Meer berichten

Provincie Overijssel heropent op beperkte schaal extern salderen

De provincie creëert weer wat mogelijkheden voor extern salderen,nadat de PAS- regeling door de rechter werd afgeschoten.

Lees verder »

Extinction Rebellion (XR) eist van de ING bank dat zij stopt met financieren van de fossiele industrie

ING onder vuur bij XR, ook in Apeldoorn en Deventer. De eis: Stop financiering fossiele industrie!

Lees verder »

Stikstofvragen

Een inwoner uit Olst- Wijhe is een volger van Hier in Salland en reageert af en toe op de artikelen. Hij rekent zichzelf niet tot de 17.466.212 specialisten die Nederland op vele terreinen heeft, maar stelt zich vragen. Meestal snijden zijn reacties veel hout en gaan wij die als artikelen plaatsen.

Lees verder »

Natuur en Milieu Overijssel: Thuiswerken is makkelijk en handig, maar roept ook veel bezwaren op.

Natuur en Milieu Overijssel heeft bedenkingen bij het stimuleren van thuiswerken zoals vastgelegd in het regeerakkoord en start een brede consultatie binnen de burgerbeweging.

Lees verder »

Waterbazencheck: Hoe waterbewust ben jij?

De gezamenlijke Nederlandse waterbedrijven zijn een campagne begonnen voor bewuste omgang met water. Met ‘Waterbaas’ kun je checken hoe verantwoord je bezig bent.

Lees verder »

Als alle ijs smelt kan de zeespiegel wel zeventig meter stijgen!

Hoe kan de zeespiegel stijgen terwijl er geen nieuw water bijkomt op aarde. Een ijsschots bevindt zich toch voor 90% onder water? Antwoord van Van Remmen UV Technology: als alles smelt kan het water nog wel zeventig meter stijgen!!!

Lees verder »

Open Dag bij Overesch Ecologische Landbouw, stampvol programma voor jong en oud

Op zondag 12 juni houdt Overesch Ecologische Landbouw weer haar open dag met veel activiteiten en informatie.

Lees verder »

Extinction Rebellion mobiliseert achterban voor protestweek in Olst

Op zaterdag 7 mei organiseren de vijf Oostenlijke lokale afdelingen van Extinction Rebellion (XR) een zogeheten Mobilisatiedag. De dag vindt plaats in Olst en deelname is gratis.

Lees verder »

Klimaatmars Rotterdam

Klimaatmars Rotterdam op 19 juni, georganiseerd door Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, Code Rood, DeGoedeZaak en TNI

Lees verder »

Opwarming en uitstervingsgevaar: wat gebeurt er en wat kun je zelf doen? Informatieavond en actietraining over klimaatcrisis

Bij Goede Buren (Hendrik Droststraat 47) in Olst vindt op donderdag 28 april van 20.00-21:30 uur een bijeenkomst plaats over de actuele stand van zaken en de vraag wat je daar zelf aan kunt doen. Op zondag 1 mei vindt er ook in Olst over hetzelfde onderwerp een actietraining plaats in Het Middenhuis, Rietgors 22.

Lees verder »

Klimaatcrisis Coalitie organiseert een actieconferentie klimaatrechtvaardigheid

De Klimaatcrisis Coalitie organiseert een Actieconferentie voor Klimaatrechtvaardigheid op 23 april in Utrecht. De conferentie is voor mensen die actief zijn in de klimaatbeweging (of meer betrokken willen worden) . Ook is men al druk bezig met een nieuwe klimaatmars.

Lees verder »

Harrie Kiekebosch: onze oorlog tegen het klimaat is pas echt een wereldoorlog

Overshoot Day, de dag waarop we de grondstoffen op hebben die de aarde in een jaar kan maken. Als de hele wereld zou leven als de Nederlanders zijn we er vandaag doorheen. “Minder kinderen” is een onzin-alternatief: De meeste Afrikaanse landen hebben niet eens een overshoot. Minder consumeren is de oplossing.

Lees verder »