Laatste berichten Festival

Festival | Historie | Mobiliteit

Oldtimer trekkertoertocht vanaf Landbouwmuseum De Laarman Luttenberg

Redactie | 28 september 2023
Festival | Interview | Leefbaarheid | Theater

Astronaut André Kuipers spreekt op festival ‘Raalte op Groen’

Festival | Genieten | Muziek

Dauwpop Hellendoorn bekroond tot Beste Festival van Nederland 2023

Festival | Genieten | Geschiedenis | Meedoen | Toerisme

Hanze Familiedag in Zwolle

Festival | Meedoen | Sport

Stöppelloop overtreft zichzelf, aantal deelnemers bijna verdubbeld!

Meer berichten

Oldtimer trekkertoertocht vanaf Landbouwmuseum De Laarman Luttenberg

Op zaterdag 7 oktober organiseert Museum De Laarman in Luttenberg weer de jaarlijkse trekkertoertocht onder het motto: ‘Wie mut zorgen det wie ut oale spul gangs holt’. Een dag toeren met de trekker en oldtimerliefhebbers door het Sallandse land.

Lees verder »

Astronaut André Kuipers spreekt op festival ‘Raalte op Groen’

Niemand minder dan astronaut André Kuipers komt spreken op het festival ‘Raalte op Groen’. Dit festival vindt op zaterdagmiddag 11 november plaats in het HOFtheater.

Lees verder »

Dauwpop Hellendoorn bekroond tot Beste Festival van Nederland 2023

Bij Dauwpop stralen ze van trots. Zojuist is bekend geworden dat Dauwpop de Festileaks’ Beste Festival 2023 Award van Nederland in de wacht heeft gesleept. Festileaks is één van de belangrijkste festivalsites van de Benelux. Deze erkenning is een van de meest prestigieuze publieksprijzen in festivalland. Na een grootschalige enquête van Festileaks, waarbij meer dan 100.000 festivalgangers hun stem uitbrachten, kwam Dauwpop als winnaar uit de bus. Hiermee overtreft het festival 253 andere nationale en internationale festivals.

Lees verder »

Hanze Familiedag in Zwolle

Woensdag 6 september staat met de Hanze Familiedag volledig in het teken van de jongste festivalbezoeker. Een gevarieerd programma met workshops en voorstellingen biedt kinderen een ruimte om te kunnen spelen, dansen, luisteren, zingen, vertellen en leren.

Lees verder »

Stöppelloop overtreft zichzelf, aantal deelnemers bijna verdubbeld!

In het kader van Sallands Oogstfeest Stöppelhaene Raalte werd woensdag de Stöppelloop weer gehouden met een groot aantal deelnemers.

Lees verder »

Nieuws IJsselbiënnale augustus 2023

Deze zomer kun je weer op vele kunstgebieden volop genieten van de IJsselbiënnale. Lees hier meer!

Lees verder »

De catalogus van de IJsselbiënnale is uit, wees er snel bij 

De IJsselbiënnale is een tweejaarlijkse internationale buitententoonstelling met prikkelende kunstwerken langs de IJssel en een uitgebreid programma Nevengeul. Een fietsroute van ruim 120 kilometer voert je in vijf etappes van 17 juni t/m 17 september door de IJsselvallei, langs landgoederen, waterwerken, natuurgebieden en haar Hanzesteden langs alle kunstwerken en de vele activiteiten. Op diverse locaties langs de route zoomen maar liefst 27 kunstenaars in op de verhouding tussen mens en landschap. Installaties, poëtische sculpturen, indrukwekkende en onverwachte plekken, performances, en andere ingrepen in het landschap. Onder de titel Grondtonen stelt IJsselbiënnale 2023 de aarde, bodem en grond centraal.

Lees verder »

Lil’Hill, een klein Kleine Heuvel-festival op een kleine heuvel!

In Luttenberg was afgelopen weekend weer een leuk festival. Jenneke van Doesburg doet verslag en maakte prachtige foto’s.

Lees verder »

Heerlijke, feeërieke en zwoele avond bij Amfitheater Het Lommerrijk Luttenberg met fotoverslag

” A night like this” was een van de nummers bij het Zomerfestival in het bos van het Lommerrijk. En wat voor een avond….warm tot diep in de nacht, een fantastisch swingende bigband De Bergklanken, vijf harmonieuze stemmen van de dames van Cloud9 , akoestische begeleiding van Mariëlle en Gijs, een sfeervolle bar onder de bomen en een gezellig publiek! Wat wil je nog meer voor het échte zomergevoel? Kijk hier de foto’s.

Lees verder »

Top700 muziekkwis komt er weer aan in Luttenberg!

In het ‘tussenjaar’ 2023 heeft Team Top 700, hoe kan het ook anders, een muziekkwis in elkaar gezet. En niet zomaar een muziekkwis…Het is namelijk dé kwis, die deur iederéne wunn’n mut kunn’n wönn’n!!

Lees verder »

Festival Klaterklanken strijkt neer op Landgoed de Haere in Olst

Muziekkaravaan presenteert met Klaterklanken de klassieke toptalenten van Nederland in de prachtige setting van landgoed De Hare in Olst.

Lees verder »

Joke Proper: Trio

Kunstenaar en columnist Joke over Vaderdag.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.