Laatste berichten Geschiedenis

Column | Genieten | Geschiedenis | Muziek

Plaatnportret van Raymond Veldmate: ‘The Six Teens’ van The Sweet

Redactie | 18 februari 2024
Column | Geschiedenis | Muziek

Plaatnportret: She Likes Weeds van Tee Set

Evenement | Geschiedenis

Rondleidingen Canadese begraafplaats Holten

Column | Geschiedenis | Muziek | Video

Plaatnportret: Alice Cooper met How You Gonna See Me Now

Evenement | Expositie | Geschiedenis

De schaatsgeschiedenis van Haarle in beeld

Meer berichten

Plaatnportret van Raymond Veldmate: ‘The Six Teens’ van The Sweet

Vandaag een Plaatnportret van een nieuwe columnist: Raymond Veldmate, in Luttenberg beter bekend onder de familie-bijnaam: Blikwèver of Blikkie. Sinds jaar en dag draait hij op (hard)rockavonden in o.a. Elckerlyc, Schoenmaker, Spoolder en het Luttenbergs feest. Ook is hij een van de vier oprichters van Team Top 700 in Luttenberg. Hij heeft The Sweet uit het archief opgedoken.

Lees verder »

Plaatnportret: She Likes Weeds van Tee Set

Deze keer weer een Plaatnportret van Henk Laing uit Haarle. Henk was jarenlang DJ in de in de wijde omtrek bekende Cultura aldaar. Deze week een terugblik op de Nederlandse Ree Set met ‘She Likes Weeds.’

Lees verder »

Rondleidingen Canadese begraafplaats Holten

Dinsdag 20 februari om 14.00 uur kunt u deelnemen aan een rondleiding vanuit het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten. U krijgt informatie over de bevrijding van Oost- en Noord-Nederland door de Canadezen, het ontstaan en de indeling van de begraafplaats en u hoort indrukwekkende verhalen over gevallen soldaten die in Holten begraven liggen.

Lees verder »

Plaatnportret: Alice Cooper met How You Gonna See Me Now

Deze keer weer een Plaatnportret van Henk Laing uit Haarle. Henk was jarenlang DJ in de in de wijde omtrek bekende Cultura aldaar. Deze week een terugblik op Alice Cooper met How You Gonna See Me Now.

Lees verder »

De schaatsgeschiedenis van Haarle in beeld

Stichting Marke Haarle heeft tijdens de Wintermarkt een documentaire over de schaatshistorie van Haarle vertoond in De Veldkamp. Op verzoek van velen gaan we deze prachtige documentaire opnieuw laten zien en wel op een bijzondere locatie in een idyllische omgeving en een gezellige sfeer!

Lees verder »

Diss’n van Roerink: Vrogger

Voordat Diss’n van Roerink weer terug gaat naar de bouw, gaan we nog even terug naar vrogger. Toen geluk heel gewoon was……

Lees verder »

Plaatnportret: Windows of My Eyes van Cuby & The Blizzards

Deze keer een Plaatnportret van Henk Laing uit Haarle. Henk was jarenlang DJ in de in de wijde omtrek bekende Cultura aldaar.

Lees verder »

Plaatnportret: Deep Water van Grapefruit

Luttenberger muziekkenner Leo van Krukkert heeft weer een mooie link met de actualiteit gevonden met Deep Water van Grapefruit. Met Sallands ondertitelde video natuurlijk.

Lees verder »

Extra ondersteuning voor monumenteigenaren in Overijssel

Het Cultuurfonds voor Monumenten Overijssel wordt per 1 januari 2024 aangevuld met een waardevolle bijdrage van €1.575.000. Eigenaren van gemeentelijke monumenten of karakteristieke en beeldbepalende panden in Overijssel kunnen nu extra ondersteuning krijgen.

Lees verder »

Diss’n van Roerink: Buren

Diss’n van Roerink wijkt even af van de bouwverhalen. Tussen kerst en nieuwjaar is er weinig te beleven in de bouw. Daarom deze column over buren van weleer.

Lees verder »

Prachtige bijeenkomst bij de ‘Droom van Welsum’

Eind vorig jaar werd ‘De droom van Welsum’ opgericht: een initiatiefgroep van bewoners, die graag meer betrokkenheid in hun dorp willen. Traditionele verenigingen houden op te bestaan en het ontwikkelen van nieuwe activiteiten is van belang om mensen samen te brengen. Een van de ideeën was het organiseren van ‘genoeglijke middagen’.

Lees verder »

skyline deventer

Dagklad: Bezette stad

Dagklad columnist maakte een avondwandeling door Deventer na een bezoek aan een indringende film. Hij waande zich toen in drie steden.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.