Meer berichten

Willy Boogaard: Een wild idee voor een culinair fris nieuwjaar

In de rubriek ‘Vegetarisch eten’ gaat Willy Boogaard op zoek naar vegetarische recepten van Sallandse bodem. Heb jij ook een recept? Kom maar door!

Lees verder »

Stralend Sallands buitengebied dankzij boerenactiviteit

Een levende kerststal, midwinterhoornblazers en een kopje koffie van de kerstman; wie kerstsfeer zocht moest afgelopen vrijdag in het buitengebied van Luttenberg, Haarle en Mariënheem zijn. Daar werd de verlichte boerderijenroute ‘Salland in de spotlights’ georganiseerd; een jaarlijks terugkerend evenement van Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland.

Lees verder »

Spectaculaire kerstavond 2.0 in Mariënheem, maar dan anders.

Kerstmis als feest van vrede. Een viering in de kerk maar dan anders. Een grote groep vrijwilligers vanuit muziek, dans, verhaal, vieren en toneel is in Mariënheem bij elkaar gekomen om samen  de Kerstavond 2.0 op te zetten voor 24 december 2022. We gaan er een geweldige avond van maken van, voor, door en met elkaar.

Lees verder »

Kerstwandeling Omheining Heino op maandag 26 december 2022

Na twee jaar afgelasting organiseert de Vereniging voor Heemkunde Omheining op tweede kerstdag weer haar traditionele kerstwandeling. Dit jaar gaat de wandeling door de omgeving van Slennebroek tussen Heino en Dalfsen.

Lees verder »

Last minute kerstpakketten bij boerderijwinkel Overesch

Had je nog geen tijd om de kerstpakketten voor 2022 te bestellen? Of ben je gewoon nog niet de juiste pakketten tegen gekomen? Geen paniek! ecowinkel Overesch in Raalte heeft de oplossing.

Lees verder »

Parels langs de Weg in Luttenberg deel 2. Het Hazenpad, het Kabouterpad en de telefoons van Leo Oosterlaar

Aan de Schotweg in Luttenberg liggen twee bijzondere, éxtra wegen, of eigenlijk paden. In de berm vind je eerst het Hazenpad, waar tientallen hazen met de oortjes in de lucht oplettend de omgeving in de gaten houden. Eén haas kijkt de andere kant op. Iets verder begint het kabouterpad, een keurig tegelpaadje slingerend tussen bomen en struiken door. Links en rechts tref je heel veel kleine kereltjes met puntmutsjes aan, ze hebben zelfs de kabouterwas aan een lijntje hangen!

Lees verder »

Tip voor de herfstvakantie: wandelen met de boswachter op Landgoed de Sprengenberg, Haarle.

De Sprengenberg is een prachtig natuurgebied, dat deel uit maakt van de Sallandse Heuvelrug. Tijdens de herfstvakantie kun je hier mooie en leerzame wandelingen maken samen met een boswachter.

Lees verder »

Pareltjes langs de weg in Salland: De Brandkoele in Lettele

In onze rubriek ‘Pareltjes langs de weg in Salland’ stellen wij karakteristieke plekken in ons mooie Salland aan je voor. Vandaag Rustpunt ‘De Brandkoele’ in Lettele.

Lees verder »

Pareltjes langs de weg in Salland: Rustpunt De Middenhof, Den Ham

In onze rubriek ‘Pareltjes langs de weg in Salland’ stellen wij karakteristieke plekken in ons mooie Salland aan je voor. Vandaag Rustpunt De Middenhof in Den Ham.

Lees verder »

Deventer: Uitje voor ouderen die normaal niet op vakantie kunnen

Vakantie, vele mensen  dromen ervan, voor weinigen is het mogelijk. En ben je bewoner van een woonzorgcentrum dan is er op uitgaan iets van lang geleden. Kunstcircuit Deventer en de Bibliotheek hebben wat georganiseerd.

Lees verder »

Restaurant Bouwkunde Deventer voor gourmets en theaterliefhebbers

Restaurant Bouwkunde zetelt in de prachtige, historische binnenstad van Deventer. Tot voorkort was Theater Bouwkunde gevestigd boven Restaurant Bouwkunde, dat Heleen Boom en Pieter van de Pavoordt al 40 jaar met passie en toewijding bestieren. Hier eet u in een intieme, informele en stijlvolle sfeer, waarbij de maaltijd vergezeld gaat van de lekkerste wijnen uit Europa en Zuid-Afrika.

Lees verder »

Streekontbijt Pompdagen viel erg in de smaak

Tijdens de Heinose Pompdagen organiseerde de “Stichting Duurzaam Heino” op de zaterdagochtend een streekontbijt met biologische producten.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.