Laatste berichten Interview

Meer berichten

NPO 1 radioprogramma ‘Dijkstra & Evenblij Ter Plekke’ live vanuit het Holstohus Olst

Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke streek afgelopen zondag 28 januari neer in het Holstohus in Olst. De sympathieke Eric Dijkstra en Frank Evenblij, interviewden diverse inwoners van de gemeente Olst-Wijhe. De onderwerpen waren slim gekozen en behandelden vraagstukken die overal in Nederland actueel zijn.

Lees verder »

Pronk: Wolfmother slash Paceshifters

Muzikant, schrijver en columnist Arjan Pronk interviewt Paul Dokman van Sallandse band The Paceshifters, die al maandenlang onderweg zijn met roemruchte band Wolfmother.

Lees verder »

Raimon en de Gouden Eeuw in het Holstohus.

Hasan Kaddour interviewde Raimon Noslin van Ut Huus, de geliefde persoon uit de horeca in Olst.

Lees verder »

Irene van de Griendt zat in een Jappenkamp in WOII. Een aangrijpend interview van videoclub ZoomOut Heino

Irene van de Griendt uit Raalte werd geboren in Nederlands Indië, nu Indonesië en maakte daar de Tweede Wereldoorlog mee en de bezetting door de Jappen. Als tweejarige werd zij geïnterneerd in een van de beruchte kampen en kwam daar als zesjarige weer uit. Een aangrijpend video interview, gemaakt door Berend- Jan Horstman van video-club ZoomOut uit Heino.

Lees verder »

Interview met Martje en Heiko Schuetz: Een leven gewijd aan zorg en liefde

HierInSalland journalist Hasan Kaddour deed een indrukwekkend interview met bijzondere inwoners van Olst, waarin liefde en zorgzaamheid de boventoon voeren.

Lees verder »

Volledig programma festival ‘Raalte op Groen’ in het HOFtheater

Niemand minder dan astronaut André Kuipers komt spreken op het festival ‘Raalte op Groen’. Dit festival vindt op zaterdagmiddag 11 november plaats in het HOFtheater. Je kunt hier het volledig programma downloaden!

Lees verder »

Bert en Frouke Huisman kunnen het in Dalfsen goed vinden met hun Oekraïense gasten

Veel Oekraïners vinden snel hun weg hier in Nederland. Maar hoe zit dat met de mensen die hen zo snel onderdak gaven? Bert en Frouke Huisman uit Dalfsen zijn erg tevreden met hun Oekraïense gasten. Maar ze zijn dan ook al wel wat gewend.

Lees verder »

Hoe ziet onze Overijsselse landbouw er overmorgen uit?

Natuur en milieu Overijssel organiseert maandelijks een ‘koffie-uurtje’ om over actuele zaken te discussieren. Dinsdag 24 oktober de eerste sessie met Ruud Pleune.

Lees verder »

Naaiatelier en dameskleding Bandaris in Olst

Olster journalist Hasan Kaddour ging eens kijken hoe het nu gaat bij naaiatelier Bandaris van Bandar Abdulmoula in Olst

Lees verder »

Nieuwe aflevering van ‘Watvinnie’, de talkshow van nieuwsplatform HierInSalland

Hier kun je weer een video- uitzending bekijken van de talkshow ‘Watvinnie’ van HierInSalland. Deze keer met het motto ‘Op zoek naar geluk, we doen het allemaal’. Maar een vluchteling zou dat niet mogen? Daar denkt Mirjam Wolf van Vluchtelingenwerk Salland heel anders over.
Bert Hekman van Omnivereniging Broekland en Mirjam Wolf van Vluchtelingenwerk Salland stellen vast dat zonder vrijwilligerswerk de samenleving in Salland hopeloos vastloopt.

Lees verder »

alexei oekraïne

Alexei Tryfonov probeert vanuit Dalfsen zijn gezin en veel andere Oekraïners een goede herstart te geven

Alexei Tryfonov is met zijn vrouw Irina en vijf kinderen neergestreken in Dalfsen. Aan de Veldhoeveweg is het gezin bezig rustig een nieuw bestaan op te bouwen in een deel van de woning die de familie Huisman ze beschikbaar gesteld heeft. Hoe vergaat het deze nieuwe Sallanders? Lees en bekijk de foto’s.

Lees verder »

Robin en Pauline bouwden op Olstergaard in Olst

Olstergaard in Olst is een nieuwbouwwijk waar een grotere vrijheid van bouwen bestaat, waardoor een bijzondere wijk ontstaat. Vlakbij de ook al unieke Aardehuis woningen. Pauline en Robin vertellen hier meer over het proces.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.