Laatste berichten Hergebruik

Hergebruik | Verduurzaming

Het is modemaand bij Het Goed

Redactie | 19 september 2023
Column | Hergebruik | Meedoen | Verduurzaming

Consuminderen is makkelijker dan je denkt, helemaal met deze tips

Circulaire economie | Hergebruik | Meedoen | Sociaal | Verduurzaming

Training kunststofherkenning van PSP en Noggus&Noggus slaat aan

Column | Hergebruik | Meedoen | Milieu | Verduurzaming

’t Natuurlijk Huus: Afval recyclen

Circulaire economie | Hergebruik

De koffer/bak van ‘onze Tante Leen’ gaat open in Lemelerveld

Meer berichten

Het is modemaand bij Het Goed

De zomerse outfits maken langzaamaan plaats (op deze week na☀️) voor een tussenjas, warme trui en je favoriete paar winterlaarzen. Loop jij samen met ons de zomer uit? We inspireren je graag met de huidige mode- en kleurtrends, maar dan duurzaam én voor prima prijsjes.

Lees verder »

Consuminderen is makkelijker dan je denkt, helemaal met deze tips

Consumeren is de motor van ons kapitalistische systeem, en we doen het bijna allemaal. Onbewust, maatschappelijk bewust, duurzaam of milieubewust. Wil jij uren, euro’s en milieu-impact besparen en headspace creëren? Sta dan eens stil bij je consumentenkeuzes en duik in het concept consuminderen.

Lees verder »

Training kunststofherkenning van PSP en Noggus&Noggus slaat aan

Bijzonder tafereel bij kringloopbedrijf 2Switch in Raalte deze week. In de innamehal onderzoeken medewerkers allerlei plastic artikelen. Staat er een symbooltje op? Hoe klinkt het als je erop tikt? Is het buigzaam? Doorzichtig? Drijft het? Termen als HDPE, PVC, PP, PS en PC vliegen over tafel. Ze doen de Training Kunststofherkenning, ontwikkeld door WaardeRing-partners Noggus&Noggus in Dalfsen en Polymer Science Park in Zwolle. Want plastic sorteren levert veel op. 

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Afval recyclen

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over afval recyclen.

Lees verder »

De koffer/bak van ‘onze Tante Leen’ gaat open in Lemelerveld

Op 25 januari jl. werd de grootste kledingkast van Overijssel geopend. Inmiddels 20 weken verder, is de familie flink uitgedijd met nieuwe leden, zijn de eerste cursisten groepen trots op hun werkstukken, is de collectie van winter- naar zomerkleding gewisseld èn is de kledingkast overvol.

Lees verder »

Kringloop Innamepunt op het ROVA Milieubrengstation is een groot succes

Het loopt als een trein: het innamepunt van Kringloop Zwolle op het Zwolse Milieubrengstation van ROVA, een project van circulair ambachtsnetwerk WaardeRing.

Lees verder »

Overijsselse leerlijn ‘Behoud het Kerkgebouw’

In Overijssel komen steeds meer kerkgebouwen leeg te staan. De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat deze gebouwen behouden blijven voor de toekomst van het kerkdorp en biedt daarom de leerlijn Behoud het Overijsselse kerkgebouw aan. In deze leerlijn ga je aan de slag met toekomstplannen voor jouw kerkgebouw. Daarbij krijg je hulp van experts.

Lees verder »

Cibap: Zo komt die duurzame economie er wel

‘Ontwerp een duurzaam bouwpakket waarmee kinderen van restmateriaal op ons festival iets leerzaams en leuks in elkaar kunnen zetten.’ Dat was de opdracht van de organisatoren van het Makersfestival Zwolle aan studenten van Cibap, vakschool voor vormgeving.

Lees verder »

Wat doen jullie duurzaam Nellie en Henk?

‘Wat doe je duurzaam?’ vraagt HierInSalland aan Sallanders. Henk van der Wal en Nellie Verhoef kochten enkele jaren geleden de verwaarloosde rijksmonumenten De Vlaminckhorst in Heino en begonnen een omvangrijke restauratie van de spieker, de boerderij, de schuren en de omliggende flora en fauna. Uitgangspunt was alles terugbrengen naar de situatie van 1858. Duurzaamheid en hergebruik hadden de hoogste prioriteit.

Lees verder »

Paarse krokodil welkom bij Kringloopwinkel en Milieubrengstation

Wanneer je opblaasspullen lek raken, gooi ze dan niet bij het grofvuil. Je kunt die naar een milieubrengstation of kringloopwinkel brengen. Dan wordt er grondstof voor nieuwe producten uit gemaakt.

Lees verder »

Schatkamer Zwolle voor vintage artikelen groot succes

Zwollenaren lopen warm voor vintage producten en circulair design bij De Schatkamer, bij de Kringloop aan de Veerallee.

Lees verder »

Albert Heijn schaft plastic zakjes voor groente en fruit af

Albert Heijn klanten kunnen voortaan gebruik maken van duurzame verszakjes. Deze zijn wasbaar en gaan tientallen keren mee. Dit om de hoeveelheid plasticafval te reduceren.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.