Laatste berichten Gezondheid

Advies | Gezondheid | Leefbaarheid | Wonen

Bijeenkomst over de leef- en woontoekomst van 55-plussers in Olst-Wijhe

Redactie | 19 februari 2024
Advies | Column | Gezondheid | Meedoen | Zorg

Huisarts Machteld Huber: “Landbouw zou om gezondheid moeten draaien”

Column | Gezondheid | Leefbaarheid | Sociaal

Anke Jansen wil dakloosheid voorgoed uitbannen, en weet ook hoe

Cartoon | Gezondheid

Joa Joa wil geen genetisch gemanipuleerd eten

Biodiversiteit | Gezondheid | Gifgebruik | Leefbaarheid | Milieu | Verduurzaming | Waterbeheer

NGO’s starten juridische procedure tegen de hergoedkeuring van glyfosaat door de EU

Meer berichten

Bijeenkomst over de leef- en woontoekomst van 55-plussers in Olst-Wijhe

Op donderdagavond 21 en dinsdagavond 26 maart organiseert de gemeente Olst-Wijhe in samenwerking met Stichting Doorpakken Salland een bijeenkomst voor 55-plussers over hun gezondheid en hun woontoekomst in Olst-Wijhe. Tijdens deze avonden vertellen we over nieuwe manieren van wonen en over gezond en vitaal ouder worden.

Lees verder »

Huisarts Machteld Huber: “Landbouw zou om gezondheid moeten draaien”

Als het aan huisarts en onderzoeker Machteld Huber ligt, is het voedselsysteem van de toekomst lokaal, biologisch en verbonden. Dat is namelijk niet alleen gezonder voor de Aarde, maar ook voor onszelf.

Lees verder »

dakloze

Anke Jansen wil dakloosheid voorgoed uitbannen, en weet ook hoe

Nederland is een welvarend land en toch zijn er veel mensen die buiten de boot vallen: dak- en thuisloze mensen. Het is een groeiend en meervoudig probleem, maar de oplossing start heel simpel: begin met een huis.

Lees verder »

joa joa gen voedsel

Joa Joa wil geen genetisch gemanipuleerd eten

Joa Joa wil geen genetisch gemanipuleerd eten.

Lees verder »

NGO’s starten juridische procedure tegen de hergoedkeuring van glyfosaat door de EU

Een consortium van zes NGO’s – PAN Europe, ClientEarth (EU), Générations Futures (Frankrijk), GLOBAL 2000 (Oostenrijk), PAN Germany en PAN-Nederland – is officieel een juridische uitdaging gestart tegen het recente besluit van de Europese Commissie om glyfosaat opnieuw goed te keuren.

Lees verder »

Willy Boogaard: Lekker en gezond vegan

In de rubriek ‘Vegetarisch eten’ gaat Willy Boogaard op zoek naar vegetarische recepten van Sallandse bodem. Heb jij ook een recept? Kom maar door en mail naar willy@willyboogaard.nl.

Lees verder »

Burgerwetenschap brengt waterkwaliteit in beeld

Kleine wateren beslaan een aanzienlijk deel van het Nederlandse wateroppervlak. De ecologische toestand van deze wateren is vaak onbekend. Dit wilden de onderzoekers van het project ‘Vang de watermonsters 2023’ in beeld krijgen, om te bepalen in hoeverre kleine wateren voldoen aan de Europese Kaderrichtlijn Water.

Lees verder »

Opnieuw relevant: Agro-industrie mag aan genen van zaadjes sleutelen en hoeft dat niet op het etiket te zetten

Vanuit heel Europa zijn er donderdag demonstranten komen naar Brussel om te protesteren tegen het wetsvoorstel om de regelgeving voor NGT’s te versoepelen. De biologische sector, die vrij wil blijven van deze gentechnologieën, maakt zich hierover grote zorgen

Lees verder »

Groot onderzoek om te kijken of je parkinson krijgt van landbouwgif

Bij twijfel niet inhalen! Bij landbouwgif doen we dat wel. Grote kans dat je er parkinson van krijgt. Toch gebruiken boeren het. Voor het gemak. Want nodig is het niet. Parkinsondokter Bas Bloem kondigt nu groter onderzoek aan.

Lees verder »

Overstappen op een plantaardiger dieet blijkt lastig

De productie van vlees en zuivel heeft een grote impact op het milieu. Maar hoe krijg je ons vegetarisch? Als overheden en publieke organisaties meer plantaardig voedsel inkopen en aanbieden, kunnen ze de zogenoemde eiwittransitie een flinke duw in de rug geven.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Drinkbare rivieren

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over drinkbare rivieren.

Lees verder »

Ook Glazen Huis in Raalter centrum, graffiti letters blijken pr-stunt voor Stichting ALS

De afgelopen dagen verschenen in Raalte en buurtdorpen de letters “wat ALS…“ op diverse plekken. Dit leverde behoorlijk wat vragen op. Veel mensen vroegen zich af waar dit voor bedoeld was. Uit een vandaag online verschenen video is de bedoeling duidelijk geworden. Het blijkt een PR stunt te zijn voor een actie tegen ALS en aanverwante spierziekten.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.