Meer berichten

Zorgboerderij Damhoeve begint aan bouw zorgappartementen voor mensen met dementie

Boerderij Damhoeve tussen Dalfsen en Heino had geen opvolging voor het agrarisch bedrijf en besloot het roer om te gooien naar zorgboerderij voor mensen met dementie. Aanvankelijk in dagbesteding, maar nu komen er ook appartementen voor permanent verblijf.

Lees verder »

Gezondheidsmonitor Jeugd: Middelbare scholieren minder gelukkig dan voor de coronacrisis

De landelijke GGD’s hebben onderzoek gedaan naar de gevolgen van corona op onze jeugd.

Lees verder »

een kijkje in de tuin van Hof van Breecamp

Anders kijken naar voedsel: De Hof van Breecamp in Zwolle

Veel mensen zijn – in de overtuiging dat we op de huidige manier niet door kunnen gaan – op zoek naar een andere manier om om te gaan met onze voedselvoorziening. ‘Hier in Salland’ ging op zoek naar voorbeelden van personen en groepen die het al anders doen. Zo kwamen we onder andere terecht in het uiterste puntje van Zwolle. Wil jij jouw voorbeeld ook met onze lezers delen, neem dan contact met ons op.

Lees verder »

Startschot voor groot bestrijdingsmiddelen onderzoek Meten=Weten

De vereniging Meten=Weten heeft de laatste jaren al veel grensverleggende metingen uitgevoerd in gebieden met intensieve sierteelt zowel in Drenthe als daarbuiten. Daardoor is meer inzicht gekregen in de verspreiding van bestrijdingsmiddelen in de natuur en de directe leefomgeving van omwonenden.

Lees verder »

FysioSas in Heino presenteert nieuwe praktijk tijdens open dag

Op zaterdag 28 mei gooit eigenaar Saskia Fühler-Mars bij haar nieuwe praktijk FysioSas de deuren open in Paall5 te Heino. Kom en maak kennis!

Lees verder »

Energietip: Een keertje langer onder de douche maakt eigenlijk niet uit, als de randvoorwaarden maar natuurlijk zijn

Moet je een bad of een douche nemen om het milieu én je portemonnee te sparen? Anders aankijken tegen hygiëne is ook een optie

Lees verder »

Enquête hartritmestoornissen en pesticiden vraagt deelnemers

Boezemfibrilleren, ook wel atriumfibrilleren genoemd, is de meest voorkomende hartritmestoornis in Nederland. Stichting AtriumFibrilleren Innovatie Platform (AFIP) wil hier meer inzicht krijgen en nodigt u uit een enquête in te vullen.

Lees verder »

Bibliotheek Salland bloeddrukmeetpunt Hartstichting tijdens de MeiMeetMaand

Meet gratis uw bloeddruk tijdens de Mei Meet Maand bij de bibliotheken in Raalte, Olst en Ommen

Lees verder »

Leontien Hommels zittend bij een boom

Droomgesprekken met GGD IJsselland: Leontien Hommels

GGD IJsselland inspireert over een gezonde leefomgeving in de regio. Dit doen ze met een serie interviews met twaalf professionals. Tijdens deze ‘droomgesprekken’ gingen GGD medewerkers in gesprek met de professionals. Hoe ziet hun droombeeld van een gezonde leefomgeving eruit? En welke verandering is daarvoor nodig? Deze week: Leontien Hommels.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Armoe troef

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel iets dat op zijn pad komt. Ondanks het mooie weer wordt Sjaak vandaag niet vrolijk van zijn wandeling over het platteland. 

Lees verder »

Daan Zandbelt met een OV-fiets

Droomgesprekken met GGD IJsselland: Daan Zandbelt

GGD IJsselland inspireert over een gezonde leefomgeving in de regio. Dit doen ze met een serie interviews met twaalf professionals. Tijdens deze ‘droomgesprekken’ gingen GGD medewerkers in gesprek met de professionals. Hoe ziet hun droombeeld van een gezonde leefomgeving eruit? En welke verandering is daarvoor nodig? Deze week: Daan Zandbelt.

Lees verder »

Woon-werk-fietsen is gewoon een heel goed medicijn

Woon-werk-fietsen is veel beter dan in je eentje in de auto in de een file staan!

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen