Meer berichten

Over grenzen

Op tijd je grenzen aangeven en daarnaar handelen, in plaats van ze te negeren kan veel leed voorkomen. Ik heb dat opnieuw moeten leren.

Lees verder »

André Katoele en John Koolhof fietsen van Brug (Rotterdam) naar Pomp (Heino) voor onderzoek hersentumoren

Nieuwe sportieve uitdaging voor Heinoërs van de Strijd van Salland. ten behoeve van onderzoek naar hersentumoren.

Lees verder »

SCP: verhoging minimumloon heeft positief effect op inkomen, maar niet direct op gezondheid en welzijn

Inkomensbeleid en armoedebestrijding staan momenteel hoog op de politieke agenda, onder andere vanwege de hoge inflatie. Het kabinet heeft mede in dat kader op 1 januari 2023 het wettelijk minimumloon en de daaraan gekoppelde uitkeringen met 10 procent verhoogd. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) onderzocht of deze verhogingen op korte termijn ook effect zullen hebben op gezondheid en welzijn.

Lees verder »

Zorgt gezonde landbouwgrond ook voor gezonde darmen?

Zorgt gezonde landbouwgrond ook voor gezonde darmen? Mooie vraag. Het Leids Universitair Medisch Centrum gaat op zoek naar de antwoorden. En dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Want de resultaten van het onderzoek gaan ook de omgekeerde vraag beantwoorden: zorgt een ongezonde landbouwgrond voor ongezonde darmen?

Lees verder »

Nieuwsbrief februari 2023 Samen Gezond in Deventer

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over de Drink Water Week in Deventer, de Webinars ‘Gezonde Eet(op)voeding voor jonge kinderen’ en de terugkoppeling van de eerste inspiratiesessie van 2023. Daarnaast word je uitgenodigd voor de nieuwe suïcide preventietraining gatekeeper, de gezonde tour training van FitKids Deventer en voor een lezing over dementie!

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Chloor

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over chloor en andere chemische schoonmaakmiddelen.

Lees verder »

Europese autoriteit: Verband tussen Parkinson en pesticiden onvoldoende getest bij toelating bestrijdingsmiddelen

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) wil het toelatingsbeleid van gewasbeschermingsmiddelen uitbreiden om beter zicht te krijgen op mogelijke verbanden tussen deze middelen en het ontstaan van de ziekte van Parkinson.

Lees verder »

Stressrelease op beurs ‘Gezond bewust zijn’ in het HOFtheater

Stress Release Praktijk Scheffer uit Deventer zal ook aanwezig zijn op deze beurs die op 29 januari plaatsvindt.

Lees verder »

Werken (meer) gemeenten aan een rookvrije omgeving? Locatiemonitor 2023 van start

Binnenkort start de nieuwe meting van de Locatiemonitor: een onderzoek naar het rookvrij beleid onder alle Nederlandse gemeenten. Dit onderzoek voert I&O Research sinds 2020 uit in opdracht van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en GGD GHOR Nederland.

Lees verder »

Hoe kom je de donkere wintermaanden door

Nu de dagen langzaam weer langer worden, zullen velen daar blij om zijn. De duistere wintermaanden zijn maar niks. In het donker naar je werk of naar school, daar de hele dag binnen zitten in…

Lees verder »

Uitlichten gezonde producten leidt niet tot gezondere leefstijl

Consumenten kopen niet méér gezonde producten als die in de aanbieding zijn of op ooghoogte liggen, terwijl de ongezonde producten onderin het schap te vinden zijn. “Er zijn wettelijke maatregelen nodig om mensen echt te kunnen verleiden tot gezondere voeding”, aldus Josine Stuber, onderzoeker bij Amsterdam UMC. Deze conclusie komt uit het Supreme Nudge onderzoek van Amsterdam UMC, gesteund door de Hartstichting en ZonMw.

Lees verder »

PAN-NL: EKO-tellingen supermarkten 2022: ALDI gooit biologisch overboord

Ambitieuze regelgeving voor supermarkten noodzakelijk PAN-NL heeft ook dit jaar in de vijf grootste supermarkten van Nederland (AH, ALDI, Jumbo, Lidl en Plus/Coop) het aantal stuks verse biologische producten aan aardappelen, groenten en fruit (AGF) in de schappen geteld. Doel van deze EKO-tellingen is om supermarkten te stimuleren hun assortiment biologische producten te verbreden en hen aan te sporen hun omzet te verhogen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.