Laatste berichten Dierenwelzijn

Biodiversiteit | Column | Dierenwelzijn | Natuurbeheer

Dagklad: Siep Raasmus jr

Marius Jaspers | 22 september 2023
Dierenwelzijn | Sallandse ondernemers | Verduurzaming

Boeren en burgers bekijken nieuwe stal met kraambungalows op Nieske’s Erf in Heino

Column | Dierenwelzijn

Marjolein de Rooij richtte de Vakbond voor Dieren op

Dierenwelzijn | Historie | Opinie

Moet de Zwitserse koe haar bel omhouden?

Dierenwelzijn | Natuur

Volg de Sallandse bij

Meer berichten

Dagklad: Siep Raasmus jr

Dagklad columnist Marius Jaspers verdiept zich in de richtingenstrjid over het beheer van de Sallandse Heuvelrug en met name het Boetelerveld bij Raalte.

Lees verder »

Boeren en burgers bekijken nieuwe stal met kraambungalows op Nieske’s Erf in Heino

De nieuwe kraamopfokstal met kraambungalows is niet langer de enige blikvanger op Nieske’s erf in Heino. De muur van één van de andere gebouwen is tijdens de open dag (3 september) namelijk voorzien van een opvallende muurschildering. “De graffiti muur is heel mooi geworden. Deze muur ligt naast het plein en daarbij keek je altijd tegen een kale muur aan. Dat is nu dus duidelijk niet meer het geval”, vertelt Nieske Neimeijer.

Lees verder »

Marjolein de Rooij richtte de Vakbond voor Dieren op

Er leven ruim vijf keer meer dieren in de veehouderij dan mensen in Nederland. Deze dieren werken hard voor ons voedsel, maar hebben geen arbeidsrechten. Dat moet anders volgens Marjolein de Rooij van de Vakbond voor Dieren: “Alleen grote, vooruitstrevende en onorthodoxe maatregelen kunnen het immense leed van dieren in de veehouderij stoppen.”

Lees verder »

Moet de Zwitserse koe haar bel omhouden?

De Nederlandse Nancy Holten woont in Zwitserland en is daar een actie begonnen om de koeien van hun bel te ontdoen. Dat zal ze weten!

Lees verder »

Volg de Sallandse bij

Op dit moment kunt u hem nog aantreffen: de Sallandse bij. Wees er we snel bij, want het zijn de laatste weken van het jaar dat dit prachtige bijtje nog rondvliegt.

Lees verder »

Op stap met boswachter Ine: Een roodborstje met lef

Ine Nijveld is boswachter bij Staatsbosbeheer en schrijft leuke columns over wat ze allemaal meemaakt op de Sallandse Heuvelrug.

Lees verder »

Dagklad: Door merg en been

Dagklad columnist Marius Jaspers heeft af te rekenen met een terrorist in zijn tuin.

Lees verder »

Cor Hopman: De Kaping van ons (?) Platteland

‘Battummer’ Cor Hopman stelt zich veel vragen bij de prioriteiten die de politiek wil stellen voor plattelandsbewoners.

Lees verder »

Commotie rond de wolf

Er is iemand gebeten door een wolf. Dat is niet leuk. Gelukkig waren de beten niet al te ernstig en kon de gebetene na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. En gelukkig was het geen kind. De schapen waren blijkbaar ook gebeten.

Lees verder »

K.eetmee: Koe – melk

Columnist Cathy van K.eetmee maakt ons wijzer over verschillen in de melkveehouderij.

Lees verder »

Mytische kudde koeien neergestreken in Olst

Sinds begin dit jaar loopt er een kudde bijzondere koeien aan de Holstweg in Olst. De van origine Japanse Wagyu bekend van het zeer exclusieve Kobe en/of Wagyu vlees. Deze mooie, kleine zwarte koe staat bekend om haar vleeskwaliteit en de gezonde eigenschappen van het vlees. Het vlees is dooraderd met goede vetten en Omega-3 en 6. Daarnaast bestaan er vele mythes over koeien die bier krijgen gevoerd en gemasseerd worden.

Lees verder »

Maria Groot stond aan het begin van natuurlijke diergezondheid: ‘We werkten tegen de stroom in’

Dr. Maria Groot neemt dit jaar afscheid van Wageningen University & Research. Haar onderzoek naar natuurlijke diergezondheid was vooruitstrevend: twintig jaar lang werkte ze aan projecten die boeren moesten helpen de juiste kruiden aan hun vee voor te schrijven. Dankzij haar toegankelijke, wetenschappelijk onderbouwde adviezen, plukken zowel veehouders en studenten nu de vruchten van haar werk.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.