Meer berichten

Schatkamer Zwolle voor vintage artikelen groot succes

Zwollenaren lopen warm voor vintage producten en circulair design bij De Schatkamer, bij de Kringloop aan de Veerallee.

Lees verder »

Albert Heijn schaft plastic zakjes voor groente en fruit af

Albert Heijn klanten kunnen voortaan gebruik maken van duurzame verszakjes. Deze zijn wasbaar en gaan tientallen keren mee. Dit om de hoeveelheid plasticafval te reduceren.

Lees verder »

Gemeente Raalte: 38.500 euro extra opbrengst voor inzamelaars oud papier

Door stijgende papierprijzen kon de gemeente Raalte de inzamelende scholen en verenigingen blij maken met een hogere opbrengst.

Lees verder »

Barbara Jansen, wat doe jij duurzaam? Composteren!

Barbara Jansen volgt en gebruikt de compostbrigade.nl want dat scheelt compost inkopen en voorkomt containers (en kosten voor ledigingen) aan de weg.

Lees verder »

Sanne Kamerling, wat doe jij duurzaam: Echt heel veel, maar dan nog schrik je van de verborgen impact

Als Sanne Kamerling vertelt over wat ze duurzaam doet, val je wellicht eerst van de stoel hoeveel dat is, maar dan blijkt uiteindelijk dat het nog best een beetje meer kan! Door Sanne Kamerling. Het…

Lees verder »

“Alle Shampooflessen Verzamelen!” is het beste circulaire burgerinitiatief van Overijssel

Alle Shampooflessen Verzamelen! uit Dalfsen wint de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief van Overijssel. Deze aanmoedigingsprijs is in het leven geroepen door Natuur en Milieu Overijssel en werd afgelopen dinsdag uitgereikt: heel toepasselijk in…

Lees verder »

Grof tuinafval; ROVA, Jansen of toch het paasvuur?

Hans van Zwolle vraagt zich af waar hij met zijn tuinafval terecht moet, nu de inwoners van Olst- Wijhe moeten gaan betalen wanneer ze het aan de ROVA aanbieden.

Lees verder »

Maatschappelijke organisaties in Raalte kunnen mogelijk binnenkort eenvoudiger afval scheiden

Naar aanleiding van een verzoek van Museum De Laarman in Luttenberg aan HierInSalland heeft het college van B&W Raalte heeft een principebesluit genomen om maatschappelijke organisaties in de gelegenheid te stellen PMD afval aan te bieden om zo tot een betere afvalscheiding te komen. De gemeenteraad zal hier binnenkort een beslissing over nemen.

Lees verder »

Kerstbomeninzameling Olst en Wijhe

Vanwege de coronamaatregelen zamelt de gemeente Olst- Wijhe afgedankte kerstbomen dit jaar anders in.

Lees verder »

Wat doe jij duurzaam Doeschka Doesburg?: Ik ben bewust en duurzaam in mijn keukentje

Onze keuken is piepklein. Dat beperkt sowieso het aantal apparaten, anders is er geen ruimte om lekker te kunnen kokkerellen.  Plantaardig in ons geval, we eten geen vlees, vis of zuivel. Dat is onze meest…

Lees verder »

Het Groene Oosten weer te zien op RTV Oost en sociale media

Het groene Oosten zendt vandaag aflevering 6 uit op RTV Oost en op sociale media. Onderwerpen zijn: operatielamp, lantaarnpaal en citruspers tot unieke Harley. En minder afval dankzij biologisch afbreekbare medicijnzakjes en wormen.

Lees verder »

Opa Kers, wat doe jij duurzaam? Ik geniet ervan dingen aandacht, tijd en arbeid te geven

Anne Marie Kers schreef vorige week in deze rubriek over wat zij duurzaam doet. “Maar mijn opa is misschien nog wel veel duurzamer bezig,’ liet ze zich ontvallen. Nou, dan maken we deze week ruimte…

Lees verder »