Meer berichten

Afval scheiden scheelt in de portemonnee en levert grondstoffen op

Na de zomervakantie zijn ROVA en de gemeente Olst-Wijhe gestart met de actie Terugwinnaars. Samen met inwoners wil de gemeente ervoor zorgen dat afval weer goede grondstof wordt. Wie grondstoffen terugwint uit afval is een Terugwinnaar. Benieuwd hoe anderen aankijken tegen het scheiden van afval en hoe ze dit aanpakken? Deze week een interview met Annemiek van Laarhoven en Peter Pol uit Wijhe.

Lees verder »

Paul Hawken: “We kunnen de klimaatcrisis in één generatie oplossen”

We nemen, boren, vergiftigen, doden en verbranden … onder het mom van economische groei. Regeneratie is de 180-graden shift die we nodig hebben, stelt bestseller auteur Paul Hawken in zijn nieuwe boek. Want: “Regeneratie is meer dan ideologie of altruïsme. Het is een manier om méér leven te creëren in plaats van minder.”

Lees verder »

Autolobby te machtig? Uitstootnormen in EU worden bijna niet strenger

De Europese Commissie zal geen drastische vermindering eisen van de uitstoot door auto’s. Voor benzineauto’s zou er in de praktijk niets veranderen. De fabrikanten zijn opgelucht, milieuactivisten reageren woedend. ‘Winst is belangrijker dan de gezondheid van Europeanen.’

Lees verder »

Beleef de Nacht van de Nacht op 29 oktober in Olst

Op zaterdagavond 29 oktober is alweer de 18e editie van de landelijke Nacht van de Nacht. In heel Overijssel worden activiteiten georganiseerd waarbij de beleving van de nacht centraal staat. Ga bijvoorbeeld samen met de boswachter op zoek naar nachtdieren, kijk met een telescoop naar de sterren of bezoek een theatervoorstelling of festival in het donker. Nieuwsgierig naar een activiteit bij jou in de buurt? Kijk dan op www.nachtvandenacht.nl.

Lees verder »

Duurzaamheidscoalitie Raalte: reclame alleen maar als je een JA-sticker neemt

Om grote hoeveelheden  papiergebruik te bestrijden heeft de Duurzaamheidscoalitie Raalte raadsvragen gesteld om te bereiken dat reclamedrukwerk alleen nog maar bezorgd mag worden wanneer zich een JA sticker op de brievenbus bevindt.

Lees verder »

Arend Spijker: Droogte op de velden komt door ons waterbeheer. Dat moet anders!

Dit verhaal van 2020 is opnieuw relevant in verband met de droogte.

Lees verder »

Het had wel ietsie meer mogen regenen

Ook zo’n geen last gehad van die regenbui van gisteren?

Lees verder »

Provincie Overijssel heropent op beperkte schaal extern salderen

De provincie creëert weer wat mogelijkheden voor extern salderen,nadat de PAS- regeling door de rechter werd afgeschoten.

Lees verder »

Extinction Rebellion (XR) eist van de ING bank dat zij stopt met financieren van de fossiele industrie

ING onder vuur bij XR, ook in Apeldoorn en Deventer. De eis: Stop financiering fossiele industrie!

Lees verder »

Stikstofvragen

Een inwoner uit Olst- Wijhe is een volger van Hier in Salland en reageert af en toe op de artikelen. Hij rekent zichzelf niet tot de 17.466.212 specialisten die Nederland op vele terreinen heeft, maar stelt zich vragen. Meestal snijden zijn reacties veel hout en gaan wij die als artikelen plaatsen.

Lees verder »

Natuur en Milieu Overijssel: Thuiswerken is makkelijk en handig, maar roept ook veel bezwaren op.

Natuur en Milieu Overijssel heeft bedenkingen bij het stimuleren van thuiswerken zoals vastgelegd in het regeerakkoord en start een brede consultatie binnen de burgerbeweging.

Lees verder »

Waterbazencheck: Hoe waterbewust ben jij?

De gezamenlijke Nederlandse waterbedrijven zijn een campagne begonnen voor bewuste omgang met water. Met ‘Waterbaas’ kun je checken hoe verantwoord je bezig bent.

Lees verder »