Meer berichten

Naaiatelier en dameskleding Bandaris in Olst

Olster journalist Hasan Kaddour ging eens kijken hoe het nu gaat bij naaiatelier Bandaris van Bandar Abdulmoula in Olst

Lees verder »

Nieuwe aflevering van ‘Watvinnie’, de talkshow van nieuwsplatform HierInSalland

Hier kun je weer een video- uitzending bekijken van de talkshow ‘Watvinnie’ van HierInSalland. Deze keer met het motto ‘Op zoek naar geluk, we doen het allemaal’. Maar een vluchteling zou dat niet mogen? Daar denkt Mirjam Wolf van Vluchtelingenwerk Salland heel anders over.
Bert Hekman van Omnivereniging Broekland en Mirjam Wolf van Vluchtelingenwerk Salland stellen vast dat zonder vrijwilligerswerk de samenleving in Salland hopeloos vastloopt.

Lees verder »

alexei oekraïne

Alexei Tryfonov probeert vanuit Dalfsen zijn gezin en veel andere Oekraïners een goede herstart te geven

Alexei Tryfonov is met zijn vrouw Irina en vijf kinderen neergestreken in Dalfsen. Aan de Veldhoeveweg is het gezin bezig rustig een nieuw bestaan op te bouwen in een deel van de woning die de familie Huisman ze beschikbaar gesteld heeft. Hoe vergaat het deze nieuwe Sallanders? Lees en bekijk de foto’s.

Lees verder »

Robin en Pauline bouwden op Olstergaard in Olst

Olstergaard in Olst is een nieuwbouwwijk waar een grotere vrijheid van bouwen bestaat, waardoor een bijzondere wijk ontstaat. Vlakbij de ook al unieke Aardehuis woningen. Pauline en Robin vertellen hier meer over het proces.

Lees verder »

Op bezoek bij de biologische B(r)oertjes Klunder

Jet Nieboer van Stichting IJssellandschap interviewde de broers Klunder in Deventer aan de IJssel, die zijn overgeschakeld op biologisch boeren.

Lees verder »

Sofie (16) uit Herxen zeilde zes maanden over de oceanen

In de rubriek ‘Jong in Salland’ interviewt journalist Marius Jaspers jongeren uit Salland. Deze keer Sofie uit Herxen, die midden in haar havo schooljaar een half jaar op zeereis ging.

Lees verder »

Pronk: Niet Nølen mar Høken

Op visite bij überhøker Buizen Beernd voor het Zwarte Cross magazine “HARDER!”, de vettigste gløssy uit het schap. Een stukkie over o.a. nøhlen…

Lees verder »

Groencentrum Hoveniersbedrijf Holsto Tuinen & Buitenleven, het Olster biologische plantenparadijs voor Salland

Langs de dijk tussen Deventer en Zwolle trekt een opvallend attractief beeld bij Olst zeker je aandacht. Het is geen gewone kwekerij die je passeert, maar als je geïnteresseerd bent in biologische planten, vind je hier het eerste biologische groencentrum op nationaal niveau: Groencentrum Hoveniersbedrijf Holsto Tuinen & Buitenleven.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Van Shiraz in Iran naar de boot in Deventer

Herinneringen, gevoelens en ambities zijn individuele invloeden op de persoonlijkheidsvorming van elke vluchteling die onst land bereikt, na een levensgevaarlijke vlucht via zeeën en bossen. Dit vormt je persoonlijkheid door de blijvende herinneringen aan onrecht, pijn en frustratie in het geboorteland en tijdens de reis.

Lees verder »

Stimuland: Jongerenparticipatie in het landelijk gebied

Voor deze speciale klimaatnieuwsbrief spreekt Stichting Stimuland twee klimaat-betrokken jongeren over de opgaves in het landelijk gebied: Teun van den Brand (20) en Leanne Gijsbertse (26). Beiden zetten zij zich actief in voor een duurzaam platteland.

Lees verder »

Matthijs Nijboer neemt afscheid bij Natuur en Milieu Overijssel

Bij het afscheidsinterview met Matthijs Nijboer geeft hij een duidelijke missie aan: Overheid moet scherper aangeven wat er moet gebeuren, dan kan de samenleving beter uit de voeten met de vraag waarom en hoe we de enorme problemen gaan oplossen. In dit interview blikken we terug op het directeurschap van Matthijs Nijboer bij Natuur en Milieu Overijssel en de positie van NMO binnen de samenleving en het politieke speelveld.

Lees verder »

Hasan Kaddour: De vluchtelingen op de boot in Deventer zijn een prachtige ervaring

Aan de oevers van de IJssel in de stad Deventer, ligt een boot aangemeerd waarop vluchtelingen wonen die uit verschillende landen komen. Het ontmoeten van de vluchtelingen op de boot bevestigt het juiste idee dat de vluchtelingen niet uit het niets komen, maar dat sommigen van hen kunnen worden beschouwd als vruchten die zijn gerijpt door de ervaringen van het mooie en harde verleden en om hun vruchten hier in Salland en Nederland aan te bieden. Journalist Hasan Kaddour uit Olst interviewde enkelen van hen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.