Meer berichten

Wat is er de komende tijd te zien in het HOFtheater Raalte?

Donderdag 16 maart komt Jan-Willem Rozenboom, pianist van Guus Meeuwis, naar het HOFtheater met een intiem, klassiek Bachconcert. Vrijdag 17 maart speelt Twente Plat hun jaarlijkse voorstelling. Zaterdag 18 maart is er cabaret van Niet Schieten! en zondag 19 maart is er een benefietvoorstelling met het theaterstuk ‘Gedwongen Reis’ en Syrische muziek. De opbrengst gaat volledig naar Grio555.

Lees verder »

Joke Proper: Man met de (veiling) hamer

Kunstenaar Joke Proper zal meewerken aan de veiling die georganiseerd wordt op 10 maart in Ut Huus, Olst voor de slachtoffers in Syrië.

Lees verder »

Beeldbepalende evenementen in Overijssel verenigen zich in kennisplatform

De 17 beeldbepalende evenementen van de provincie Overijssel hebben in Deventer het startschot gegeven van het Kennisplatform Evenementen in Overijssel. Onder het toeziend oog van ruim 60 deelnemers, waaronder bestuurders, politici, organisatoren en veiligheidsregio’s, ontving gedeputeerde Eddy van Hijum het eerste exemplaar van het boek ‘Betekenis & Impact van 17 beeldbepalende evenementen in Overijssel’. Doel is om gezamenlijk stappen te zetten in het organiseren van nog betere evenementen in Overijssel.

Lees verder »

Hoe mooi is Salland? De carnavalsoptocht, natuurlijk met foto’s

Ida wandelt voor deze rubriek graag de mooiste wandelroute van anderen mee, om daar een sfeerverslag van te maken. Gisteren liet ze carnavalvierders wandelen en maakte zij de foto’s

Lees verder »

Recensie Hoftheater: Indrukwekkend voorstelling over grenspost Checkpoint Charlie / Met fotoreportage

De muur, dwars door Berlijn. Alleen vogels vlogen vrij van oost naar west. Checkpoint Charlie, de musical, stond donderdag in het Hoftheater.

Lees verder »

Wij en Ik: bijzondere voorstelling in de Deventer Schouwburg

Marius Jaspers van het platform DagKlad bezocht zaterdag een voorstelling in de Deventer Schouwburg die georganiseerd was door Syrische en Iranese vluchtelingen die daar op een opvangboot zitten.

Lees verder »

Joa Joa ziet dat Raalte niet herinnerd wil worden aan de afgelopen 900 jaar

Joa Joa ziet dat Raalte niet herinnerd wil worden aan de afgelopen 900 jaar.

Lees verder »

Syb van der ploeg vertolkt de rol van Mick Jagger

Recensie: Battle tussen The Stones en The Beatles in het HOFtheater

Twee geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen, zegt een oud spreekwoord. En hoewel het in dat spreekwoord eigenlijk over ‘echte’ religie gaat, zou het zo ook maar kunnen gelden voor de fans van hetzij The Beatles, hetzij The Rolling Stones. Je houdt of van die ene iconische popgroep of van de andere. En je partner hoort eigenlijk hetzelfde ‘geloof’ te belijden. Maar het kan dus ook anders, zoals in het HOFtheater werd bewezen.

Lees verder »

Kunstcafé Deventer: Van oud naar nieuw

Vrijdag 13 januari is er weer een Kunstcafé (10.15-11.45 uur) in Kunstcircuit Deventer, waarbij lokale culturele activiteiten worden uitgelicht. Thema is ‘van oud naar nieuw.’

Lees verder »

Ga je carbidschieten? Check vooraf de regels en veiligheidstips!

Lees eerst onderstaande tips voor je gaat carbidschieten.

Lees verder »

Jolabokaflod

Jolabowattes? denkt u misschien. Wat is dat? Jolabokaflod komt uit IJsland en betekent “overstroming van boeken met Kerst. Op Kerstavond geven mensen elkaar een boek cadeau om vervolgens de hele avond te kunnen lezen. Ik…

Lees verder »

Bibliotheek Salland vraagt gemeente Raalte om bijdrage voor herhuisvesting bibliotheek

SallandWonen gaat appartementen bouwen op de eerste twee verdiepingen van het Kulturhus in Raalte. De kantoren van Bibliotheek Salland verhuizen daarom naar de begane grond.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.