Laatste berichten Leefbaarheid

Goede zorg voor iedereen | Leefbaarheid | Meedoen | Zorg

Overijsselse Vrijwilligersprijs 4x uitgereikt in gemeente Olst-Wijhe

Redactie | 2 december 2023
Column | Geest | Goede zorg voor iedereen | Leefbaarheid | Meedoen | Sociaal

’t Natuurlijk Huus: Natuurlijke menselijke diversiteit

Evenement | Leefbaarheid | Meedoen | Natuur | Verduurzaming

Gemeente Raalte draagt bij aan groenere toekomst door tegelwippen

Goede zorg voor iedereen | Leefbaarheid | Media | Verduurzaming

Het Groene Oosten: Tour de Boer 170 kilometer lopen voor een drinkbare Vecht

Leefbaarheid

Extra Sinterklaascadeautje voor kinderen die mantelzorger zijn

Meer berichten

Inwoners denken massaal mee over groei van Raalte en Heino

Inwoners van Raalte en Heino hebben massaal hun input gedeeld over de groei van Raalte en Heino. Zo is de vragenlijst door 2262 mensen ingevuld, zijn er 144 gesprekken op straat gevoerd en hebben vijf personen deelgenomen aan een diepte-interview. De gemeente heeft hiermee een beeld van de zorgen die er leven en de kansen die inwoners zien. 

Lees verder »

MaatschapWij: Economie is meer dan markt, geld en bbp. Waarom leren we dat dan niet op school?

In de klaslokalen en collegezalen is te weinig diversiteit aan economisch denken. Met alleen marktdenken en focus op groei gaan we de grote sociale uitdagingen als ongelijkheid en klimaatverandering niet oplossen. Hier hebben we ook concepten als samenwerking en wederkerigheid voor nodig, pleiten steeds meer economen, docenten en andere onderwijsprofessionals. Zij maken zich hard voor toekomstbestendig economieonderwijs, dat aansluit bij wat nodig is voor het welzijn van de mens en de gezondheid van de planeet.

Lees verder »

Verder bouwen aan een toekomstbestendig Raalte 

Het college van B&W van Raalte heeft een begroting voor 2024 opgesteld. Daarin staan de plannen, kosten en wat dit betekent voor de bankrekening van de gemeente. In de meerjarenraming 2025 – 2027 kijkt de gemeente vooruit naar de komende jaren. Op 2 november bespreekt de gemeenteraad het voorstel.
 

Lees verder »

Deel jouw mening over kwaliteit wandelnetwerken

Hoe tevreden zijn wandelaars over de verschillende regionale wandelnetwerken in de provincies Limburg, Utrecht, Drenthe en Overijssel? Wandelnet heeft, in samenwerking met een aantal regionale routebeheerders, ‘I&O Research’ ingeschakeld om het onderzoek ‘Kwaliteit en tevredenheid wandelnetwerken’ uit te voeren. Help jij mee door de enquête in te vullen?

Lees verder »

Een groene Ramadan en de Koran als duurzame gids

Stichting Groene Moslims verbindt geloof en duurzaamheid.

Lees verder »

Stimuland: Speaking Minds geeft jongeren een stem

Het veranderende klimaat en de gevolgen daarvan op de vitaliteit en leefbaarheid op het platteland, is voor ons, Stimuland, een belangrijk thema. Omdat vooral de jongeren van nu, de langetermijneffecten van klimaatverandering en de milieuproblemen zullen ervaren, vinden wij het belangrijk dat zij bij besluitvormingsprocessen rondom klimaatbeleid betrokken worden. Er zijn jongeren die zich hier uit zichzelf over mee willen praten, maar voor jongeren uit bijvoorbeeld het praktijkonderwijs, vmbo en mbo kan dat lastiger zijn.

Lees verder »

Hoe ziet onze Overijsselse landbouw er overmorgen uit?

Natuur en milieu Overijssel organiseert maandelijks een ‘koffie-uurtje’ om over actuele zaken te discussieren. Dinsdag 24 oktober de eerste sessie met Ruud Pleune.

Lees verder »

Onze IJssel brengt verhalen samen van mensen over de prachtige rivier

Of het om nieuwe natuur gaat, het schoonhouden van de oevers, sportvisserij, boeren of het beschermen van waardevol erfgoed; langs de IJssel bruist het van mensen die zich inzetten voor het landschap en de rivier. OnzeIJssel.nl is een verzamelplek van inspirerende verhalen en initiatieven die dit zichtbaar maken. Iedereen met een initiatief, kan zichzelf aanmelden en laten zien op Onze IJssel.

Lees verder »

Inloopbijeenkomst herinrichting groenstrook Langkamp in Raalte

De hoogspanningslijnen in Raalte Zuid gaan de grond in. Ook wordt het elektriciteitsnet verbeterd en versterkt. Na deze werkzaamheden richt de gemeente de groene strook onder de huidige hoogspanningslijnen opnieuw in. Op 30 oktober is er een inloopbijeenkomst voor de buurt. 

Lees verder »

Bioboer Overesch: Glyfosaat soap

Biologische boer Jan Overesch is zeer teleurgesteld over het kabinetsbesluit om bij het Europees parlement blanco te stemmen voor het verbod op bestrijdingsmiddel glyfosaat.

Lees verder »

Bijzonder duurzame TALA woningen in Olst genomineerd voor Houtbouwprijs

De negen sociale huurwoningen in Olst van natuurlijk bouwbedrijf TALA zijn geselecteerd voor de Nationale Houtbouwprijs.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.