Laatste berichten Leefbaarheid

Goede zorg voor iedereen | Leefbaarheid | Meedoen | Zorg

Overijsselse Vrijwilligersprijs 4x uitgereikt in gemeente Olst-Wijhe

Redactie | 2 december 2023
Column | Geest | Goede zorg voor iedereen | Leefbaarheid | Meedoen | Sociaal

’t Natuurlijk Huus: Natuurlijke menselijke diversiteit

Evenement | Leefbaarheid | Meedoen | Natuur | Verduurzaming

Gemeente Raalte draagt bij aan groenere toekomst door tegelwippen

Goede zorg voor iedereen | Leefbaarheid | Media | Verduurzaming

Het Groene Oosten: Tour de Boer 170 kilometer lopen voor een drinkbare Vecht

Leefbaarheid

Extra Sinterklaascadeautje voor kinderen die mantelzorger zijn

Meer berichten

Lelystad Airport is van de baan: grote meerderheid tegen

Als je de partijprogramma’s er op slaat, is een grote meerderheid van de Tweede Kamer – en dus van Nederland – erop tegen Lelystad Airport alsnog de overloop van Schiphol op te laten vangen. Ondermeer Dalfsenaar Leon Adegeest lijkt daarmee een lange strijd gewonnen te hebben.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Belangrijk (!/?)

Columnist Gosse Jongstra loopt misschien financieel binnen na het invullen van een enquête van de gemeente Olst- Wijhe. Hoe vaak hij deze enquête invulde vermeldt zijn column niet….

Lees verder »

Dorpshuus Heino bestaat 10 jaar

In november bestaat het Dorpshuus Heino 10 jaar. Vind hier een terugblik op deze jaren en bekijk de nieuwsbief.

Lees verder »

Fondsenfestival Overijssel in Dalfsen

Heb je een idee voor je dorp of je buurt, maar geen aanknopingspunten voor financiering? Kom dan op 17 november naar het Fondsenfestival Overijssel in De Trefkoele Dalfsen.

Lees verder »

Monumentale treurbeuk vervangen door een daar verdwenen monument: een muziekkoepel

Marjan Potze uit Heino betreurt de toestand van de treurbeuk in de Hof van Rakhorst. Het is nog maar zeer de vraag of deze weer gezond kan worden en daarom weggehaald moet worden. Als dat zo is, kan het ene monument vervangen worden door een ander monument dat al eerder verdween: een muziekkoepel.

Lees verder »

Volledig programma festival ‘Raalte op Groen’ in het HOFtheater

Niemand minder dan astronaut André Kuipers komt spreken op het festival ‘Raalte op Groen’. Dit festival vindt op zaterdagmiddag 11 november plaats in het HOFtheater. Je kunt hier het volledig programma downloaden!

Lees verder »

treurbeuk

De treurbeuk in Heino is aan het doodgaan… Nu is het een echte treurbeuk

Vorig jaar deed die nog mee om mooiste boom van Nederland te worden. Nu vreet de porseleinzwam hem op. Volgens natuurkenner Arjan Postma betekent dat een onherroepelijk eind aan de beuk.

Lees verder »

Nieuwe KNMI-Klimaatscenario’s roepen op tot actie

Met vier klimaatscenario’s laat het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) zien hoe het Nederlandse klimaat er in 2050 en 2100 uit kan zien. Het klimaat in Nederland gaat hoe dan ook veranderen. Het wordt in alle seizoenen warmer, met meer tropische dagen en minder vorstdagen. De zeespiegel blijft stijgen.

Lees verder »

Ook Salland trekt onderbetaalde arbeidsmigranten aan om een verderfelijk economisch systeem aan praat te houden

Het zijn niet de asielzoekers, maar arbeidsmigranten die de immigratie veroorzaken. En we halen ze zelf hier naar toe, voor het werk waar wij zelf onze neus voor ophalen, voor werk dat niet zou bestaan als we het zelf moesten doen.

Lees verder »

ddw dutch design week

Dutch Design Week: Lees Simpel App vertaalt die onmogelijke brieven van de overheid

Met verhalen richting geven aan de samenleving die op alle fronten verandering behoeft, het is een belangrijk onderdeel van de Dutch Design Week. Die verhalen zetten je aan het denken. Je kunt Chat GPT bijvoorbeeld inzetten om onbegrijpelijke overheidstaal te versimpelen en kunnen algoritmes onze mening beter weergeven dan wijzelf op inspraakavonden?

Lees verder »

Beleef de Nacht van de Nacht op 28 oktober

Op zaterdagavond 28 oktober is alweer de 19e editie van de landelijke Nacht van de Nacht. Het is ’s nachts al lang niet meer écht donker. In veel gebouwen, maar ook in de buitenruimte, staat het licht onnodig aan. Dit is slecht voor nachtactieve dieren zoals nachtvlinders en trekvogels, en het is natuurlijk zonde van de energie. Daarom roept Natuur en Milieu Overijssel iedereen op om tijdens de Nacht, maar liever nog heel het jaar, eens vaker het licht uit te doen.

Lees verder »

Als je lelies mag telen tegen uitspoelen van stikstof naar grondwater, dan gaat er iets heel verkeerd!

In Nederland mag je lelies gebruiken als gewas om te voorkomen dat een teveel aan stikstof uitspoelt naar het grondwater. Maar lelies is het gewas waar het meeste gif op moet! Het is een veel gezien gewas in Salland. Urgenda stuurde een brandbrief naar Den Haag.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.