abonnement lenen bij de Bibliotheek

In de vestigingen van Bibliotheek Salland kan iedereen vanaf 1 januari 2023 boeken lenen, zonder lid te zijn van de bibliotheek. Met de BiebApp op de smartphone scan je een boek en betaal je € 2,– per uitlening. Je betaalt alleen voor wat je leent, snel en simpel!

Lees verder »

Boeken lezen

Lezen is geen dure hobby Wie mij een beetje kent, weet dat ik ook van lezen houd. Ik lees weinig tot geen ebooks, dus nu denkt u misschien dat dit een dure hobby is. Dat…

Lees verder »

Voorlezen in de Raalter bieb nu ook op dinsdag

Bibliotheek Salland breidt voorleesuurtjes uit naar twee keer per week.

Lees verder »

Thrillerschrijfster Loes den Hollander geeft optreden in de Bibliotheek Salland, Raalte

Op zaterdag 3 december om 14.30 uur komt thrillerschrijfster Loes den Hollander naar de Bibliotheek in Raalte.

Lees verder »

Schrijfster Annet Jacobs komt naar de Bibliotheek in Raalte

Als kind wilde Annet Jacobs zeemeermin worden. Of schrijfster. Het werd dat laatste. Hoe dat zo gelopen is, komt ze vertellen. Want hoe word je dat dan: schrijver? En is dat altijd leuk? Op woensdag 30 november om 15 uur in de Bibliotheek in Raalte, gratis, voor kinderen van 8-12 jaar.

Lees verder »

Bibliotheek Salland, Ommen: Schrijver Ronald Giphart treedt op

Op zaterdag 26 november om 14.30 uur komt schrijver Ronald Giphart naar de Bibliotheek in Ommen. Giphart is een van de bekendste hedendaagse Nederlandse literaire schrijvers. Natuurlijk gaat hij het over zijn werk hebben. Ook zal hij ingaan op de thema’s vitaliteit, ouder worden en leefstijl.

Lees verder »

Ton Strien schreef voorwoord voor boek Hasan Kaddour

Ton Strien nam op 1 september afscheid als burgemeester van de gemeente Olst- Wijhe. Hij schreef een prachtig voorwoord voor het boek ‘Het verhaal van mijn twee dorpen, van Saraqib naar Olst’ dat Olstenaar met Syrische roots Hasan Kaddour schreef. Hasan is in 2016 in Olst komen wonen. Hij is journalist, schrijver en dichter en schrijft columns voor HierInSalland.

Lees verder »

Gosse Jongstra introduceert zijn bundel ‘Fries op de Boskamp’

Ontmoet columnist Gosse Jongstra, de Fries van de Boskamp op 19 november bij boekhandel Korten in Olst.

Lees verder »

Bibliotheek Raalte: Marjan Berk over oud worden en jong blijven

Op zaterdag 19 november om 14.30 uur komt schrijfster en actrice Marjan Berk naar de Bibliotheek in Raalte. Ze vertelt over haar leven, over optimistisch ouder worden en welke rol boeken daarbij spelen.

Lees verder »

Hasan Kaddour brengt boek uit: Het verhaal van mijn twee dorpen, van Saraqib naar Olst

HierInSalland columnist, schrijver en dichter Hasan Kaddour brengt een boek uit waarin hij in verhalen zijn leven beschrijft dat sterk beïnvloed werd door zijn vlucht voor de terreur in Syrië naar het vreedzame Olst, waar hij met zijn gezin een nieuw leven opbouwt.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.