Meer berichten

Luttenberger scouts namen deel aan de 4 mei herdenking op de Dam

Op 4 mei met onze scouts naar de Dodenherdenking op de Dam om te assisteren. Wat dáár allemaal aan vast zit…!       

Lees verder »

Kees Huls: Op 4 mei om 20.00 zal ik aan mijn vader denken

Bij de herdenking voor de gevallenen moet ik altijd aan mijn vader denken. Hoewel hij pas in 2008 op 87- jarige leeftijd overleed en dus niet een direct oorlogsslachtoffer was.

Lees verder »

Nationale Dodenherdenking in de gemeente Raalte

Op donderdag 4 mei is de Nationale Dodenherdenking. Dan herdenken we alle mensen en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Lees verder »

Dodenherdenking in Luttenberg op 4 mei

Op donderdag  4 mei 2023 wordt er in Luttenberg bij het monument aan de Blikweg de jaarlijkse plechtigheid  van de Dodenherdenking gehouden. Het is dan 78 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd.

Lees verder »

Joke Proper: Vrijheidssoep in Deventer

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper bezocht een bijeenkomst van het Nationaal Comité 4 en 5 mei in Deventer

Lees verder »

Nabestaanden oorlogsslachtoffers Heino gezocht

Oproep tot contact met nabestaanden van oorlogsslachtoffers uit de voormalige gemeente Heino (Heino, Lierderholthuis en Laag- Zuthem)

Lees verder »

Gosse Jongstra: Hoezo stil op 4 mei

Gosse Jongstra ergerde zich vreselijk aan enkele verkeersdeelnemers bij het herdenken op 4 mei. Gelukkig gaven aanwezige kinderen hem weer een positiever gevoel.

Lees verder »

Straatpraat: TheeTante staat dit jaar extra triest stil bij 4 mei

Buurman, Buurvrouw, TheeTante en NarrigeNeef blokkeren regelmatig voetpaden e.d. omdat zij de toestand in de wereld met elkaar willen bespreken. Deze week TheeTante met een droevige brief over 4 mei.

Lees verder »

Nationale Dodenherdenking op 4 mei Raalte

Op woensdag 4 mei wordt de Nationale Dodenherdenking gehouden. Daarbij herdenken we alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede…

Lees verder »

Goedbezochte en serene onthulling van het monument voor gevallen Canadezen in Heino

Op 11 november vond de onthulling van het monument voor gevallen Canadezen plaats in Heino. Dit gebeurde door Canadees ambassadeur mw. Lisa Helfand en Raalter burgemeester dhr. Martijn Dadema.

Lees verder »

Herinneringen aan de oorlog

Gerard Lammers uit Luttenberg stuurde ons een aangrijpend verhaal van zijn vader over de ramp met de V2 in Luttenberg in 1944. Mijn Vader (Roerink Garrat) heeft ons, vooral vroeger, veel verteld over de mislukte…

Lees verder »

Herman Holtmaat: Blijven herdenken

Op 4 en 5 mei denk ik aan onze vrijheid die we hier hebben. Een zwaar bevochten vrijheid. En dat moeten we ook doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen. Deze vrijheid moeten we koesteren en…

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.