Laatste berichten Gezond bewegen en eten

Biodiversiteit | Gezond bewegen en eten | Leefbaarheid | Meedoen | Natuur | Verduurzaming

Natuur voor Elkaar bedankt iedereen voor de succesvolle actie De Groene Karavaan

Redactie | 3 september 2023
Gezond bewegen en eten | Gezondheid

Henk Schreij over waarom mensen tegenwoordig zo dik zijn

Gezond bewegen en eten

Moestuindag op Klooster Nieuw Sion

Gezond bewegen en eten | Meedoen

Fiets de boer op, happen en trappen op Hemelvaartsdag

Gezond bewegen en eten

Blote voeten

Meer berichten

Natuur voor Elkaar bedankt iedereen voor de succesvolle actie De Groene Karavaan

De Groene Karavaan die door Overijssel trok was een enorm succes. Natuur voor Elkaar bedankt iedereen.

Lees verder »

Henk Schreij over waarom mensen tegenwoordig zo dik zijn

In de USA neemt de levensverwachting steeds verder af, terwijl de uitgaven aan gezondheidszorg steeds meer toenemen. De oorzaak hiervan is bekend, namelijk “slechte eet en drinkgewoonten”. Deze veroorzaken ernstig overgewicht (obesitas) en als gevolg daarvan chronische ziekten als diabetes, hart-en-vaatziekten, darmontstekingen en kanker.

Lees verder »

Moestuindag op Klooster Nieuw Sion

Op zaterdag 6 mei a.s. viert Klooster Nieuw Sion de groei van de eigen moestuin!

Lees verder »

Fiets de boer op, happen en trappen op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaart (donderdag 18 mei) openen Sallandse boeren hun deuren voor fietsers. Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland organiseren ieder jaar een ‘boerenfietstocht’. Dit jaar pakken zij de organisatie samen op met de Belevenisfietsroute. Op ieder bedrijf krijgen de fietsers iets lekkers te eten of drinken.

Lees verder »

Blote voeten

Geregeld zwem ik in de Lange Kolk. Op eerste Paasdag maakte ik mijn voornemen waar door er lopend heen te gaan. Op de terugweg liep ik grotendeels op blote voeten naar huis.

Lees verder »

K.eetmee: Recept voor zero-waste bietentaart en uitnodiging voor tuindiner

Natuurvoedingskundige Cathy Verschoor verdiept zich in alles wat met gezonde voeding samenhangt en publiceert hierover via haar platform K.eetmee en op HierInSalland. Deze week een recept voor zero- waste bietentaart. Ook een uitnodiging voor een tuindiner deze zomer.

Lees verder »

K.eetmee: Stapjes

Columnist Cathy Verschoor van K.eetmee publiceert regelmatig haar vegetarische recepten op HierInSalland. Deze keer geen recept maar meer over haar achtergrond.

Lees verder »

van punten naar plezier

Hoe een app mij motiveerde om vaker te wandelen en dit veranderde van lopen voor punten naar lopen voor plezier.

Lees verder »

Week zonder Vlees: koken voor een mogelijke schoonzoon

Columnist Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus: En dan heb je de familie uitgenodigd om voor het eerst samen te eten met een nieuwe eventueel aankomende schoonzoon. Wij hebben thuis zo onze gewoontes ontwikkeld richting zoveel mogelijk plantaardig eten en als het kan ook nog deels uit de natuur.

Lees verder »

Boombouw Wintermarathon weer groot succes

De 16e editie van De Boombouw Wintermarathon van Fietsclub Cycling Lemelerveld is afgelopen zondag uitgegroeid tot een daverend succes. De zonovergoten dag zorgde er voor dat ruim 900 sportieve mountainbikers en veldrijders konden genieten van de mooiste plekjes van Salland en Twente.

Lees verder »

Alle wegen leiden naar Rome

Alle wegen leiden naar Rome Een bekend gezegde luidt: Alle wegen leiden naar Rome. Dit kun je figuurlijk nemen, maar ook letterlijk. Dat laatste doen mijn ouders momenteel. Ze onderzoeken één van de vele mogelijke…

Lees verder »

Provincie Overijssel introduceert receptenboekje ‘Eten uit de Buurt’

‘Eten uit de Buurt’ heet het receptenboekje dat de provincie Overijssel heeft uitgebracht met recepten uit de verschillende voedselchallenges die de provincie in 2021 en dit jaar organiseerde.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.