Laatste berichten Iedere dag

Meer berichten

Wij is het nieuwe ik: de gemeenschap heeft de toekomst

Lang gingen we uit van het idee dat de mens van nature puur uit eigenbelang handelt. Daar hebben we onze systemen en instituties omheen gebouwd. Maar nu onze wereld begint te haperen, hapert onze overtuiging mee.

Lees verder »

Nomineer groene kanjer(s) voor Overijsselse vrijwilligersprijs

Iedere inwoner van Overijssel kan vanaf nu een provinciegenoot die zich inzet voor groen en natuur nomineren. Dus heb je een buurvrouw, vader, dochter of zus die vrijwillig helpt met tellen, knotten of adviseert over meer vogels in de tuin?

Lees verder »

Dichterlijke nieuwjaarswens van Bert Hinnen

Een prachtige bespiegeling van Bert Hinnen voor 2023!

Lees verder »

Plattelandologisch Instituut in jouw dorpshuis?

De provincie Overijssel biedt dorpshuizen de gelegenheid om een filmavond te organiseren met Het Plattelandologisch Instituut.

Lees verder »

Snoeihout in het buitengebied van Raalte? Laat het gratis ophalen

Tussen 13 en 17 december kan snoeihout in het buitengebied van Raalte weer gratis opgehaald worden.

Lees verder »

Nieuw scenario #VetVeilig the game blijkt succes

Vorige maand lanceerde Veiligheidsregio IJsselland met ‘De Val’ het nieuwste scenario van #VetVeilig the game. Dat blijkt een succes, want de is inmiddels 190 keer gespeeld. Dat is vergelijkbaar met het eerste scenario (De Brand), want die werd ruim 220 keer gespeeld tijdens de campagneperiode.

Lees verder »

GGD IJsselland neemt nieuwe testlocatie Paxtonstraat in gebruik

GGD IJsselland neemt op dinsdag 21 september de nieuwe testlocatie in Zwolle in gebruik. Deze nieuwe locatie bevindt zich aan de Paxtonstraat 17. In de IJsselhallen worden in de ochtend van 20 september juist de…

Lees verder »

Certificaat Veilig Buitengebied voor IJsselland Zuid

Zowel Deventer, Raalte als Olst-Wijhe hebben de eerste ster van Overijssel voor het Keurmerk Veilig Buitengebied in ontvangst genomen. De uitreiking vond plaats in Zichtstal Pleegste in Raalte.

Lees verder »

2Switch blijft de kringloop van Raalte

ROVA verlengt in opdracht van de gemeente Raalte het contract met de 2Switch kringloopwinkel. De inwoners van Raalte kunnen daarmee ook de komende zeven jaar voor een klein bedrag allerlei goederen aanschaffen. Ook biedt 2Switch…

Lees verder »

Brandweer IJsselland beschikt over coldcutter

Na een periode van inbouwen en oefenen, beschikt Brandweer IJsselland vanaf nu definitief over een coldcutter. Hiermee kan de brandweer met een waterstraal onder hoge druk een gat boren in o.a. hout, staal en beton….

Lees verder »

Isolatielocatie voor asielzoekers met coronavirus tijdelijk uitgebreid

Park Alerdinck in Laag Zuthem breidt de isolatielocatie voor asielzoekers met corona tijdelijk uit. De reden hiervan is de opvang van met corona besmette vluchtelingen uit Afghanistan. Er kunnen nu in totaal zo’n 160 mensen verblijven, dat zijn er vijftig meer dan voorheen.

Lees verder »

Gezondheidsmonitor: Inwoners IJsselland ervaren hun algemene gezondheid als goed

De overgrote meerderheid van de volwassenen (82%) in de regio IJsselland ervaart hun algemene gezondheid als (zeer) goed. Dit blijkt uit recente cijfers van de vierjaarlijkse Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen. De regio IJsselland behoort hiermee tot de drie GGD-regio’s met de hoogste score. 

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.