Laatste berichten Genieten

Column | Genieten

Joke Proper: Chloor

Joke Proper | 22 februari 2024
Concerten | Evenement | Genieten | Meedoen | Muziek

Maak kennis met het orkest St. Caecilia

Evenement | Genieten | Meedoen | Sport

Triathlon Luttenberg

Genieten | Meedoen | Natuurbeheer | Verduurzaming | Workshop

Workshop moestuinieren bij ’t Natuurlijk Huus Raalte

Evenement | Genieten | Meedoen | Theater

DJ workshops in het HOFtheater Raalte

Meer berichten

Joke Proper: Chloor

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper in vakantiestemming met haar (klein)kinderen.

Lees verder »

Maak kennis met het orkest St. Caecilia

Op donderdag 29 februari, 7 en 14 maart vindt de lessenserie ‘Maak Kennis met het Orkest’ plaats in muziekgebouw de Klanken in Raalte. Deze lessenserie wordt gegeven door St. Caecilia en is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.  De kennismakingslessen met het orkest zijn onderdeel van Kennismaken met Cultuur.  Ieder voorjaar organiseert het HOFtheater in het kader van Kennismaken met Cultuur allerlei culturele workshops en lessenseries voor kinderen.

Lees verder »

Triathlon Luttenberg

Zondag 9 juni 2024 vindt in Luttenberg weer de triathlon plaats. De Luttenbergse Triathlon is inmiddels een traditie geworden en staat vooral bekend om zijn gezelligheid.

Lees verder »

Workshop moestuinieren bij ’t Natuurlijk Huus Raalte

Starten met een moestuin om je eigen gezonde groenten te telen is minder moeilijk dan je denkt. In deze workshop legt Jan Schenk uit wat er komt kijken bij het starten van een moestuin

Lees verder »

DJ workshops in het HOFtheater Raalte

Op woensdagmiddag 28 februari  vinden in het HOFtheater DJ workshops plaats voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ieder voorjaar organiseert het HOFtheater in het kader van Kennismaken met Cultuur allerlei culturele workshops en lessenseries voor kinderen. De DJ workshops zijn hier onderdeel van.  

Lees verder »

verscholen gezicht

De veerkracht van kwetsbaarheid. Zo stappen we uit onze slachtofferrol

We voelen ons snel beledigd, vooral op sociale media. Dat komt omdat we de ‘strong back soft front’-houding missen, volgens antropoloog Janine Schimmelpenninck. In deze blog helpt ze ons op weg deze houding eigen te maken. 

Lees verder »

Plaatnportret van Raymond Veldmate: ‘The Six Teens’ van The Sweet

Vandaag een Plaatnportret van een nieuwe columnist: Raymond Veldmate, in Luttenberg beter bekend onder de familie-bijnaam: Blikwèver of Blikkie. Sinds jaar en dag draait hij op (hard)rockavonden in o.a. Elckerlyc, Schoenmaker, Spoolder en het Luttenbergs feest. Ook is hij een van de vier oprichters van Team Top 700 in Luttenberg. Hij heeft The Sweet uit het archief opgedoken.

Lees verder »

De Stamhoeve Raalte: Veel keus in kruiden en planten

Midden in het mooie Salland ligt een boerderij. Het is ons thuis én de thuisbasis voor De Stamhoeve, onze zorgboerderij. Samen met onze deelnemers en vrijwilligers van de dagbesteding, de logés en natuurlijk de dieren hebben we het hier goed. We
bouwen met veel plezier samen aan de plek en maken hem steeds mooier en groener.

Lees verder »

Haal een frisse neus tijdens de voorjaarsvakantie op Landgoed de Sprengenberg bij Haarle.

In de voorjaarsvakantie even lekker naar buiten?  Ga dan mee met de boswachters van Natuurmonumenten in Haarle voor een mooie winterwandeling.  Ontdek meer over de geschiedenis van dit historische landgoed. Wist u dat er ooit een vliegtuig is geland op de heide? En dat de Palthetoren  het decor is geweest voor een beroemde film?

Lees verder »

Zweethut ceremonie bij Isis Sofia in Dalfsen

De Zweethut ceremonie is gebaseerd op het levenswiel dat in iedere spirituele traditie, waar ook ter wereld, geëerbiedigd wordt. De spaken van het wiel verwijzen naar de acht windrichtingen. Binnen de daardoor ontstane vlakken krijgen alle universele en kosmische krachten een eigen plek en betekenis. Op zondag 3 maart begeleidt Ans Feijen een Zweethut ceremonie bij Isis Sofia in Dalfsen.

Lees verder »

Museum De Fundatie Collectie Remix

Vijf kunstenaars en ontwerpers zijn uitgenodigd om de Fundatie Collectie te verkennen: Kent Chan, Sibyl Heijnen, Richard Hutten, Aram Lee en Michael Tedja hebben nieuw werk gecreëerd op basis van hun onderzoek, dat de basis vormt voor deze thematische tentoonstelling van de Fundatie Collectie.

Lees verder »

peperbus zwolle wandeling

Peperbus wandeltocht Zwolle

Zwolse Wandelverenigingen organiseren komend weekend weer deze Peperbus wandeltocht.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.