Meer berichten

Gemeente Raalte steunt festiviteiten 900 jaar Raalte met financiële bijdrage

Raalte bestaat dit jaar 900 jaar. Deze bijzondere verjaardag wordt uitgebreid gevierd met allerlei festiviteiten voor het hele dorp. Er is een stichting in het leven geroepen om het 900-jarig bestaan tot een succes te maken. De gemeente Raalte ondersteunt Stichting 900 jaar Raalte met een financiële bijdrage van €160.000.

Lees verder »

Joke Proper: Rage

Columnist en beeldend kunstenaar Joke Proper bemachtigt toch nog het boek over Olst vroeger.

Lees verder »

Luttenberg: Expositie ‘Hongerdoeken’ in de kerk

Tot Pinksteren loopt er een interessante tentoonstelling in de kerk van Luttenberg.

Lees verder »

Met de boswachter van Natuurmonumenten op stap a.s. woensdag op de Sprengenberg

Boswachter Mirjam nodigt je uit voor een wandeling op de Sprengenberg rond de Paltheroren.

Lees verder »

Lezing van Ccoba in de bibliotheek in Ommen: Alles over Valentijn

In de Ccoba-lezing op 14 februari vertelt Margaret Breukink alles over de achtergronden van Valentijn, het liefdesfeest dat we op die datum vieren. Om 20.00 uur in de Bibliotheek in Ommen.

Lees verder »

Volle zaal bij filmavond Dorpslandschappen Overijssel bij Elckerlyc Luttenberg

In een tjokvolle zaal in Elckerlyc hebben dinsdag 31 januari  velen genoten van de presentatie van de films over dorpslandschappen in Overijssel en specifiek over de film, die in Luttenberg is opgenomen.

Lees verder »

Lezing Mussolini- gebouwen in Rome door Marc Leijendekker in Deventer

Italiaanse culturele vereniging Dante Alighieri organiseert in Deventer een lezing van Marc Leijendekker (67), nu freelance correspondent in Rome na daar jarenlang voor NRC en ook voor NOS te hebben gewerkt.

Lees verder »

Omheining Heino: tentoonstelling ‘Rondom Heino daar zit muziek in 1922-2022’

Heemkundevereniging Omheining organiseert de komende weken open dagen met een thematentoonstelling over honderd jaar muziek in Heino

Lees verder »

Een bloemetje voor de Canadezen die omkwamen bij de bevrijding van Heino

Aan de Zwolseweg in Heino bevindt zich de gedenksteen die Flip Jonkman oprichtte voor de op de bevrijdingsdag van Heino (12 april 1945) gevallen Canadese bevrijders. 11 november is Remembrance Day, de officiële herdenkingsdag van de slachtoffers in de landen van het Gemenebest, zoals ondermeer Canada, Engeland en Australië.

Lees verder »

De Treurbeuk in Heino is niet in de prijzen gevallen

De Bomenstichting lanceerde een verkiezing van de mooiste vijftig bomen in Nederland. De eerste vijf winnaars zouden voor de rest van hun leven gratis onderhoud door deze stichting winnen.

Lees verder »

Rabo Club Support: Steun de unieke honderdjarige Amerikaanse windmotormolen van Overesch ecolandbouw

De molen werd in 1920 door boer Overesch uit Raalte aangeschaft. Hij diende voor het wegpompen van overtollig water, tot het waterschap het grondwaterpeil ging beheren. Toen werd de windmolen werkeloos en kwam in verval. Oftewel werd een grote bonk roest.

Lees verder »

Hennie Vrielink: Landbouwdorp Luttenberg kreeg geen autoweg

Door een belangenstrijd tussen de gemeente Raalte en de regio en provincie kreeg Luttenberg geen autoweg. Of het dorp daar nu rouwig om is, is nog maar de vraag.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.