Laatste berichten Gezond bewegen en eten

Meer berichten

Week zonder Vlees: koken voor een mogelijke schoonzoon

Columnist Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus: En dan heb je de familie uitgenodigd om voor het eerst samen te eten met een nieuwe eventueel aankomende schoonzoon. Wij hebben thuis zo onze gewoontes ontwikkeld richting zoveel mogelijk plantaardig eten en als het kan ook nog deels uit de natuur.

Lees verder »

Boombouw Wintermarathon weer groot succes

De 16e editie van De Boombouw Wintermarathon van Fietsclub Cycling Lemelerveld is afgelopen zondag uitgegroeid tot een daverend succes. De zonovergoten dag zorgde er voor dat ruim 900 sportieve mountainbikers en veldrijders konden genieten van de mooiste plekjes van Salland en Twente.

Lees verder »

Alle wegen leiden naar Rome

Alle wegen leiden naar Rome Een bekend gezegde luidt: Alle wegen leiden naar Rome. Dit kun je figuurlijk nemen, maar ook letterlijk. Dat laatste doen mijn ouders momenteel. Ze onderzoeken één van de vele mogelijke…

Lees verder »

Provincie Overijssel introduceert receptenboekje ‘Eten uit de Buurt’

‘Eten uit de Buurt’ heet het receptenboekje dat de provincie Overijssel heeft uitgebracht met recepten uit de verschillende voedselchallenges die de provincie in 2021 en dit jaar organiseerde.

Lees verder »

K.eetmee: Goede voeding op alle fronten

Op de valreep voor de kerstdagen en het nieuwe jaar: toch nog een kerstmenu met robuuste wintergroenten. Is natuurlijk prima ook op andere dagen te eten. Verder alvast een vooruitblik op activiteiten in 2023.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Duurzame en natuurlijke feestdagen

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over duurzame en natuurlijke feestdagen.

Lees verder »

Erna Hemeltjen met haar boek bij DA Bourquin in Wijhe

Op donderdag 22 en vrijdag 23 december is Erna Hemeltjen met haar boek “PUUR SMAKELIJK VOOR IEDEREEN ” te gast bij  DA-BOURQUIN, Langstraat 66 te Wijhe.

Lees verder »

Stapril: Werk in april 2023 aan je conditie en steun daarmee een goed doel

Stapril is een evenement dat gedurende de hele maand april 2023 plaatsvindt en waar iedereen door heel Nederland aan mee kan doen. Stapril is een fondsenwervend evenement waarin de deelnemers uitgedaagd worden elke dag 10.000 stappen te zetten. Hiermee wordt er dan geld opgehaald om het vergeten kind te ondersteunen. om te strijden voor een stabiele en liefdevolle omgeving voor alle kinderen in Nederland. 

Lees verder »

Gratis groentezaden voor basisscholen en BSO’s uit Overijssel

Basisscholen en BSO’s uit Overijssel kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het plein hun eigen groente kweken. Leuk, lekker en leerzaam! Voor scholen die nog meer eetbaar groen op het schoolplein willen, bieden we ook een gratis advies op maat aan.

Lees verder »

Vegetarisch eten: Lisa’s Meeneemlunch volgens de Schijf For Life

In de rubriek ‘Vegetarisch eten’ gaat Willy Boogaard op zoek naar vegetarische recepten van Sallandse bodem. Heb jij ook een recept? Kom maar door!

Lees verder »

Winnaars Food Challenge 2022 trakteren pokébowl op Carmel College Salland

Jorien Gritter, Joyce Blankvoorde en Liv Boerhoef van het Carmel College Salland uit Raalte wonnen met hun ‘Zomerbloem’ pokébowl de tweede editie van de Food Challenge Noordoost Nederland.

Lees verder »

Onze Heinose biologische boeren organiseren een schoolontbijt

Donderdag 10 november organiseren onze Heinose biologische boeren een schoolontbijt.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.