Laatste berichten kunst

Evenement | kunst | Lezing

Opnieuw bijzondere sprekers bij de catch in Deventer

Redactie | 7 april 2024
Beeldende kunst | Erfgoed | Expositie | kunst | Meedoen

’t Nut organiseert een culturele trip naar kunstdepot museum Boijmans Van Beuningen

Beeldende kunst | Erfgoed | kunst | Lezing

Lezing Frederieke Upmeijer in het Holstohus Olst

Beeldende kunst | Fotografie | kunst

Kunstwerk ‘Boomwortels’ zoekt een mooie plek

Cabaret | Concerten | kunst | Podiumkunst | Theater

Ongekend succesvol seizoen voor Zwolse theaters

Meer berichten

Opnieuw bijzondere sprekers bij de catch in Deventer

De catch keert op 12 april terug naar Deventer in Kunstenlab en belooft weer een heerlijke lente-catch te worden met interessante sprekers

Lees verder »

’t Nut organiseert een culturele trip naar kunstdepot museum Boijmans Van Beuningen

Op zondag 5 mei organiseert ’t Nut Olst- Wijhe een kunstreis naar het unieke depot van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

Lees verder »

Lezing Frederieke Upmeijer in het Holstohus Olst

Op donderdag 11 april zal Frederieke Upmeijer in het Holstohus Olst een lezing geven over kunstdepot Boymans Van Beuningen in Rotterdam.

Lees verder »

Kunstwerk ‘Boomwortels’ zoekt een mooie plek

Beeldend kunstenaar en fotograaf Wil Bijker uit Wijhe exposeerde afgelopen zomer haar kunstwerk ‘Boomwortels’ langs de IJssel bij de Nevengeul tijdens de manifestatie IJsselbiënnale. Zij zoekt nu een blijvende plaats daarvoor.

Lees verder »

Ongekend succesvol seizoen voor Zwolse theaters

Het is halverwege het theaterseizoen en Zwolse theaters heeft al meer dan 135.000 kaarten verkocht. Een aantal dat nog niet eerder is behaald in de geschiedenis van het theater.

Lees verder »

De voorbereidingen voor de IJsselbiënnale 2025

Met de uiterwaarden vol van het winterse hoge water, zijn wij gestart met de voorbereidingen voor de IJsselbiënnale 2025. We denken na over een toekomstbestendig scenario. En dat is leuk en geeft energie! Ook is onze eerste IJsselbiënnale stagiaire begonnen. Marieke van Zwoll (student Van Hall Larenstein) onderzoekt of en hoe we alle informatie die de kunstenaars en onze partners over de IJsselvallei verzamelen toegankelijk kunnen maken en houden voor iedereen. Een bron van informatie, een ‘IJsselbron’.

Lees verder »

discordia theatergroep bouwkunde deventer

Bijzondere theatervoorstelling bij Restaurant Bouwkunde Deventer

‘Doen jullie nog wel eens wat in het theater” is wel een van de meest gestelde vragen die wij in ons restaurant krijgen. Nou niet te vaak. Er is niet voor niets een prachtige nieuwe theatervoorziening, Mimik, in Deventer gebouwd. Af en toe een uitzondering moet echter kunnen.

Lees verder »

Breicafé Olst geeft kunstwerken een accent

Het breicafé in Olst bestaat 1 jaar. Vanwege deze verjaardag willen de initiatiefnemers laten zien dat een idee in korte tijd kan leiden tot een beweging met vele betrokkenen. Een aantal kunstwerken in Olst krijgen een gebreid accent. Het Winkelende Vrouwtje van Theo Scheurs wordt voorzien van een hoed en een tas. In het park staat GA’K, GA’K NIE van Spaceboys er gekleurd bij. Het oorlogsmonument in de Pluimstraat van Firma Hofstra krijgt een sluier van klaprozen en vanaf het bankje van het Willie Dobbenplantsoen door Herensocieteit voorheen Nuts Neut heeft u uitzicht op een klein eiland. 

Lees verder »

Kunstcafé in theatercafé Deventer Schouwburg

Vrijdag 9 februari is er weer een Kunstcafé (10.15-11.45 uur) in het theatercafé van de Deventer Schouwburg. Lokale culturele evenementen staan in deze editie centraal. 

Lees verder »

Beeldend kunstenaar Ank Stegenga exposeert in gemeentehuis Olst- Wijhe

Van 12 januari tot 16 mei exposeert Ank Stegenga bij het gemeentehuis Olst-Wijhe, Raadhuisplein 1 Wijhe. Het thema van haar tentoonstelling is ‘Beweging.’

Lees verder »

Arend- Jan Loozeman: Staren over het IJsselwater

Schrijver en fotograaf Arend- Jan Loozeman maakte een prachtige fotoreportage over onze IJssel met een poëtische begeleiding.

Lees verder »

Inschrijving Open Podium Overijssel 2024 gestart

Talent uit Overijssel opgelet! Schouwburg Hengelo, Deventer Schouwburg en Zwolse theaters slaan de handen ineen en organiseren aankomend jaar opnieuw de talentenjacht ‘Open Podium Overijssel’, waarbij deelnemers zich mogen presenteren op een professioneel podium en waarbij zij kans maken op een hoofdprijs van maar liefst € 3.500,-. De inschrijving voor de voorrondes is gestart.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.