Laatste berichten Interview

Column | Interview | Muziek | Podiumkunst

Arjan Pronk: De lol van Rock&Roll

Arjan Pronk | 28 juni 2024
Advies | Biodiversiteit | Interview

Landschap Overijssel maakt zich zorgen over de waterwinning in de toekomst

Interview | Politiek | Woonomgeving

De baksteen op de maag van Raalter wethouder Breunissen

Berichten | Column | Interview

Bijzondere Bosnische avond in het Holstohus Olst

Evenement | Genieten | Interview | Media | Meedoen | Opinie | Sociaal

NPO 1 radioprogramma ‘Dijkstra & Evenblij Ter Plekke’ live vanuit het Holstohus Olst

Meer berichten

Arjan Pronk: De lol van Rock&Roll

Samen met streekgenoten Henk Johannes Wesselink, Bertolf Lentink, Niek Cival en Stef Hoekjen schreef Arjan Pronk een prachtig interview voor ‘Harder’, het magazine van de Zwarte Cross.

Lees verder »

Landschap Overijssel Vechterweert

Landschap Overijssel maakt zich zorgen over de waterwinning in de toekomst

De vraag naar drinkwater in Overijssel wordt de komende jaren groter. Nu wordt er in Overijssel zo’n 70 miljoen kuub per jaar aan grondwater onttrokken. Dat stijgt waarschijnlijk met dertig procent tegen het jaar 2050. Landschap Overijssel maakt zich zorgen om de negatieve effecten van grondwaterwinning op natuur en wil waar mogelijk samen optrekken met drinkwaterbedrijf Vitens.

Lees verder »

De baksteen op de maag van Raalter wethouder Breunissen

In Raalte is veel reuring over de toekomst van het gemeenteonderkomen. Een gesprek met wethouder Breun Breunissen en projectleider Vincent van Zuijlen van de gemeente Raalte.

Lees verder »

Bijzondere Bosnische avond in het Holstohus Olst

Als je in onze samenleving in Oost-Salland rondkijkt, vind je jezelf als een ambachtsman van damast die overal gouden draden ontdekt. Dit was duidelijk voor mij tijdens mijn ontmoeting en interview met een andere gouden draad toegevoegd aan het Damasten weefsel van onze Sallandse gemeenschap: de Bosnische Almira Sabirovic. Op 19 april kun je kennismaken met haar kookkunsten in het Holstohus in Olst.

Lees verder »

NPO 1 radioprogramma ‘Dijkstra & Evenblij Ter Plekke’ live vanuit het Holstohus Olst

Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke streek afgelopen zondag 28 januari neer in het Holstohus in Olst. De sympathieke Eric Dijkstra en Frank Evenblij, interviewden diverse inwoners van de gemeente Olst-Wijhe. De onderwerpen waren slim gekozen en behandelden vraagstukken die overal in Nederland actueel zijn.

Lees verder »

Pronk: Wolfmother slash Paceshifters

Muzikant, schrijver en columnist Arjan Pronk interviewt Paul Dokman van Sallandse band The Paceshifters, die al maandenlang onderweg zijn met roemruchte band Wolfmother.

Lees verder »

Raimon en de Gouden Eeuw in het Holstohus.

Hasan Kaddour interviewde Raimon Noslin van Ut Huus, de geliefde persoon uit de horeca in Olst.

Lees verder »

Irene van de Griendt zat in een Jappenkamp in WOII. Een aangrijpend interview van videoclub ZoomOut Heino

Irene van de Griendt uit Raalte werd geboren in Nederlands Indië, nu Indonesië en maakte daar de Tweede Wereldoorlog mee en de bezetting door de Jappen. Als tweejarige werd zij geïnterneerd in een van de beruchte kampen en kwam daar als zesjarige weer uit. Een aangrijpend video interview, gemaakt door Berend- Jan Horstman van video-club ZoomOut uit Heino.

Lees verder »

Interview met Martje en Heiko Schuetz: Een leven gewijd aan zorg en liefde

HierInSalland journalist Hasan Kaddour deed een indrukwekkend interview met bijzondere inwoners van Olst, waarin liefde en zorgzaamheid de boventoon voeren.

Lees verder »

Volledig programma festival ‘Raalte op Groen’ in het HOFtheater

Niemand minder dan astronaut André Kuipers komt spreken op het festival ‘Raalte op Groen’. Dit festival vindt op zaterdagmiddag 11 november plaats in het HOFtheater. Je kunt hier het volledig programma downloaden!

Lees verder »

Bert en Frouke Huisman kunnen het in Dalfsen goed vinden met hun Oekraïense gasten

Veel Oekraïners vinden snel hun weg hier in Nederland. Maar hoe zit dat met de mensen die hen zo snel onderdak gaven? Bert en Frouke Huisman uit Dalfsen zijn erg tevreden met hun Oekraïense gasten. Maar ze zijn dan ook al wel wat gewend.

Lees verder »

Hoe ziet onze Overijsselse landbouw er overmorgen uit?

Natuur en milieu Overijssel organiseert maandelijks een ‘koffie-uurtje’ om over actuele zaken te discussieren. Dinsdag 24 oktober de eerste sessie met Ruud Pleune.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.