Laatste berichten Hergebruik

Meer berichten

Overijsselse leerlijn ‘Behoud het Kerkgebouw’

In Overijssel komen steeds meer kerkgebouwen leeg te staan. De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat deze gebouwen behouden blijven voor de toekomst van het kerkdorp en biedt daarom de leerlijn Behoud het Overijsselse kerkgebouw aan. In deze leerlijn ga je aan de slag met toekomstplannen voor jouw kerkgebouw. Daarbij krijg je hulp van experts.

Lees verder »

Cibap: Zo komt die duurzame economie er wel

‘Ontwerp een duurzaam bouwpakket waarmee kinderen van restmateriaal op ons festival iets leerzaams en leuks in elkaar kunnen zetten.’ Dat was de opdracht van de organisatoren van het Makersfestival Zwolle aan studenten van Cibap, vakschool voor vormgeving.

Lees verder »

Wat doen jullie duurzaam Nellie en Henk?

‘Wat doe je duurzaam?’ vraagt HierInSalland aan Sallanders. Henk van der Wal en Nellie Verhoef kochten enkele jaren geleden de verwaarloosde rijksmonumenten De Vlaminckhorst in Heino en begonnen een omvangrijke restauratie van de spieker, de boerderij, de schuren en de omliggende flora en fauna. Uitgangspunt was alles terugbrengen naar de situatie van 1858. Duurzaamheid en hergebruik hadden de hoogste prioriteit.

Lees verder »

Paarse krokodil welkom bij Kringloopwinkel en Milieubrengstation

Wanneer je opblaasspullen lek raken, gooi ze dan niet bij het grofvuil. Je kunt die naar een milieubrengstation of kringloopwinkel brengen. Dan wordt er grondstof voor nieuwe producten uit gemaakt.

Lees verder »

Schatkamer Zwolle voor vintage artikelen groot succes

Zwollenaren lopen warm voor vintage producten en circulair design bij De Schatkamer, bij de Kringloop aan de Veerallee.

Lees verder »

Albert Heijn schaft plastic zakjes voor groente en fruit af

Albert Heijn klanten kunnen voortaan gebruik maken van duurzame verszakjes. Deze zijn wasbaar en gaan tientallen keren mee. Dit om de hoeveelheid plasticafval te reduceren.

Lees verder »

Gemeente Raalte: 38.500 euro extra opbrengst voor inzamelaars oud papier

Door stijgende papierprijzen kon de gemeente Raalte de inzamelende scholen en verenigingen blij maken met een hogere opbrengst.

Lees verder »

Barbara Jansen, wat doe jij duurzaam? Composteren!

Barbara Jansen volgt en gebruikt de compostbrigade.nl want dat scheelt compost inkopen en voorkomt containers (en kosten voor ledigingen) aan de weg.

Lees verder »

Sanne Kamerling, wat doe jij duurzaam: Echt heel veel, maar dan nog schrik je van de verborgen impact

Als Sanne Kamerling vertelt over wat ze duurzaam doet, val je wellicht eerst van de stoel hoeveel dat is, maar dan blijkt uiteindelijk dat het nog best een beetje meer kan! Door Sanne Kamerling. Het…

Lees verder »

“Alle Shampooflessen Verzamelen!” is het beste circulaire burgerinitiatief van Overijssel

Alle Shampooflessen Verzamelen! uit Dalfsen wint de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief van Overijssel. Deze aanmoedigingsprijs is in het leven geroepen door Natuur en Milieu Overijssel en werd afgelopen dinsdag uitgereikt: heel toepasselijk in…

Lees verder »

Grof tuinafval; ROVA, Jansen of toch het paasvuur?

Hans van Zwolle vraagt zich af waar hij met zijn tuinafval terecht moet, nu de inwoners van Olst- Wijhe moeten gaan betalen wanneer ze het aan de ROVA aanbieden.

Lees verder »

Maatschappelijke organisaties in Raalte kunnen mogelijk binnenkort eenvoudiger afval scheiden

Naar aanleiding van een verzoek van Museum De Laarman in Luttenberg aan HierInSalland heeft het college van B&W Raalte heeft een principebesluit genomen om maatschappelijke organisaties in de gelegenheid te stellen PMD afval aan te bieden om zo tot een betere afvalscheiding te komen. De gemeenteraad zal hier binnenkort een beslissing over nemen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.